ΑΠΌ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΓΚΟΥΜΑ

Μια ακόμη μαφιόζικη δολοφονία στην κατά τα άλλα ήσυχη μικρή μας πόλη…. Ανάστατοι προχθές το βράδυ οι κάτοικοι της περιοχής όπου εκτυλίχθηκε το συμβάν….

*Μια ακόμη μαφιόζικη  δολοφονία στην κατά τα άλλα ήσυχη μικρή μας πόλη…. Ανάστατοι προχθές το βράδυ οι κάτοικοι της περιοχής όπου εκτυλίχθηκε το συμβάν….


Δυο άτομα επιβαίνοντα σε αυτοκίνητο γάζωσαν στην κυριολεξία το θύμα με δεκαπέντε σφαίρες την ώρα που εκείνο πήγαινε να επιβιβαστεί στο Ι.Χ. όχημα του… Ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ρώσικη μαφία, βρώμικά κυκλώματα, ερωτική αντιζηλία…..;


Τα αίτια διερευνώνται και οι δράστες αναζητούνται ….


Η αστυνομία επί ποδός…..


Σικάγο γίναμε ……


 



*Το έγκλημα διεπράχθη λίγο μετά τα μεσάνυχτα, σε κεντρικό δρόμο και μάλιστα από τύχη δε θρηνήσαμε και άλλο θύμα….


Βράδυ Κυριακής και πολλοί νέοι εκείνη την ώρα γυρίζουν στο σπίτι μετά από διασκέδαση….


Και μόνο στη σκέψη εκείνη την ώρα να περνούσε τυχαία από εκεί κάποιο άτομο και να γινόταν αυτόπτης μάρτυρας με ότι αυτό συνεπάγεται πιάνει τρόμο τον καθένα….


Το να πέφτουν δεκαπέντε πυροβολισμοί μέσα στην ηρεμία της νύχτας σε μια κατά τα άλλα ήσυχη γειτονιά δεν είναι και ότι συνηθισμένο….


Και φυσικά ανάλογη ήταν και η αντίδραση των κατοίκων της περιοχής με το που άκουσαν τους πυροβολισμούς να πέφτουν σαν το χαλάζι….


Ούτε και η ασφάλεια του σπιτιού τους ήταν αρκετή για να συγκρατήσει τον πανικό τους ….


 



*Χαρακτηριστική η περιγραφή φίλης που μένει στην περιοχή και ακριβώς στο δρόμο που εκτυλίχθηκε η εγκληματική ενέργεια….


Με του που άκουσαν την ομοβροντία των πυροβολισμών, αστραπιαία αντίδραση ήταν να σβήσουν τα  φώτα ….


Κίνηση την οποία έκαναν και οι περισσότεροι ένοικοι των πολυκατοικιών του δρόμου όπου έγινε το φονικό….


Δεν τολμούσαν να βγουν έξω για να δουν τι συμβαίνει, παρ’ όλες τις εκκλήσεις για βοήθεια από οικείο πρόσωπο του θύματος…..


Βέβαια η πρώτη κίνηση κάποιων ήταν να καλέσουν την Άμεση Δράση….


Μόνο όταν κατέφθασαν το περιπολικό της Αστυνομίας, όχημα της Πυροσβεστικής και ασθενοφόρο, κάποιοι κάτοικοι της περιοχής βγήκαν στο δρόμο και άρχισαν να δίνουν πληροφορίες, όσοι από αυτούς γνώριζαν ή είχαν δει κάτι…..


 



*Το προχθεσινό περιστατικό που θύμιζε αναπαράσταση από αστυνομική ταινία αποτέλεσε αφορμή για όλους να  συνειδητοποιήσουμε πως η όμορφη πόλη μας δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτε από μια μεγαλούπολη και δυστυχώς μόνο σε ότι αφορά τα αρνητικά …..


Η εγκληματικότητα χρόνο με το χρόνο, μέρα με την ημέρα αυξάνεται…..


Το διαπιστώνεις μόνο όταν μια ανάλογη ενέργεια τύχει και συμβεί στη δική σου γειτονιά……


Οι κλοπές και οι ληστείες βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη των αστυνομικών δελτίων…..


Οι δημοσιογράφοι το γνωρίζουμε καλά και μπορούμε να εξάγουμε και το συμπέρασμα, αν ανατρέξουμε στη σύγκριση στοιχείων με περασμένες χρονιές, πως πάμε από το κακό στο χειρότερο…..


Πέρα από τις κλοπές, όμως ανησυχητικές διαστάσεις προσλαμβάνουν και τα περιστατικά που σχετίζονται με ξεκαθάρισμα λογαριασμών…..


