ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

Τίποτε δεν είναι βέβαιο πλέον στο θέμα της υγείας μετά και τις εξαγγελίες του αντίστοιχου Υπουργείου περί συγχωνεύσεων νοσοκομείων και κλινικών και είναι αβέβαιο το μέλλον του Εθνικού Συστήματος Υγείας και όπως τονίζει η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου κυρία Λεπτίδου κανείς δεν γνωρίζει στο θέμα της υγείας τι ξημερώνει αύριο.

Τίποτε δεν είναι βέβαιο πλέον στο θέμα της υγείας μετά και τις εξαγγελίες του αντίστοιχου Υπουργείου περί συγχωνεύσεων νοσοκομείων και κλινικών και είναι αβέβαιο το μέλλον του Εθνικού Συστήματος Υγείας και όπως τονίζει η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου κυρία Λεπτίδου κανείς δεν γνωρίζει στο θέμα της υγείας τι ξημερώνει αύριο.

Ακούγονται διάφορα, αναφέρει η κ. Λπετίδου, όπως η συγχώνευση της μεσογειακής μονάδας με την παιδιατρική και η μείωση των κλινών του νοσοκομείου. Η κ. Λεπτίδου διερωτάται “πώς μπορεί αυτό το σύστημα να προχωρήσει όταν στο ένα τμήμα υπάρχουν κλινικοί αιματολόγοι και στο άλλο παιδίατροι.

Το πώς φαντάζεται το Υπουργείο ότι αυτά τα δύο εντελώς διαφορετικά τμήματα θα συλλειτουργήσουν υπό ένα διευθυντή είναι άγνωστο”.

Επίσης αναφέρει ότι ακούγεται η συνένωση της οφθαλμολογικής κλινικής με την ωτορινολαρυγγολογική κλινική και αυτό το ενιαίο τμήμα θα συλλειτουργήσει υπό ένα διευθυντή, είναι κάτι που οι γιατροί και οι άνθρωποι του νοσοκομείου δεν το καταλαβαίνουν.

Κατά 90 επίσης μειώνονται οι κλίνες του νοσοκομείου και οι 300 κλίνες γίνονται 210. Δεν ήταν πολλές για να μειωθούν, αναφέρει.

“Εμείς σαν ένωση νοσοκομειακών γιατρών και αφού το Υπουργείο είναι ανοικτό στο διάλογο, για δεκαπέντε μέρες θα κάνουμε πάλι την πρόταση μας και πώς βλέπουμε ότι αυτό το πράγμα θα λειτουργήσει, αν εισακουστούμε θα φανεί”.

Σύμφωνα με την κ. Λεπτίδου οι προτάσεις των νοσοκομειακών γιατρών στάλησαν στο Υπουργείο Υγείας αλλά δεν λήφθηκαν υπ όψη αισιοδοξώντας πώς εφ όσον το Υπουργείο Υγείας είναι ανοικτό στις προτάσεις, αυτοί είναι αποφασισμένοι να τις ξανακάνουν.

Η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Ξάνθης επανερχόμενη στο θέμα της συνένωσης των τεσσάρων κλινικών σε δύο και μειώνοντας απλά δύο θέσεις διευθυντών, προσβλέπει μάλλον στην επίτευξη της οικονομίας καθώς και η μείωση των κλινών σημαίνει και μείωση των ειδικευμένων.

“Δεν νομίζω ότι θα μπορέσει να λειτουργήσει το σύστημα. Αυτό σημαίνει μείωση του προσωπικού και κάποιοι γιατροί που συνταξιοδοτούνται δεν θα αναπληρώνονται” συμπληρώνει.

Τέλος οι γιατροί του νοσοκομείου Ξάνθης προτείνουν στο Υπουργείο υγείας να μην γίνουν αυτές οι συνενώσεις και μειώσεις των κλινών και μάλιστα να προστεθούν και νέες ειδικότητες, προκειμένου οι Ξανθιώτες να μην τρέχουν και ψάχνουν τις ειδικότητες που λείπουν από το νοσοκομείο της Ξάνθης οπουδήποτε αλλού.

Το μεγάλο ερώτημα πλέον είναι αν μετά τις συγχωνεύσεις των κλινικών και την ενίσχυση αυτών σε άλλα γειτονικά νοσοκομεία της Ξάνθης οι υπάρχουσες δομές μεταφοράς των ασθενών μέσω του ΕΚΑΒ με τις ελλείψεις σε πληρώματα και μεταφορικό υλικό καθώς και η οργάνωση του είναι σε θέση να ανταποκριθούν.

Η απάντηση της κυρίας Λεπτίδου είναι κάθετη. “Όχι” και αναφέρει ότι “η υπάρχουσα δομή του ΕΚΑΒ και οι τρομερές ελλείψεις σε πληρώματα είναι αδύνατο να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες μεταφοράς των ασθενών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο”

Α. ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button