Περιμένουν ακόμη στο… ακουστικό τους οι οδηγοί ταξί

Μετά τον αποκλεισμό της Περιφέρειας ΑΜΘ την Παρασκευή το πρωί,  από όλους τους ιδιοκτήτες ταξί της Περιφέρειας, αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε  με τον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη.

Ο περιφερειάρχης στη συνάντηση που είχε μαζί τους δεσμεύθηκε  να συναντηθεί με όλους τους Περιφερειάρχες της Ελλάδος και να ζητήσουν συνάντηση με τον Υπουργό κ. Ραγκούση,  ο οποίος, όπως δήλωσε ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί της Ξάνθης Β. Γεωργιάδης, είναι ανένδοτος και δεν κάνει καμμία προσπάθει να συναντηθεί με τα συνδικαλιστικά όργανα των επαγγελματιών.

Μετά τον αποκλεισμό της Περιφέρειας ΑΜΘ την Παρασκευή το πρωί,  από όλους τους ιδιοκτήτες ταξί της Περιφέρειας, αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε  με τον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη.

Ο περιφερειάρχης στη συνάντηση που είχε μαζί τους δεσμεύθηκε  να συναντηθεί με όλους τους Περιφερειάρχες της Ελλάδος και να ζητήσουν συνάντηση με τον Υπουργό κ. Ραγκούση,  ο οποίος, όπως δήλωσε ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί της Ξάνθης Β. Γεωργιάδης, είναι ανένδοτος και δεν κάνει καμμία προσπάθει να συναντηθεί με τα συνδικαλιστικά όργανα των επαγγελματιών.

όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου ταξί στην Ξάνθη, την Κυριακή πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εκπροσώπων των επαγγελματιών ταξί με όλους τους βουλευτές της Περιφέρειας.

Στη συνάντηση συμμετείχε από την Ξάνθη ο βουλευτής κ. Κοντός, από την Κομοτηνή ο κ. Πεταλωτής, από τον Έβρο ο κ. Ντόλιος και από την Καβάλα ο κ. Παπουτσής. Στη συνάντηση επίσης συμμετείχαν δήμαρχοι και άλλοι πολιτικοί φορείς και ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες με το άνοιγμα του επαγγέλματος.

Οι πολιτικοί φορείς, αφού τους άκουσαν, δικαίωσαν τα αιτήματα τους  και θα κατέβουν στην Αθήνα προκειμένου να μεταφέρουν τα προβλήματα τους στους Υπουργούς της Κυβέρνησης.

Εν τω μεταξύ τα ταξί της Ξάνθης έχουν τραβήξει το χειρόφρενο στις πιάτσες και περιμένουν τις εξελίξεις.

Η απεργία τους συνεχίζεται χωρίς να υπάρχουν κινητοποιήσεις.

 

Η απεργία “σκοτώνει” τον τουρισμό;

 

Δεν συμφωνούν με τις κατηγορίες που τους αποδίδει μερίδα του τύπου, ότι οι κινητοποιήσεις τους “σκοτώνουν” τον τουρισμό, γατί ειδικά στην Περιφέρεια της ΑΜΘ οι επαγγελματίες σέβονται τους συμπολίτες τους και μέχρι σήμερα δεν προξένησαν ζημιά σε κανέναν παραγωγικό κλάδο.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, που αφορά κινητοποιήσεις συναδέλφων τους  σε  Αθήνα και Θεσσαλονίκη και μεγάλες πόλεις όπου αποκλείονται λιμάνια και αεροδρόμια, αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης: “Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του και δεν μπορώ να μιλήσω για τους άλλους. Προτείναμε στον κ. Υπουργό αυτή η συζήτηση και η απόφαση να παρθεί από τον Σεπτέμβριο και μετά προκειμένου να μην δημιουργηθούν όλα αυτά τα προβλήματα αλλά ο κ. Υπουργός αυτό δεν το δέχτηκε”.

ο κ. Γεωργιάδης δηλώνει ότι στο μνημόνιο πουθενά δεν ήταν γραμμένο η απελευθέρωση του επαγγέλματος του ταξί και ότι ήταν καθαρά απόφαση της Κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος του Σωματείου ιδιοκτητών ταξί Ξάνθης πιθανολογεί ότι αυτή η κίνηση του κ. Ραγκούση να ήταν για να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη, για να μπορέσει η Κυβέρνηση να τελειώσει τις συμφωνίες της στην Σύνοδο κορυφής για να συμπληρώσει: “Όπως είναι τα πράγματα στην Ελλάδα τίποτε δεν είναι παράξενο”.

