Ειδήσεις

ΚΚΕ (μ-λ): Η φτώχεια δεν είναι πυρετός να πέσει με ασπιρίνες!
Θα ανατραπεί με αντίσταση και διεκδίκηση!

Ο Αλ. Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλαν, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, άμεσα μέτρα «ανακούφισης» που βασικά περιλαμβάνουν ένα ετήσιο επίδομα στους συνταξιούχους, μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, σε τρόφιμα και την ενέργεια (ηλεκτρικό, φυσικό αέριο). Όπως ο ίδιος ο Τσίπρας ομολόγησε τα μέτρα αυτά «δεν παραβιάζουν τους δημοσιονομικούς στόχους» που έχουν επιβληθεί από τους ιμπεριαλιστές της ΕΕ – ΕΚΤ- ΔΝΤ και ψηφίστηκαν από την κυβέρνηση για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% μέχρι το 2022 και 2,2 % έως το 2060 ! Αποτελούν μια επιδοματική πολιτική για να «παραμυθιαστεί» ο λαός για το 2019, μ’ αυτά που θα εφαρμοστούν άμεσα, αλλά κι έναν απόλυτο εκβιασμό για αυτά που θα «νομοθετηθούν» το 2020.

Με άλλα λόγια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δίνει πίσω ένα πολύ μικρό μέρος από τα βάρη που έχει φορτώσει τον εργαζόμενο λαό, με το τρίτο μνημόνιο που ψήφισαν και τα κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι-ΕΚ αλλά και αυτά που ψήφισε στην διάρκεια των αξιολογήσεων για «να βγει το πρόγραμμα».

Τα αντιλαϊκά –αντεργατικά μέτρα που έχουν φορτώσει στις πλάτες των εργαζόμενων και όλου του λαού όλες οι κυβερνήσεις του συστήματος, τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες, υποταγμένες στις απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών ΕΕ –ΕΚΤ-ΔΝΤ, ανατρέποντας δικαιώματα και καταχτήσεις, έφεραν εκτεταμένη φτώχεια και εξαθλίωση, που με τα χρόνια γίνεται όλο και πιο βαθιά και μόνιμη. ¨Ένα καθεστώς ανεργίας, πετσοκομμένων μεροκάματων, μισθών και συντάξεων, ελαστικής και ανασφάλιστης δουλειάς, με κτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, με ταξικούς φραγμούς στην υγεία, την παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση.

Αυτό το καθεστώς της φτώχειας και της εξαθλίωσης η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί δήθεν να το «γιατρέψει» με μέτρα αντιμετώπισης των πιο ακραίων φαινομένων, διατηρώντας την βασική πολιτική κατεύθυνση της πειθαρχίας και της υποταγής στους κανόνες «αυστηρής εποπτείας» που έχουν επιβάλει οι δανειστές – ιμπεριαλιστές, για δεκαετίες. Η επιδοματική πολιτική και η σχετική μείωση φόρων με στόχο την αύξηση της κατανάλωσης δεν αλλάζει σε τίποτα την κατάσταση του εργαζόμενου λαού αλλά μεταφέρει κέρδη από το κράτος στο κεφάλαιο και την εργοδοσία. Δεν αλλάζει σαφώς καθόλου, το «σκληρό πυρήνα» της επίθεσης που έχει δεχτεί ο λαός όλα τα προηγούμενα χρόνια, ο οποίος παραμένει άθικτος. Προφανώς δεν αυξάνονται οι συντάξεις, δεν αυξάνεται το αφορολόγητο, δεν «επανέρχονται» ο 13ος και ο 14ος μισθός.

Η ανατροπή της αντιλαϊκής – αντεργατικής πολιτικής της φτώχειας και της εξαθλίωσης δεν θα έρθει από καμία κυβέρνηση είτε ΣΥΡΙΖΑ, είτε ΝΔ που υποταγμένες στα συμφέροντα της ντόπιας κεφαλαιοκρατίας και των ιμπεριαλιστών κυρίαρχων ΗΠΑ –ΝΑΤΟ-ΕΕ στόχο έχουν να επιβάλουν την «κανονικότητα» της εκμετάλλευσης και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης. Η ανατροπή της αντιλαϊκής – αντεργατικής πολιτικής είναι υπόθεση που πρέπει να πάρει στα χέρια του ο εργαζόμενος λαός, στηριγμένος στις δικές του δυνάμεις, αρνούμενος να ζει με το χέρι απλωμένο αλλά σφίγγοντας την γροθιά του . Με οργάνωση στους χώρους δουλειάς και ζωής, με αγώνες αντίστασης και διεκδίκησης κόντρα σε λογικές ανάθεσης και εκλογικών αυταπατών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button