Είμαστε άξιοι της μοίρας μας;

Διερωτάται αλήθεια ο οποιοσδήποτε σκεπτόμενος Έλληνας σήμερα: “είμαστε άξιοι μιας μοίρας που την χαράζουμε εμείς; ή κάποιοι άλλοι στο όνομα του δήθεν καλού μας”;

Διερωτάται αλήθεια ο οποιοσδήποτε σκεπτόμενος Έλληνας σήμερα: “είμαστε άξιοι μιας μοίρας που την χαράζουμε εμείς; ή κάποιοι άλλοι στο όνομα του δήθεν καλού μας”;

Πολλές φορές οι δήθεν φίλοι και γείτονες μας μέσω των δηλώσεων των διαφόρων πολιτικών τους μας έχουν δώσει το στίγμα. Το βασικό θέμα είναι πόσοι από τους πολιτικούς μας τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα έχουν αντιληφθεί τους βαθύτερους σκοπούς και στόχους της Τουρκίας, που δεν είναι καθόλου κρυφοί για κάποιο που παρακολουθεί  τα γεγονότα. Οι εκάστοτε πολιτικοί της γείτονος με το δικό τους τρόπο και από τα διάφορα πόστα που κατέχουν μας δίνουν με τις δηλώσεις τους το στίγμα των στόχων και ευρύτερων επιδιώξεων τους.

Γιατί ξαφνιάστηκες  Πρόεδρε Χριστόφια από τις θρασύτατες δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ταγίπ Ερτογάν; Δεν γνωρίζουμε τις θέσεις της Τουρκίας όσο αφορά το νησί μας εδώ και χρόνια; Δεν γνωρίζουμε ότι απώτερος σκοπός της Τουρκίας είναι πάντα η πλήρης κατάληψη του νησιού μας; Το ότι μιλά ακόμη και στις πρόσφατες δηλώσεις του ότι θέλει δύο ισότιμα κράτη στην Κύπρο δεν λέει τίποτα, απλούστατα προσπαθεί να μας τρομοκρατήσει και μας προετοιμάζει μάλιστα ότι δεν επιστρέφει τίποτα πλέον, ούτε Μόρφου, ούτε Αμμόχωστο, γιατί μετάνιωσε και το νέο σχέδιο θα είναι χειρότερο από το σχέδιο Ανάν. Προφανώς είναι απειλές και προκλήσεις και μάλιστα περισσού θράσους μια και γνωρίζει πολύ καλά ο “κουμπάρος” , ότι δεν πρόκειται να αντιδράσει κανείς ούτε στην Κύπρο, ούτε στην Ελλάδα. Γιατί πρόεδρε Χριστόφια ο Ερτογάν μιλάει γι’ αυτά που θέλει και σχεδιάζει στο νησί μας, ούτε του ξεφεύγουν κουβέντες, ούτε είναι άπειρος και δεν ξέρει να μιλήσει, ούτε μίλησε σε βρασμό ψυχής. Με το θράσος που διακρίνει όλους τους Τούρκους πολιτικούς, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ποιους έχουν απέναντι τους, μιλάει την γλώσσα της δικής του αλήθειας και του δικού του θέλω. Θέλει λοιπόν το νησί ολόκληρο, γιατί αν το ήθελε μισό με διχοτόμηση, θα την είχε κάνει ήδη, γιατί απλούστατα κανείς δεν τον εμπόδιζε, ούτε καν οι εκπρόσωποι του ταλαίπωρου κυπριακού λαού, οι οποίοι κατάφεραν να περάσουν ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Η.Ε. που να μιλά για λύση δικοινοτικής, διζωνικής Ομοσπονδίας στο νησί μας, χωρίς να μπουν στον κόπο να ρωτήσουν καν αυτό τον πολύπαθο λαό.

Που είναι το δικό μας ανάστημα Πρόεδρε της Κύπρου, πως αντιδράσαμε εμείς; Γιατί δεν καταγγείλαμε τον κ. Ερτογάν ότι παράνομα μπήκε στο νησί μας στα Ηνωμένα Έθνη; Γιατί δεν ζητήσατε άμεση σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και να καταγγείλετε την Τουρκία, ως εισβολέα και κατοχέα και τον Πρωθυπουργό της ως διασαλευτή της Συνταγματικής τάξης; Γιατί δεν κάνατε άμεσες ενέργειες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να ζητήσετε την άμεση καταδίκη των δηλώσεων Ερτογάν και να απαιτήσετε το άμεσο πάγωμα των συζητήσεων των κεφαλαίων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ζητείστε το λοιπόν και απαιτείστε το άμεσα και να μην γίνει καμιά συζήτηση επιπλέον εάν ο κ. Ερτογάν δεν πάρει πίσω τις δηλώσεις του και ν’ ανοίξει άμεσα τα λιμάνια και τα αεροδρόμια του στο μόνο αληθινό και αναγνωρισμένο διεθνώς κράτος στην Κύπρο την Κυπριακή Δημοκρατία. Δεν εγείρατε ΒΕΤΟ όταν οι Ευρωπαίοι ήθελαν ν’ ανοίξουν κεφάλαια ένταξης της Τουρκίας, ποτέ  δεν είναι αργά, απαιτείστε τώρα τον άμεσο τερματισμό των διαπραγματεύσεων.

