ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΡΙΔΙΟΥ ΤΟΥΣ

Μετά από δημοσιεύματα του τοπικού τύπου που θέλουν τους εργαζόμενους της ΣΕΚΑΠ να παίζουν “παιχνίδια”, ο Κ. Γαβριηλίδης μιλώντας στον “ΑΓΩΝΑ” ξεκαθαρίζει το τοπίο, με φόντο την ανεύρεση επενδυτή, ο οποίος θα ενδιαφερθεί να αγοράσει το πακέτο των μετοχών της Αγροτικής Τράπεζας, η οποία ήδη την έχει δρομολογήσει μέσω ειδικού συμβούλου.

Μετά από δημοσιεύματα του τοπικού τύπου που θέλουν τους εργαζόμενους της ΣΕΚΑΠ να παίζουν “παιχνίδια”, ο Κ. Γαβριηλίδης μιλώντας στον “ΑΓΩΝΑ” ξεκαθαρίζει το τοπίο, με φόντο την ανεύρεση επενδυτή, ο οποίος θα ενδιαφερθεί να αγοράσει το πακέτο των μετοχών της Αγροτικής Τράπεζας, η οποία ήδη την έχει δρομολογήσει μέσω ειδικού συμβούλου.

Ο κ. Γαβριηλίδης αναφέρει ότι δεν γνωρίζει αν υπάρχει ενδιαφερόμενος επενδυτής, ο οποίος μέσω του συμβούλου της ΑΤΕ θα αγοράσει το μετοχικό πακέτο της ΣΕΚΑΠ, όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει αν βρίσκεται σε επαφή με κάποιους επιχειρηματίες και εκεί είναι το σημείο που ο κ. Γαβριηλίδης ως εκπρόσωπος των εργαζομένων , που κατέχουν ένα ποσοστό μετοχών, αναφέρει: “Πάνω σε αυτό το σημείο, εμείς ως εργαζόμενοι και με τη λογική ότι κάποιος ο οποίος θα επενδύσει θα θέλει να έχει το πλειοψηφικό πακέτο, εμείς ως μέτοχοι με το 8,5% προτιθέμεθα να πουλήσουμε προκειμένου να στηρίξουμε αυτόν τον επενδυτή, ο οποίος θα πάρει το 44% της ΑΤΕ με τη λογική να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της επιχείρησης και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας”.

τονίζει ότι οι εργαζόμενοι είναι οι μόνοι που έβαλαν χρήματα για την αγορά του ποσοστού του 8,5%. Μέχρι σήμερα, συνεχίζει, ως μέτοχοι, δεν πήραν ποτέ μέρισμα, ούτε από τα καπνά, ούτε από τους τόκους.

Σκέφτηκαν οι εργαζόμενοι πώς αν πουληθεί το 44% της Αγροτικής Τραπέζης συν το δικό τους ποσοστό, ο επενδυτής αποκτά την πλειοψηφία, άρα και το μάνατζμεντ της επιχείρησης με την προϋπόθεση ότι διασφαλίζεται η συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης και διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας. “Είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε με τον σοβαρό επενδυτή, ο οποίος θα έχει διάθεση να κρατήσει ζωντανή την επιχείρηση, να του πουλήσουμε το ποσοστό μας προκειμένου να προστεθεί στο 44% της ΑΤΕ και να αποκτηθεί έτσι η πλειοψηφία των μετοχών”.

Όπως διευκρινίζει ο κ. Γαβριηλίδης, δεν είναι στις προθέσεις των εργαζομένων να πουλήσουν απλά το πακέτο των μετοχών της εταιρείας που κατέχουν.

βεβαίωσε το γεγονός ότι η ΑΤΕ δεν έχει δεσμευθεί ότι τα χρήματα από την πώληση των μετοχών θα “πέσουν” στην επιχείρηση και αυτός ήταν ο λόγος που οι εργαζόμενοι ζήτησαν αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας για να υπάρχουν εκείνα τα κεφάλαια, τα οποία θα διασφάλιζαν τη συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης. Αυτό βέβαια, όπως διευκρίνισε, θα σήμανε ότι η αξία του ποσοστού τους θα μειωνόταν αισθητά, όμως η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα έδινε ανάσα στην επιχείρηση.

Κάνοντας αναφορά στην προ καιρού συνάντηση με το Διοικητή της ΑΤΕ κ. Πανταλάκη, του έθεσαν το ζήτημα της μη χρηματοδότησης της ΣΕΚΑΠ από την μεριά της ΑΤΕ, αυτη εγκυμονεί τον κίνδυνο της αναστολής της λειτουργίας της επιχείρησης. Ο κ. Πανταλάκης, σύμφωνα πάντοτε με τον πρόεδρο των εργαζομένων,  ξεκαθάρισε ότι για να δώσει ένα ευρώ στην ΣΕΚΑΠ πρέπει να πάρει το οκ από τον Αλμούνια. (Ο Χοακίν Αλμούνια είναι σήμερα ο αρμόδιος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης).

Ζητούμενο τελικά μετά και το ναυάγιο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, παραμένει το γεγονός ότι όποιος επενδυτής αγοράσει το πακέτο των μετοχών της ΑΤΕ πρέπει να είναι σοβαρός για να “ρίξει” λεφτά στην επιχείρηση.

Ο κ. Γαβριηλίδης ξεκαθάρισε επίσης ότι οι εργαζόμενοι ως μέτοχοι δεν ήρθαν σε καμία επαφή με επενδυτές και δεν επιθυμούν να εμπλακούν σε αυτή την διαδικασία. “Αν είναι κάποιος σοβαρός επενδυτής, ανέφερε, θα αποταθεί στην Αγροτική Τράπεζα, και απ ότι δεσμεύθηκε η ΑΤΕ θα πάει σε ανοιχτό διαγωνισμό και διαφανείς διαδικασίες”.

 

Α. ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button