«Δεν αφήνουν τίποτε όρθιο… Θέλουν να κλείσουν και το Στρατοδικείο..Όλα τα λουκέτα έχουν όνομα και ταυτότητα..»

 

Πρωτοφανή επίθεση δέχεται η Περιφέρειά μας, ως προς τις εγκαταστημένες δομές, που υπάρχουν στην περιοχή. Τώρα μελετούν(;;;) με Επιτροπή να κλείσει το Στρατοδικείο της Ξάνθης.

 

Πρωτοφανή επίθεση δέχεται η Περιφέρειά μας, ως προς τις εγκαταστημένες δομές, που υπάρχουν στην περιοχή. Τώρα μελετούν(;;;) με Επιτροπή να κλείσει το Στρατοδικείο της Ξάνθης.

Ότι με πολύ κόπο και κοινωνικούς αγώνες προστέθηκε στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη, τώρα αφαιρείται, σε μια νέα υπερσυγκεντρωτική λογική και πολιτική, με κριτήρια δήθεν εξοικονόμησης πόρων, που, σε τελική ανάλυση, είναι βαρύτατα οικονομικά πλήγματα και αναιρούν την ίδια την συνέπεια και την συνέχεια του Κράτους. Έγιναν υποδομές, ξοδεύτηκαν-πρόσφατα-πόροι, εξοικονομήθηκαν δαπάνες από μετακινήσεις, ενισχύθηκε η περιφέρεια στην προσπάθεια της οφειλόμενης εθνικής και κοινωνικής συνοχής και της άρσης των περιφερειακών ανισοτήτων. Κάποιοι τα στέλνουν όλα αυτά στο καλάθι των αχρήστων. Κάθε λουκέτο θα έχει όνομα για την κοινωνία μας και ταυτότητα. Όπως όνομα είχε και η εγκατάσταση των δομών στην περιοχή.

Τους καλούμε

να παύσουν να βλέπουν το δεντράκι της δαπάνης αλλά να ξαναδούν το «χαμένο» από το οπτικό τους πεδίο δάσος της τοπικής και της περιφερειακής οικονομίας. Να παραμείνει το Στρατοδικείο και οι δομές της περιοχής ως έχουν..

Καλούμε όλους τους δικηγορικούς συλλόγους της Περιφέρειάς μας, αλλά και τους φορείς των επαγγελματιών να τοποθετηθούν και να κινητοποιηθούν.

Υπενθυμίζουμε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, τα πλήγματα ήσαν πολλά:

Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ξάνθης,

Κέντρα Νεοσυλλέκτων Σταυρούπολης και Παρανεστίου.

Κατάργηση δρομολογίων του ΟΣΕ.

Φημολογείται τώρα για:

τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων του ΟΤΕΚ στην Αλεξ/πολη,

τα εργοστάσια Ζάχαρης Ορεστιάδας και Ξάνθης,

το ΙΝΑΛΕ Καβάλας,

το ΙΓΜΕ,

την Αστυνομική Σχολή Ξάνθης,

τα στρατολογικά γραφεία , κλπ.

Μπήκε λουκέτο σε πολλές μικρότερες λειτουργικές μονάδες και σε δομές -εργαλεία που εκτελούσαν σημαντικό έργο υπέρ των πολιτών . Στο μεταξύ η διοίκηση της αιρετής Περιφέρειας και ο κ. Γιαννακίδης παραμένουν περίπου θεατές. Αρκούνται σε ψηφίσματα και τελειώνουν την υποχρέωση τους ,κάπου εκεί.

Ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Π.Α.Μ.Θ., της Περιφερειακής Αναγέννησης, πρώην νομάρχης Ξάνθης, κ. Γιώργος Παυλίδης, δήλωσε σχετικά:

 

 

 

 

«Όλοι επιθυμούμε τον εξορθολογισμό της οικονομίας. Στο όνομα όμως της προσπάθειας αυτής, δεν δικαιούται κανείς να λειτουργεί λανθασμένα και ισοπεδωτικά. Φοβόμαστε ότι υπολογίζουν μόνον κάποιες κεντρικές κρατικές δαπάνες και παραβλέπουν τα οφέλη και την οικονομία της ελληνικής περιφέρειας. Ερωτώ: Όλα θα τα οδηγήσετε στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα; Η «άλλη» Ελλάδα, εμείς, δεν υπάρχουμε; Ας αναλάβει ο καθένας την ευθύνη των πράξεων του. Εμείς , ως κοινωνία, παρακολουθούμε χωρίς εκπτώσεις.»

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button