ΣΑΚΗΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΒΔΗΡΩΝ

Με στόχο τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την κοινωνική προστασία ο νέος πρόεδρος της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Αβδήρων Σάκης Μουρατίδης και το 7μελες ΔΣ θα προσπαθήσουν να φέρουν έναν νέο αέρα στην περιφέρεια του νομού.

Ο κ. Μουρατίδης θεωρεί μεγάλη του τιμή που ο Δήμαρχος Βασίλης Τσολακίδης του εμπιστεύθηκε την προεδρία της επιχείρησης.

 

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με στόχο τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την κοινωνική προστασία ο νέος πρόεδρος της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Αβδήρων Σάκης Μουρατίδης και το 7μελες ΔΣ θα προσπαθήσουν να φέρουν έναν νέο αέρα στην περιφέρεια του νομού.

Ο κ. Μουρατίδης θεωρεί μεγάλη του τιμή που ο Δήμαρχος Βασίλης Τσολακίδης του εμπιστεύθηκε την προεδρία της επιχείρησης.

 

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με δεδομένο ότι ο δήμος Αβδήρων φέρει ένα βαρύ όνομα και τη γενική πολιτική μπορεί να την χαράσσει ο δήμαρχος Β. Τσολακίδης, όμως το βάρος της υλοποίησης αυτής της πολιτικής πέφτει στον Πρόεδρο της Κοινωφελούς επιχείρησης, καταθέτει τις σκέψεις του για την προβολή και την τουριστική ανάπτυξη του τόπου.

ο κ. Μουρατίδης αναφέρθηκε στη συνεργασία και μέσα στα πλαίσια ενός προγράμματος με πόλεις της Βουλγαρίας σε μία προσπάθεια προσέλκυσης επισκεπτών στην περιοχή, όπου και τους έγινε η σχετική ξενάγηση στους αρχαιολογικούς χώρους και τις παραλίες προκειμένου να αναπτυχτούν τουριστικές επιχειρήσεις.

όπως τόνισε υπάρχει πολιτική βούληση για την ανάπτυξη των παραλιών με διαμόρφωση των χώρων όπως και την πρόσληψη ναυαγοσωστών, εγκαταστάσεων και ανάλογα πάντοτε με την οικονομική δυνατότητα του δήμου.

Παράλληλα ο δήμος προχώρησε στον καθαρισμό των αρχαιοτήτων και αναζητεί κονδύλια μέσω των Υπουργείων προκειμένου να γίνουν οι σχετικές συντηρήσεις των αρχαιοτήτων.

η επίσκεψη στο μουσείο των Αβδήρων ήταν ζωτικής σημασίας, ενώ παράλληλα κάλεσε τους Ξανθιώτες και όχι μόνον, να επισκεφθούν τα Άβδηρα στα πλαίσια των Δημοκρίτειων.

Σκοπός όπως τόνισε ο κ. Μουρατίδης είναι να μην ακυρωθεί καμία πολιτιστική εκδήλωση από κανέναν συνοικισμό.

Σημαντικό βήμα στην προβολή των αρχαιοτήτων της περιοχής είναι η συμβολή της υπαλλήλου του Δήμου κυρίας Βέρας Καρακώστα, η οποία, όπως ανέφερε ο κ. Μουρατίδης, κατόπιν συνεννόησης έχει τη δυνατότητα πρωινές ή απογευματινές ώρες να δείξει σε κάποια τουριστικά γκρουπ ή σχολεία και γενικά σε οργανωμένους επισκέπτες, τα στοιχεία εκείνα που συνθέτουν τον πολιτισμό στο Δήμο Αβδήρων.

 

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σχετικά με το κλειστό αθλητικό κέντρο, έξω από την πόλη των Αβδήρων με κατεύθυνση την παραλία, για το οποίο δαπανήθηκαν χρήματα επί προηγούμενης δημοτικής αρχής και τώρα είναι κλειστό και με αφορμή αυτό ο κ. Μουρατίδης ξεδίπλωσε τις σκέψεις του σχετικά με την οργάνωση και συντήρηση των αθλητικών κέντρων. Τόνισε ότι θα συνεχιστεί η χρηματοδότηση από την πλευρά του δήμου των αθλητικών συλλόγων και είναι στα άμεσα σχέδια του να συναντηθεί με τους αθλητικούς συλλόγους. Όσο δε για το Ολυμπιακό κτίριο που βρίσκεται στις παρυφές της πόλης των Αβδήρων είναι στη σκέψη τους να το αξιοποιήσουν όσο το δυνατόν σύντομα, στεγάζοντας κάποιους συλλόγους που είναι στο επίπεδο της Γ Εθνικής και να γίνουν εκδηλώσεις. Επίσης είναι υπό σκέψη να οργανωθεί ο κλασικός αθλητισμός στα σχολεία.

Αναφερόμενος στα χρυσά μετάλλια που έφερε το ειδικό σχολείο του δήμου, συνεχάρη τους συντελεστές και δήλωσε ότι θα σταθεί στο πλάι τους στον τομέα του αθλητισμού.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ

Το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι και Κοινωνικής Μέριμνας” από την 1 Ιουλίου τα δύο αυτά προγράμματα πάνε πλέον στο δήμο. ανέφερε ότι μέχρι τώρα αυτά λειτούργησαν άψογα και 360 οικογένειες είχαν την προστασία από 18 άτομα που απάρτιζαν αυτή τη δράση και με παρεμβάσεις του δήμου στο ανάλογο Υπουργείο κατάφεραν να πάρουν την έγκριση για την παράταση μέχρι τέλος του έτους και παράλληλα έγιναν δύο συμβάσεις μέσω ΑΣΕΠ διάρκειας 8 μηνών για τη στελέχωση του κοινωνικού τομέα.

Με δεδομένο ότι η οικονομική συγκυρία βυθίζει όλο και περισσότερο τα νοικοκυριά στην απόγνωση και ιδιαίτερα την περιφέρεια όπου η ανεργία και οι μοναχικοί ηλικιωμένοι άνθρωποι είναι πάρα πολλοί, ανέφερε ότι αφουγκράζονται ως κοινωνική μέριμνα τα προβλήματα τους και τις αγωνίες τους και συνδράμουν στο μέτρο του δυνατού προκειμένου να ανακουφιστούν. Παράλληλα έκανε αναφορά στις έκτακτες παρεμβάσεις που κατά καιρούς γίνονται όπως τις προάλλες σε σπίτι φτωχής μουσουλμανικής οικογένειας στα Βαφέικα που κάηκε το σπίτι τους,  συνέδραμαν με το να βρεθεί σπίτι να στεγαστούν, να τους δοθεί ένα οικονομικό βοήθημα καθώς και η ψυχολογική στήριξη.

 

ΕΝΔΥΩ

Τέλος ο πρόεδρος της Κοινωφελούς επιχείρησης έκανε αναφορά στο Παραδοσιακό Εργαστήρι Τέχνης “ΕΝΔΥΩ”, ένα πρόγραμμα που είναι στο Leader και έχει διάρκεια μέχρι το 2023, δόθηκε νέα ώθηση ως προς την παραγωγή με πολύ μικρό κοστολόγιο σε  παραδοσιακές στολές και διάφορες άλλες,  όπως αθλητικών συλλόγων, τονίζοντας με πολύ μικρό κόστος, γιατί η αποστολή του ΕΝΔΥΩ δεν είναι το κέρδος αλλά η οργάνωση όλων των συλλόγων, πολιτιστικών και αθλητικών στο θέμα της ενδυμασίας.

Α. Παυλικιάνος

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button