Σταματήστε άμεσα τις συνομιλίες με τον κ. Ερόγλου μετά τις δηλώσεις Ερτογάν, βγείτε στα Ηνωμένα Έθνη και απαιτείστε άμεσα καταδικαστικό ψήφισμα για την Τουρκία και το εγκάθετο καθεστώς της. Μιλήστε ξανά για εισβολή και κατοχή της Τουρκίας, για την παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας, της Κυπριακής Δημοκρατίας, για την παραβίαση της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών της Κύπρου και απαιτείστε την άμεση επιβολή της τάξης από τα Ηνωμένα Έθνη. Τα Ηνωμένα Έθνη και το Νάτο έχουν κάνει σωρεία επεμβάσεων για την επιβολή του υποτιθέμενου δικαίου σε αντίστοιχες περιπτώσεις, Ιράκ, Αφγανιστάν κλπ. 

Ζητείστε επιτέλους το δίκαιο αυτού του ταλαίπωρου λαού της Κύπρου που έχει υποστεί τα πάνδεινα και από δικούς του και από ξένους. Αντιληφτήκατε  πιστεύω τον τελευταίο καιρό ότι ο κυπριακός λαός που τόσα χρόνια όλοι εσείς οι πολιτικοί του, τον κρατούσατε σε μια ύπνωση, ότι ξύπνησε επιτέλους και με τις καθημερινές διαδηλώσεις στο προεδρικό μέγαρο, Πρόεδρε, ζητά και απαιτεί δικαιοσύνη. Με το να σας εκλέξει ο λαός στην εξουσία, δεν σας έχει δώσει λευκή επιταγή για να ενεργείται με τρόπο υποχωρητικό και προσβλητικό.

Ναι Πρόεδρε Χριστόφια, είναι ντροπή και όνειδος στην μνήμη των χιλιάδων ηρώων της κυπριακής εποποιίας αλλά και του πρόσφατου τραγικού συμβάντος στην ναυτική βάση “Ευάγγελος Φλωράκης”, που οφείλεται απ’ ότι φαίνεται βασικά σε πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης σας, να ζητάτε σαν κυπριακό κράτος ηλεκτρική ενέργεια από τα κατεχόμενα. Πως πήρατε  Πρόεδρε το ρεύμα; Υπογράψατε Συμφωνία με το κατοχικό καθεστώς σαν Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου; Αναγνωρίσατε έμμεσα το ψευδοκράτος; Είναι ντροπή Πρόεδρε αν λειτουργήσαμε κατ’ αυτόν τον τρόπο!!!! Δίνεται το δικαίωμα στον κ. Ερτογάν, στον κάθε εισβολέα και σφαγέα μας, να μας κοροϊδεύει και να μας εμπαίζει! Όχι Πρόεδρε Χριστόφια δεν έχεις την συναίνεση μας σε τέτοιες ενέργειες και έχουμε πιστεύω το δικαίωμα να το λέμε και να το φωνάζουμε ότι δεν εκπροσωπείς μ’ αυτό τον τρόπο τον κυπριακό λαό, άλλωστε αυτό το δείχνουν και οι σφυγμομετρήσεις που πριν από το τραγικό συμβάν στο Ζύγι σας έδιναν 30%, αλήθεια σήμερα πόσο έχετε; Ζητά ο κόσμος με καθημερινές διαδηλώσεις την παραίτηση σας, κάτι που δεν το προβλέπει το σύνταγμα της Κύπρου. Μην οχυρώνεστε λοιπόν Πρόεδρε όμως πίσω απ’ αυτό γιατί σε δυο χρόνια, θα έλθει η σειρά του λαού να μιλήσει και τότε κάποιοι άδοξα θα πάνε στα σπίτια τους.

Πρόεδρε Χριστόφια έχετε μια μοναδική ικανότητα με τις δηλώσεις και τις ενέργειες σας να προκαλείτε το δημόσιο αίσθημα και όχι μόνο, επιτέλους λειτουργείστε ως Πρόεδρος ενός περήφανου λαού. Σταματήστε άμεσα την ροή ηλεκτρικής ενέργειας από τα κατεχόμενα στην Κυπριακή Δημοκρατία, δεχθείτε την προσφορά των ηλεκτρογεννητριών που προσφέρει η Γερμανία και καταγγείλτε άμεσα τις δηλώσεις Ερτογάν στα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Περιμένουμε τις ενέργειες σας Πρόεδρε Χριστόφια, γιατί επιτέλους έχουμε το δικαίωμα να είμαστε περήφανοι για την καθαρή ελληνική καταγωγή μας, ως πολίτες ενός νησιού που επί χιλιετίες ήταν ελληνικό!!!!

Ελένη Χατζηγεωργίου

Τοπογράφος Μηχανικός & Πολιτικός Μηχανικός

Εκτοπισθείσα από Κ. Ζώδια, περιοχής Μόρφου

Σχετικά Άρθρα

Back to top button