Εκπαίδευση! Μια ακόμη ανοικτή πληγή!

Με την εκπαίδευση έχω συνεχή ενασχόληση και δεσμούς αγάπης περίπου 40 χρόνια, στην αρχή με την Δημόσια και μετά με την ιδιωτική. Πολλοί μπερδεύουν την Δημόσια με την ιδιωτική. Οι τομείς , τα πεδία και ο χώρος είναι ακριβώς ο ίδιος! Τα παιδιά διδάσκονται τα ίδια ακριβώς πράγματα και στην δημόσια , αλλά και στην ιδιωτική εκπαίδευση!

Με την εκπαίδευση έχω συνεχή ενασχόληση και δεσμούς αγάπης περίπου 40 χρόνια, στην αρχή με την Δημόσια και μετά με την ιδιωτική. Πολλοί μπερδεύουν την Δημόσια με την ιδιωτική. Οι τομείς , τα πεδία και ο χώρος είναι ακριβώς ο ίδιος! Τα παιδιά διδάσκονται τα ίδια ακριβώς πράγματα και στην δημόσια , αλλά και στην ιδιωτική εκπαίδευση! Εκείνο που αλλάζει είναι ο τρόπος διδασκαλίας, η αγάπη , οι σχέσεις ανάμεσα στους διδάσκοντες και στους διδασκόμενους, το μέγεθος του ενδιαφέροντος του ενός προς τον άλλο, οι νέες τεχνολογίες και οι εφαρμογές τους ( όπου τα παιδιά βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση από τους μεγαλύτερους ), ο αριθμός των μαθητών σε κάθε τάξη! Το κάθε παιδί αισθάνεται το ιδιωτικό σχολείο σαν το σπίτι του, δουλεύει και μαθαίνει με όρεξη γιατί είναι μέσα σε ένα περιβάλλον όμορφο και μοντέρνο. 

      Θα έπρεπε να υπάρχει μια σχέση συνεργασίας ανάμεσα  στην δημόσια εκπαίδευση και στην ιδιωτική, θα έπρεπε η μια να συμπληρώνει την άλλη και όχι η μια να είναι ανταγωνιστική με την άλλη.

       Θα μου πείτε τι σχέση έχει το θέμα αυτό με τις εκλογές και με την υποψηφιότητα μου σαν δημοτικός σύμβουλος της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ  ΔΗΜΟΤΩΝ ! Οι υποσχέσεις αυτήν την περίοδο πέφτουν βροχή, οι περισσότερες είναι του αέρα,. Μερικοί έχουν το θράσος να υπόσχονται πράγματα που δεν έκαναν τετραετίες ολόκληρες.

        Η εκπαίδευση μια ακόμη ανοικτή πληγή και στην πόλη μας ! Χωρίς κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον από την πλευρά του Δήμου σε αυτό που λέμε Δημόσιο, είτε είναι σχολείο, είτε είναι Παιδικοί  σταθμοί. Θα μου πείτε τα κονδύλια μειώθηκαν… ΝΑΙ!! Αλλά γιατί μειώθηκε και  Η ΑΓΑΠΗ!! ??? 

        Δεν θέλω να υποσχεθώ γιατί δεν μου αρέσουν οι υποσχέσεις! Θέλω μόνο να βεβαιώσω ότι θα δώσω όλο το είναι μου γι αυτό που  λέμε ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, έτσι ώστε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν με αγάπη και φροντίδα και να γίνουν άξιοι πολίτες αυτής της χώρας!!

 

Κιμούντρης  Παναγιώτης

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

ΚΟΙΝΩΝΙΑ  ΔΗΜΟΤΩΝ

Χρίστος  Πούλιος

Σχετικά Άρθρα

Back to top button