” ο καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια”

427.000 νέοι μετανάστες από τη χώρα μας προς το εξωτερικό και αντί να ντρέπονται όσοι ευθύνονται και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι, καυχιόνται για τη μείωση της ανεργίας.

Νέοι άνθρωποι, νέα παιδιά, νέοι επιστήμονες, που σπούδασαν στη χώρα μας, η δωρεάν παιδεία εξακολουθεί να είναι ζητούμενο και όνειρο απατηλό, ξεσπιτώθηκαν, πήραν των ομματιών τους, δημιουργώντας το τρίτο κύμα μετανάστευσης για να βρουν την τύχη τους στο εξωτερικό, καλύτερες συνθήκες εργασίας, ζωής και αμοιβής σύμφωνα με τις γνώσεις τους και τα, με πολύ κόπο, δάκρυα και αίμα, πτυχία τους.

427.000 νέοι μετανάστες από τη χώρα μας προς το εξωτερικό και αντί να ντρέπονται όσοι ευθύνονται και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι, καυχιόνται για τη μείωση της ανεργίας.

Νέοι άνθρωποι, νέα παιδιά, νέοι επιστήμονες, που σπούδασαν στη χώρα μας, η δωρεάν παιδεία εξακολουθεί να είναι ζητούμενο και όνειρο απατηλό, ξεσπιτώθηκαν, πήραν των ομματιών τους, δημιουργώντας το τρίτο κύμα μετανάστευσης για να βρουν την τύχη τους στο εξωτερικό, καλύτερες συνθήκες εργασίας, ζωής και αμοιβής σύμφωνα με τις γνώσεις τους και τα, με πολύ κόπο, δάκρυα και αίμα, πτυχία τους.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συνοδοιπόροι του πανηγυρίζουν για τη μείωση της ανεργίας και επικοινωνιακά προσπαθούν να μας πείσουν, ότι, δε γίνεται καμία μείωση στις κύριες συντάξεις.

Αιδώς Αργείοι, θ’ αναφωνούσαν οι αρχαίοι έλληνες, ενώ σήμερα… μούγκα στη στρούγκα…

 

Μετά από 85 χρόνια σιωπής ο Μουεζίνης από την Αγία Σοφία κάλεσε σε προσευχή τους μουσουλμάνους στο μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο, μετατρέποντας τη σε τζαμί.

Υπέρτατη πρόταση πρόκλησης για την ορθοδοξία και τη χώρα μας η μετατραπή του δεύτερου σε μέγεθος καθεδρικού ναού της Ευρώπης (μετά τον υπάρχοντα στην Ισπανία) από μουσείο σε τζαμί.

Και δυστυχώς, πρωθυπουργός, υπουργός παιδείας και εξωτερικών, η ηγεσία της ορθόδοξης ελληνικής εκκλησίας και το πατριαρχείο “σιωπούν”, περιμένοντας άλλους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά.

Αν ζούσε ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος θα είχε ήδη ξεσηκωθεί το σύμπαν.

Αλλοι άνθρωποι, άλλες ιδέες, άλλοι καιροί, άλλα ήθη και έθιμα σήμερα.

Στο βωμό της παγκοσμιοποίησης των πάντων συρρικνώνουμε και το θρησκευτικό ιστό της χώρας μας, της ορθοδοξίας, τη στιγμή που κάποιοι δηλώνουν ανιστόρητοι και άθεοι.

Στο χωριό μου λένε ότι “καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια”…

 

Βγαίνουμε από έναν κύκλο αβεβαιότητας, τονίζει εις τας Κίνας ο έλληνας πρωθυπουργός, την ίδια στιγμή που οι κατοικούντες και παρεπιδημούντες εις τας Ελλάδας έχουν εντελώς αντίθετη γνώμη, διαφορετική άποψη.

Βυθιζόμαστε αργά, μεν, σταθερά δε, σε συνεχόμενη ύφεση, οικονομική καταστροφή των ελληνικών νοικοκυριών και σε διάλυση του κοινωνικού ιστού της ελληνικής κοινωνίας.

