« Πρωτοφανές! Θα ραντίσει για τα κουνούπια το ΚΕΕΛΠΝΟ, λόγω του ιού του Νείλου. Επιβεβαιώνουν ότι απέτυχε και κρίνεται ανεπαρκής η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης!»

Κατά το χθεσινό δελτίο τύπου του Υπουργείο Υγείας «ξεκινούν άμεσα, οι σχετικοί ψεκασμοί στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με ευθύνη του ΚΕΕΛΠΝΟ», για την καταπολέμηση των κουνουπιών. Έσπευσε και ευχαριστεί ο κ. Γιαννακίδης με βιαστικό χθεσινό δελτίο τύπου το Υπουργείο, για να συγκαλύψει επικοινωνιακά την κατάσταση ,αφού ανέλαβαν το έργο της περιφέρειας και τον αντικατέστησαν, λόγω-προφανώς- ανεπάρκειας και γιατί κινδυνεύει , με ευθύνη του, η δημόσια υγεία!!! Τα είπαμε πολλές φορές..Δεν μπορούν. Δυστυχώς για το θεσμό και τους πολίτες που δεν φταίνε σε τίποτε.. Το Υπουργείο Υγείας και ο κ. Τιμοσίδης τους έριξε σωσίβιο , αλλά αυτό δεν αρκεί.. Τα ερωτήματα είναι πολλά: Γιατί ο κ. Τιμοσίδης αναφέρεται σε συνέχιση, ενώ ποτέ δεν άρχισαν οι ψεκασμοί; Προϋποθέση είναι σύμβαση με τον εργολάβο, η σύμβαση για να υπογραφεί προϋποθέτει έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που, εδώ, ακύρωσε τον διαγωνισμό. Είναι τυχαία η κινητικότητα μετά το χθεσινό κρούσμα του ιού του Νείλου στη Καρδίτσα; Με ποιους μηχανισμούς θα κάνουν την καταπολέμηση, αφού το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι μια κεντρική υπηρεσία των Αθηνών; Με ποιες διαδικασίες; Το χρονικά «άμεσα», κατά το υπουργείο ,μετά την απώλεια του κρίσιμου 4μήνου Απριλίου- Ιουλίου πότε προσδιορίζεται; Τον Αύγουστο; Τον Σεπτέμβριο; Για ποιους λόγους το Ελεγκτικό Συνέδριο ακύρωσε τον διαγωνισμό , αυτεπαγγέλτως και χωρίς να υπάρχει ένσταση ; Ποιοι έχουν την ευθύνη γιαυτό; Γιατί το Υπουργείο δεν πήρε τα μέτρα του ενωρίτερα για την δημόσια υγεία, παρά τις κατ’ επανάληψη προειδοποιήσεις μας; Πριν πόσες μέρες εκδόθηκε η ακυρωτική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που δια του υπουργείου Υγείας έγινε γνωστή και όχι από την περιφέρεια ; \

Ο Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Π.Α.Μ.Θ., της Περιφερειακής Αναγέννησης, πρώην νομάρχης Ξάνθης ,κ. Γιώργος Παυλίδης, σχολίασε:

 

«Υπάρχουν βαριές ευθύνες του κ. Γιαννακίδη. Τους προειδοποιήσαμε. Επιχειρήσαμε να τους βοηθήσουμε. Δεν στάθηκε δυνατό, αντιμετωπιστήκαμε αλαζονικά. Επιβεβαιώνουν καθημερινά ότι δεν μπορούν. Ο τόπος, οι πολίτες, όμως , δεν φταίμε. .Έχουμε τα προβλήματα της οικονομικής κρίσης και της καθημερινής επιβίωσης, μας φόρτωσαν και τον κίνδυνο των κουνουπιών. Ας ελπίσουμε ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ, θα προστατεύσει την δημόσια υγεία.. »

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button