 

Σούλα Ιακωβίδου:

 “Ας τα βρούνε μεταξύ τους

οι Υπουργοί της Κυβέρνησης”

 

Σχολιάζοντας η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης κ. Σούλα Ιακωβίδου τα τεκταινόμενα γύρω από τις κινητοποιήσεις των επαγγελματιών ιδιοκτητών ταξί είπε ότι ας τα βρούνε οι Υπουργοί τις Κυβέρνησης μεταξύ τους και ας κρατήσουν τη συνέχεια της διοίκησης της χώρας από Υπουργό σε Υπουργό και να τηρήσουν τις υποσχέσεις που έδωσαν ως Κυβέρνηση στους επαγγελματίες.

Αυτή τη στιγμή, μας είπε, ο κ. Ραγκούσης πράττει αυτό που πράττει και δεν επιτρέπεται οι αποφάσεις ενός Υπουργού να προκαλούν τέτοια αναστάτωση στον κλάδο που όντως έχει και τα δίκια του με ένα πρόχειρο σκεπτικό. “Ο κ.  Ραγκούσης δεν έχει παρά να δει τι γίνεται στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και παράλληλα να πορευτεί και η Ελλάδα”.

Χαρακτηρίζει τελείως ανεύθυνη τη στάση της Κυβέρνησης και ιδιαίτερα του Υπουργού, αφού με τη βεβιασμένη του απόφαση προκάλεσε μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό, με συνέπεια το μόνο αναπτυξιακό εργαλείο  να βάλλεται. “Η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως από τον έλεγχο με αφορμή μία Κυβερνητική βεντέτα, σε μία προσπάθεια παραπλάνησης του Ελληνικού λαού. Μην ξεχνάμε ότι από τα λεφτά υπάρχουν, βρεθήκαμε στο ΔΝΤ, η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου μας οδηγεί στην υποβάθμιση της χώρας σε κατάσταση πτώχευσης, τι να πιστέψει κανείς από αυτή την Κυβέρνηση;”

Τέλος αναφερόμενη στα εχέγγυα που ζητούνται προκειμένου να στηριχθει η χώρα αναρωτιέται ποια είναι τα εχέγγυα και πώς αυτά θα μεταφραστούν στην καθημερινότητα του πολίτη. “Ακούμε πλέον καθημερινά  για νέα μέτρα”.

 

Α. Τσαρτσάρας:

“Πρέπει να βρεθεί μία λύση”

 

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις, ο γραμματέας της Ν.Ε. Ξάνθης Αχιλλέας Τσαρτσάρας, είπε ότι το επάγγελμα των ταξιτζήδων είναι ένα από αυτά που θα απελευθερωθεί. Δεν γνωρίζει τι ακριβώς είχε συμφωνηθεί μεταξύ των επαγγελματιών ταξί και του προηγούμενου Υπουργού μεταφορών.

Κρίνει σκόπιμο ότι κάποια στιγμή θα πρέπει ο νέος Υπουργός να βρεθεί με τα συνδικαλιστικά στελέχη των επαγγελματιών ιδιοκτητών ταξί και να συζητήσουν για να βρεθεί μία λύση.

 

“Σκοτώνεται” ο τουρισμός;

 

Απαντώντας στο ερώτημα ο κ. Ταρτσάρας ανέφερε ότι από τη στιγμή που κλάδος των επαγγελματιών οδηγών ταξί πλήττεται, είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη  και επαγγελματία να προβαίνει σε κάποιες κινητοποιήσεις. “Καλό θα είναι όμως αυτές οι κινητοποιήσεις να μην έχουν στόχο, σε αυτή την φάση που ειδικά διανύουμε σήμερα σαν χώρα, τον τουρισμό”.

ο κ. Τσαρτσάρας τόνισε ότι είναι κρίμα αυτήν την περίοδο  να έρχονται χιλιάδες τουρίστες, να έρχονται κρουαζιερόπλοια, να κάνουν στροφή μέσα στα λιμάνια και να γυρίζουν πίσω.

 

Α. ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button