ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ:“ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΥΝΝΟΜΑ”

Με αφορμή την καταγγελτική παραίτηση της Δ. Πατσίδου, δημοτικής συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ξάνθης από το ΔΣ της ΕΑΠΑΞ, η εφημερίδα “ΑΓΩΝΑΣ” συνομίλησε με τον πρόεδρο κ. Αλέξανδρο Κυριακίδη, ο οποίος μετά και τα τελευταία γεγονότα βρισκόταν στη διαδικασία ενημέρωσης των μετόχων και της δημοσιοποίησης της σύγκλισης για τη νέα τακτική συνέλευση που ορίστικε στις 20 Ιουλίου του τρέχοντος έτους.

Με αφορμή την καταγγελτική παραίτηση της Δ. Πατσίδου, δημοτικής συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ξάνθης από το ΔΣ της ΕΑΠΑΞ, η εφημερίδα “ΑΓΩΝΑΣ” συνομίλησε με τον πρόεδρο κ. Αλέξανδρο Κυριακίδη, ο οποίος μετά και τα τελευταία γεγονότα βρισκόταν στη διαδικασία ενημέρωσης των μετόχων και της δημοσιοποίησης της σύγκλισης για τη νέα τακτική συνέλευση που ορίστικε στις 20 Ιουλίου του τρέχοντος έτους.

Ο πρόεδρος της ΕΑΠΑΞ Α. Κυριακίδης αναφέρθηκε στα γεγονότα της 30ης Ιουνίου τα οποία ήταν και η αιτία να δρομολογηθεί η παραίτηση της δημοτικής συμβούλου της αντιπολίτευσης Μπέτυς Πατσίδου.

Είχε οριστεί η Τακτική συνέλευση στις 30 Ιουνίου αναφέρει και επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η κ. Πατσίδου ήρθε στα γραφεία της ΕΑΠΑΞ στον προκαθορισμένο χρόνο και κάποια από τα μέλη πολύ αργότερα και μετά από τηλεφωνική του επικοινωνία, προκειμένου να υπάρξει απαρτία. Φυσικά η συνεδρίαση αναβλήθηκε και όπως ορίζει ο νόμος η νέα πρέπει να οριστεί εντός 20 ημερών και είναι υποχρέωση του ΔΣ να οριστεί η νέα ημερομηνία της τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων.

“Κάλεσα το ΔΣ προκειμένου να αποφασίσουμε την νέα ημερομηνία, εγώ όπως προβλέπει ο νόμος δύο ημέρες πριν τη σύγκλιση του ΔΣ ενημέρωσα τα μέλη, και ήρθε στην ώρα της η κ. Πατσίδου και περίμενε αρκετή ώρα μέχρι να έρθουν και τα άλλα μέλη.

Εγώ ειδοποίησα τηλεφωνικά να έρθουν, άργησαν και η κ. Πατσίδου υπέβαλε την παραίτηση της. Αργότερα συμπληρώθηκε η απαρτία για να μπορέσω να πάρω απόφαση για την ημερομηνία της τακτικής γενικής συνέλευσης έστω και με την παραίτηση της συμβούλου της αντιπολίτευσης.

Σαφώς και δεν μπορούσα εκείνη την ώρα να δω την παραίτηση της και ασχοληθήκαμε με τα υπόλοιπα μέλη που ήρθαν με τον ορισμό ημερομηνίας της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων και αυτή την στιγμή (η συνέντευξη δόθηκε μετά την παραίτηση της κ. Πατσίδου) βρίσκομαι στο στάδιο της διαδικασίας της πρόσκλησης και κοινοποίησης μέσω του τύπου για την υλοποίηση της.”

Αναφορικά με τις αιχμές της κ. Πατσίδου, αφού τόνισε ότι σέβεται την κ. Πατσίδου και ως συνάδελφο αλλά και ως νομικό, ανέφερε ότι όλες της οι καταγγελίες είναι αβάσιμες.

Έκανε αναφορά και στο παρελθόν όπου με την συνδρομή της εισαγγελίας ζητούσε να της δοθούν στοιχεία.

“Εδώ όμως δεν είναι δημοτικό συμβούλιο, εδώ συμμετέχει ως μέλος της Α.Ε, αυτά είναι πρωτάκουστα. Ως μέλος του ΔΣ μπορεί να δει τα πάντα. Υπάρχουν πρακτικά και είναι υπογεγραμμένα, τέλος πάντων υπέβαλε την παραίτηση της και το ΔΣ θα αποφασίσει σχετικά.

Η νόμιμη διαδικασία είναι ότι με την παραίτηση του μέλους αναπληρώνεται από τους μετόχους, η ουσία είναι ότι εγώ μπορώ να απαντήσω σε ότι και όπου η κ. Πατσίδου νομίζει ότι χρειάζεται”.