Το προχθεσινό συμβάν ήταν το τρίτο αν δεν κάνω λάθος μέσα στο έτος, μόνο που αυτό το τελευταίο  ξεχωρίζει για το μένος με το οποίο οι δράστες έβγαλαν από τη μέση το θύμα….ούτε τρεις, ούτε τέσσερις σφαίρες τους ήταν αρκετές…..έπρεπε να πυροβολήσουν δεκαπέντε φορές…. 


 



*Η βία άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία της στην πόλη μας, όσο και αν οι περισσότεροι δε θέλουμε να το παραδεχτούμε….


Έχουμε πλέον περάσει σε άλλες εποχές, σε εκείνες που απευχόμασταν να μη δούμε ούτε και στα όνειρά μας, να ζούμε με τον τρόμο για το τι μπορούν να συναντήσουν τα παιδιά μας στο διάβα τους για το σχολείο, για το φροντιστήριο ή όταν πάνε να διασκεδάσουν….


Η βία όχι μόνο των ενηλίκων, αλλά και των ανηλίκων έχει πάρει τρομακτικές διαστάσεις……


Πολλοί γονείς πλέον δεν αφήνουν  τα παιδιά τους να πηγαίνουν ασυνόδευτα πουθενά….


Μπορεί σε μερικές περιπτώσεις να γίνονται καταπιεστικοί και τα παιδιά να ασφυκτιούν, ωστόσο μόνο έτσι αισθάνονται ασφαλείς για εκείνα….


Ίσως αρκετοί από εσάς να σκέφτεστε πως μεγαλοποιώ το ζήτημα, όμως καλύτερα να το μεγαλοποιώ, πάρα να λέω πως ήταν ένα τυχαίο περιστατικό και να εφησυχάζουμε…..


 



*Αλήθεια τι πιστεύετε για την αύξηση της χρήσης και της διακίνησης  των ναρκωτικών στην πόλη μας και φυσικά για τους θανάτους από αυτά….;


Γνωρίζετε ότι κατά την πρόσφατη σύντομη προεκλογική μας περίοδο δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους από ναρκωτικά….;


Ίσως όχι, γιατί η πολιτική επικαιρότητα ενδιαφέρει τους περισσότερους, ενώ ο λευκός θάνατος μόνο το σπίτι εκείνου που χτυπά την πόρτα….πόσο λάθος κάνουμε όμως…..


Το θέμα βέβαια δεν είναι να στηλιτεύουμε μόνο κάποια κακώς κείμενα και να υπερτονίζουμε κάποια δραματικά γεγονότα για να ξυπνούν κάποιοι από το λήθαργό τους….


Κυρίαρχο μέλημα όλων πρέπει να είναι η ευαισθητοποίηση και επαγρύπνηση της κοινωνίας και η ορθή λειτουργία και ενίσχυση των θεσμών …..


Στην εποχή μας συμβαίνει το εξής οξύμωρο, ενώ αυξάνονται τα περιστατικά βίας και η εγκληματικότητα, δεν ενισχύονται οι μηχανισμοί πρόληψης και καταστολής….


Πού είναι ο αστυνομικός της γειτονιάς….; Οι πεζές και εποχούμενες περιπολίες…; Όλα εκείνα τα ωραία που έχουν εξαγγελθεί κατά καιρούς από τους διατελέσαντες Υπουργούς Δημόσιας Τάξης….;


Τα αστυνομικά τμήματα να παρουσιάζουν ελλείψεις σε προσωπικό και όσοι αστυνομικοί υπάρχουν να κάνουν δουλειά γραφείου και όχι να είναι στο δρόμο….


Βέβαια όταν έρχεται το Σαββατοκύριακο που πρωταγωνιστεί μια μπάλα ποδοσφαίρου, τότε τα γήπεδα γεμίζουν από αστυνομικούς ….για να διατηρήσουν ήρεμα ….τα πνεύματα των χουλιγκάνων και των ένθερμων οπαδών των ομάδων….


Περιττό να αναφερθώ και στον αριθμό των αστυνομικών που υπηρετούν στην ασφάλεια υψηλών προσώπων και των πολιτικών μας…..


Οι τσιγκουνιές γίνονται όταν είναι να νοιαστούν για την ασφάλεια και προστασία των απλού πολίτη…..


Εκεί το κράτος και η εκάστοτε κυβέρνηση συναντούν ανυπέρβλητα οικονομικά και λοιπά προβλήματα….. για να προχωρήσουν στις προσλήψεις περισσοτέρων αστυνομικών ….                  

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button