Συνελήφθησαν δύο  διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας είκοσι τρεις   μη νόμιμους μετανάστες

 Συνελήφθησαν χθες (5-08-2011) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Συρίας και Αφγανιστάν, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας είκοσι τρεις (23) μη νόμιμους μετανάστες.

Συνελήφθησαν δύο  διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας είκοσι τρεις   μη νόμιμους μετανάστες

 Συνελήφθησαν χθες (5-08-2011) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Συρίας και Αφγανιστάν, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας είκοσι τρεις (23) μη νόμιμους μετανάστες. Εννέα  (9) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Λιβάνου, πέντε (5) υπήκοοι Ιράν, τέσσερις (4) υπήκοοι Συρίας, τρεις (3) υπήκοοι Σομαλίας, ένας (1) υπήκοος Ιράκ και  ένας (1) υπήκοος Αφγανιστάν.

 Ειδικότερα, το πρωί της Παρασκευής (5-08-2011), στον ανατολικό κόμβο Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού,  σε σήμα στάσης που έκαναν, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης, στον οδηγό ενός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, αυτός δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα.    

 Ακολούθως, στον κόμβο Ιάσμου της Εγνατίας Οδού, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το παραπάνω όχημα και να συλλάβουν τον 22χρονο αλλοδαπό υπήκοο Συρίας που το οδηγούσε, διότι μετέφερε στο εσωτερικό της Χώρας εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη συνέχεια, παραπάνω αστυνομικοί σε συνεργασία με αστυνομικούς  του FRONTEX, κατευθύνθηκαν σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη, στην αγροτική περιοχή της Γεμιστής Έβρου, απο την οποία, ο 22χρονος διακινητής, παρέλαβε τους μη νόμιμους μετανάστες. Εκεί εντόπισαν και συνέλαβαν, έναν 20χρονο αλλοδαπό υπήκοο Αφγανιστάν (διακινητής), διότι  είχε αποκρύψει ακόμη μια ομάδα δεκατεσσάρων (14) μη νόμιμων μεταναστών, μέχρις ότου να τους επιβιβάσει σε οχήματα για να τους προωθήσει στο εσωτερικό της Χώρας.     

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 22χρονος, είχε δηλωθεί κλοπή, στο Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου Ευβοίας.

 Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.

 Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.

 

 

Συλλήψεις ατόμων για διάφορα αδικήματα

 

Σύλληψη αλλοδαπής για πλαστογραφία και παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών

Συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής (5-08-2011), στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων, 48χρονη αλλοδαπή υπήκοος Ρωσίας,  για πλαστογραφία και παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, το πρωί της Παρασκευής (5-08-2011), στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, η 48χρονη, προσπάθησε να πραγματοποιήσει έξοδο από τη χώρα. Κατά τον διαβατηριακό έλεγχο, κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς ένα (1) Διαβατήριο Βουλγαρίας, ένα (1) Δελτίο Ταυτότητας Βουλγαρίας και μία (1) Άδεια Ικανότητας Οδήγησης Βουλγαρίας, τα οποία έφεραν σοβαρές ενδείξεις πλαστότητας.

 Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι τα παραπάνω έγγραφα τα είχε προμηθευτεί πριν ενάμιση χρόνο περίπου, από 47χρονο ημεδαπό, έναντι του χρηματικού ποσού των 5,500 ευρώ.

 Κατασχέθηκαν ένα (1) Διαβατήριο Βουλγαρίας, ένα (1) Δελτίο Ταυτότητας Βουλγαρίας και μία (1) Άδεια Ικανότητας Οδήγησης Βουλγαρίας, τα οποία θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση.

 Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

  

Σύλληψη ημεδαπού για οπλοκατοχή

Συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής (5-08-2011), στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, 48χρονος ημεδαπός για οπλοκατοχή.  

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Καβάλας, πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 24χρονος και εντόπισαν, ένα (1) αεροβόλο όπλο, μία (1) γεμιστήρα και δεκατέσσερα (14) χάλκινα σφαιρίδια, τα οποία και κατασχέθηκαν.

 Ο δράστης θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας. 

 

 Σύλληψη δύο  ημεδαπών για κλοπή δίκυκλου μοτοποδηλάτου

 Συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής (5-08-2011), στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης, δύο ανήλικοι ημεδαποί για κλοπή δίκυκλου μοτοποδηλάτου.

 Η μοτοσικλέτα  κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.

 Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα  Πλημμελειοδικών Ξάνθης.

 

   Σύλληψη ημεδαπού για δικαστικές αποφάσεις 

Συνελήφθη, το πρωί της Παρασκευής (5-08-2011), στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής, 34χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν προς εκτέλεση τρεις (3) καταδικαστικές αποφάσεις.

 

 

Σύλληψη ημεδαπού για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

 Κατασχέθηκαν 20 δενδρύλλια κάνναβης

 Συνελήφθη, το μεσημέρι της Παρασκευής (05-08-2011), στη Μάκρη Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, 41χρονος ημεδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης περιήλθαν πληροφορίες, ότι ο 41χρονος, καλλιεργεί δενδρύλλια κάνναβης, στον κήπο του σπιτιού του.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (5-8-2011) και ενώ αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, επιτηρούσαν διακριτικά τον 41χρονο, αυτός αντιλήφθηκε την παρουσία τους και εκρίζωσε αρχικά τα δεκαεννέα (19) δενδρύλλια κάνναβης, που καλλιεργούσε στον κήπο του, ενώ στη συνέχεια τα πέταξε μέσα σε θάμνους σε εξωτερικό χώρο, δίπλα στο σπίτι του.

Ακολούθως οι αστυνομικοί, με την βοήθεια του αστυνομικού σκύλου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, εντόπισαν τα δενδρύλλια κάνναβης και συνέλαβαν τον 41χρονο, ενώ στην κατοχή το βρέθηκε ένα (1) αποξηραμένο δενδρύλλιο κάνναβης.

Συνολικά κατασχέθηκαν είκοσι (20) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 0,30 έως 1,10 μέτρα   

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης.

 

Συνελήφθη ένας  διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη, χθες (5-8-2011) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, στην Εγνατία Οδό, στο ύψος της Αβραμηλιάς Καβάλας, ένας (1) 45χρονος αλλοδαπός διακινητής, υπήκοος Συρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Ιράκ.

Συγκεκριμένα, σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης Ξάνθης, σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 45χρονο διακινητή, διότι διακινούσε, με αυτό, στο εσωτερικό της Χώρας, τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.