Ο κ. Κυριακίδης ανέφερε ότι υπάρχουν μείζονα προβλήματα στην Εταιρεία και δεν είναι επί του παρόντος η παραίτηση, τονίζοντας ότι η εταιρεία οδηγείται σε κλείσιμο και αυτός ο ίδιος πρέπει να απολογηθεί στους μετόχους και αν έχει τις οποιεσδήποτε ευθύνες θα του καταλογισθούν.

“Θεωρώ όμως ότι όπου λειτούργησα, λειτούργησα σύμφωνα με το νόμο.

Δεν μπορώ όμως στα πλαίσια της οποιασδήποτε αντιπολιτευτικής τακτικής, τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα της επιχείρησης να μου ζητούνται και να τα δίνω.

Δεν ξέρω αν σε άλλα διοικητικά συμβούλια συμβαίνουν αυτά”.

Στην επιμονή του ΑΓΩΝΑ στο γεγονός ότι η επιχείρηση διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα και θα έπρεπε ίσως να ήταν πιο διαλλακτική η διοίκηση και να επέτρεπε την πρόσβαση σε όλα τα αρχεία της εταιρείας του μέλους της αντιπολίτευσης, οποιοδήποτε και αν είναι αυτό, απάντησε:

 

“Διαχειριζόμαστε δημόσιο χρήμα

και αν μας καταγγείλει”…

ΑΓΩΝΑΣ “Σας καταγγέλλει κ. Πρόεδρε, σας καταγγέλλει για μη σύννομη λειτουργία και πιθανόν αυτό να σημαίνει και μη σύννομη οικονομική λειτουργία”.

Α. Κυριακίδης: “Ας το δηλώσει αυτό, τουλάχιστον για εμένα. Ας το δηλώσει αυτό”.

ΑΓΩΝΑΣ: “Όχι δεν το αντιληφθήκαμε αυτό σε ότι σας αφορά”.

Α. Κυριακίδης: “Μισό λεπτό, ανέλαβα εδώ και ένα χρόνο, εγώ δεν θα απολογούμαι για αυτά που γίνανε τόσα χρόνια”.

ΑΓΩΝΑΣ: “Κρίνεται απαραίτητο ότι κάποιος πρέπει να απολογηθεί για κάτι σε σχέση με την ΕΑΠΑΞ κ. Πρόεδρε”;

Α. Κυριακίδης: “Προσέξτε, εγώ συνέταξα έναν προϋπολογισμό που συμπεριελάμβανε τη μισή χρήση, ένα εξάμηνο, όμως είχα την δυνατότητα, συντάσσοντας τον ισολογισμό να δω τα στοιχεία και να φέρω στους μετόχους μία εικόνα σαφή, την οποία και δημοσίευσα.

Προσέξτε, ένας είναι ο λόγος. Αντιπολίτευση δεν κάνουν σε μία Α.Ε. και δεν είναι δημοτικό συμβούλιο. Της δώσαμε όλα τα στοιχεία, όταν όμως μου ζητάει πράγματα που μπορεί οι μέτοχοι με αυτά να με καθίσουν στο σκαμνί…”.

 

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΑΠΑΞ

Σχετικά με τους επί 8 μήνες απλήρωτους υπαλλήλους της ΕΑΠΑΞ ο κ. Κυριακίδης επιβεβαίωσε την πληροφορία και εξέφρασε την λύπη του.

ΑΓΩΝΑΣ: “Και τι κάνατε ως διοίκηση κ. Πρόεδρε. Ποιος εργαζόμενος αντέχει επί οκτώ μήνες απλήρωτος”;

Α. Κυριακίδης: “Με ρωτάς πώς στέκομαι εγώ εδώ. Έχετε την εντύπωση ότι εγώ πληρώνομαι εδώ που βρίσκομαι;

Μην ξεχνάτε πώς η εταιρεία σε όλο το 2010 είχε μία προγραμματική 210.000 συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ και καταφέραμε και φτάσαμε τις πληρωμές των υπαλλήλων μέχρι και τον Δεκέμβριο. Από τις αρχές του 2011 η εταιρεία είναι μόνη της”.

ΑΓΩΝΑΣ: “Οι μέτοχοι δεν μπορούσαν να “τσοντάρουνε”;

Α. Κυριακίδης: “Αυτό δεν είναι θέμα δικό μου. Εγώ ενημερώνω σχετικά και η απόφαση είναι των μετόχων”.

Αυτή ήταν η συζήτηση με τον πρόεδρο της ΕΑΠΑΞ κ. Α. Κυριακίδη σχετικά με την παραίτηση του μέλους του ΔΣ Δέσποινας Πατσίδου και σίγουρα από την ενέργεια της και την κουβέντα του προέδρου μένει μία γεύση και μία αίσθηση ότι κάποιες από τις αμαρτίες του παρελθόντος που αφορούν τη λειτουργία της επιχείρησης και που όπως τόνισε η κ. Πατσίδου στην ραδιοφωνική εκπομπή του super fm, αυτές τις αμαρτίες κάποιοι θα κληθούν να τις πληρώσουν.

Α. ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button