Εν μέσω φοροκυκλώνα, η φοροκαταιγίδα δεν ανταποκρίνεται στην ωμή οικονομική πραγματικότητα, ο έλληνας πολίτης είναι έρμαιο στις ορέξεις ντόπιων και ξένων οικονομικών συμφερόντων, χωρίς η κυβέρνηση να παρεμβαίνει δραστικά, συμβιβαζόμενη με το τρίτο μνημόνιο που έχει υπογράψει, το οποίο τηρείται απαρέγκλιτα, αδιαφορώντας για το κόστος της κοινωνίας, για τη διατήρηση της στην εξουσία.

Δεν είναι αυτή η πρώτη φορά αριστερά που πίστεψε, ψήφισε και ανέδειξε στην εξουσία ο ελληνικός λαός με τα προγράμματα Θεσσαλονίκης, τα παράλληλα και ότι ελπίδες μας σέρβιρε προεκλογικά.

Οι μαθητευόμενοι μάγοι, δυστυχώς, έπνιξαν την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή, ένα ελπιδοφόρο αύριο για τη χαμένη αξιοπρέπειά μας.

Δε φαίνονταν, ούτε φαίνεται φως στο τούνελ της ανάπτυξης.

Τα αχνά φώτα στο βάθος του τούνελ που κάποιοι βλέπουν είναι απλά το σχήμα της ανάπτυξης που απομακρύνεται, χάνεται, σβήνει, πάει…

 

Από τη γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων, διέρρευσε ότι, τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών του δημοσίου (από 150.000 ευρώ και πάνω) θα δημοσιοποιούνται στο διαδίκτυο.

Για τους συστηματικούς φοροφυγάδες δε θα υπήρχαν αντιρρήσεις για τους επιχειρηματίες, οι οποίοι λόγω κρίσης, κυβερνητικών λανθασμένων πολιτικών, προμηθευτών του δημοσίου, ή λόγω ντόμινο επιχειρήσεων που κλείνουν ή μπαίνουν στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα (Ηλεκτρονική, Μαρινόπουλος Jet Oil) θα είναι τουλάχιστον άδικο και θα δημιουργήσει πολύ περισσότερα ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, από όσο πιστεύει, ο γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων της ανεξάρτητης αρχής κ. Πιτσιλής, ότι θα λύσει.

Ας είμαστε πολύ προσεκτικοί, γιατί μιλάμε για ανθρώπους και επιχειρηματίες όταν το ίδιο κράτος είναι μεγαλοοφειλέτης και δεν μπορεί ν’ ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, απέναντι στους προμηθευτές του, αναμένοντας τη δόση, τα δανεικά, ως μάννα εξ ουρανού, για να εξοφλήσει μέρος των υποχρεώσεών του, μη κάνοντας το αυτονόητο: ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟ ΟΦΕΙΛΩΝ.

 

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από το δημοψήφισμα και ο στενός συνεργάτης του τότε τσάρου της ελληνικής οικονομίας, αμερικανός οικονομολόγος James Balbrey στο βιβλίο του “Καλώς όρισες στη μαρτυρική αρένα” δίνει πληροφορίες για το περίφημα σχέδιο Β του Γιάννη Βαρουφάκη, με τις “ευλογίες” του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με το σχέδιο Β προβλέπονταν κατάληψη της τράπεζας Ελλάδος, πληρωμή υπαλλήλων με υποσχετικές, μετάβαση στο νέο νόμισμα, κλείσιμο επ αορίστου των τραπεζών και επιστράτευση των δημοσίων υπαλλήλων.

Σήμερα, μετά την καταιγίδα ανακοινώσεων των κομμάτων της αντιπολίτευσης οι Νίκος Παππάς και Νίκος Κοτζιάς (στενότατοι συνεργάτες του πρωθυπουργού) δίνουν βορά στα ΜΜΕ και στην ελληνική κοινωνία την προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα και για 6 μήνες υπουργού και διαπραγματευτή με την Ε.Ε. για την ελληνική οικονομία του Γ. Βαρουφάκη.

Προσπαθούν, ως είθισται, να βγάλουν από το κάδρο τον Αλέξη Τσίπρα, ρίχνοντας το ανάθεμα στο Γιάνη Βαρουφάκη.

Το ζητούμενο είναι αν ο έλληνας πρωθυπουργός γνώριζε τα σχέδια του Γ. Βαρουφάκη  ή αν ο υπουργός ενεργούσε αυτοβούλως. Αποψη πολλών είναι ότι  γνώριζε, ή έπρεπε να γνωρίζει.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button