Ρεσιτάλ υποκρισίας η απαίτηση για εκλογές της Ν.Δ

Εδώ και δύο μήνες ο ΛΑ.Ο.Σ δια του προέδρου του κ. Καρατζαφέρη προτείνει εκλογές ή οικουμενική κυβέρνηση. Η πρόταση απορρίφτηκε από την Ν.Δ και μάλιστα με διόλου ευπρέπεια από τον Αντώνη Σαμαρά, που απάντησε με έναν ειρωνικό τρόπο αφήνοντας υπονοούμενο ότι ο κ Καρατζαφέρης ζητά υπουργεία και τα πανόμοια και το σενάριο περί εξαπτέρυγων. (Ζάππειο 2). Ακόμα και όταν έφθασαν μπροστά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ Παπούλια, δεν ζήτησε ο κ. Αντώνης Σαμαράς εκλογές ή οικουμενική.

Εδώ και δύο μήνες ο ΛΑ.Ο.Σ δια του προέδρου του κ. Καρατζαφέρη προτείνει εκλογές ή οικουμενική κυβέρνηση. Η πρόταση απορρίφτηκε από την Ν.Δ και μάλιστα με διόλου ευπρέπεια από τον Αντώνη Σαμαρά, που απάντησε με έναν ειρωνικό τρόπο αφήνοντας υπονοούμενο ότι ο κ Καρατζαφέρης ζητά υπουργεία και τα πανόμοια και το σενάριο περί εξαπτέρυγων. (Ζάππειο 2). Ακόμα και όταν έφθασαν μπροστά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ Παπούλια, δεν ζήτησε ο κ. Αντώνης Σαμαράς εκλογές ή οικουμενική. Μάλιστα ο πρωθυπουργός κ Παπανδρέου, ήταν επί τέσσερις ώρες παραιτημένος και ανοικτός σε κάθε πρόταση για οικουμενική ή εκλογές. Ήταν μια χαμένη ευκαιρία που την άφησε ο κ Πρόεδρος της Ν.Δ να περάσει δίχως να την εκμεταλλευτεί. Η άρνηση αυτή οδήγησε τον κ Παπανδρέου σε ανασχηματισμό, και όταν εδραιώθηκε η Νέα Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τότε ο κ. Σαμαράς ζήτησε …εκλογές κατόπιν εορτής(;) Τι υποκρισία!!!  Το ίδιο και με τους τοπικούς εκπρόσωπους της Ν.Δ που επαναλαμβάνουν τα λόγια του αρχηγού τους περί εκλογών “εδώ και τώρα”. Είναι να γελά κανείς με αυτά τα καμώματα. Επίσης ευκαιρία για εκλογές, ήταν η ψήφιση του μεσοπρόθεσμο που ψηφίστηκε με 151, ενώ ο ΛΑ.Ο.Σ ζητούσε επίμονα 180. Η Ν.Δ είπε ότι δεν χρειάζεται 180 και το ΠΑΣΟΚ το πέρασε με 151. Αν ήταν η ψηφοφορία με 180 όπως απαίτησε ο Καρατζαφέρης,  δεν θα περνούσε το μεσοπρόθεσμο, θα έπεφτε η κυβέρνηση  και θα είχαμε εκλογές. Αλλά η Ν.Δ δεν θέλει εκλογές. Θέλει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.

Επί πλέον η Ν.Δ στήριξε το ΠΑΣΟΚ ψηφίζοντας τον “εφαρμοστικό” νόμο του μεσοπρόθεσμου( μνημόνιο 2), σε 22 άρθρα από τα 49. Τι υποκρισία αλλά και τι στήριξη στο ΠΑΣΟΚ!!! Τελικά ποιος είναι εξαπτέρυγο του ΠΑΣΟΚ; Ο ΛΑ.Ο.Σ ή η  Νέα Δημοκρατία; Ο ΛΑ.Ο.Σ πάντως είπε “όχι σε όλα”, και αυτήν την τακτική θα ακολουθήσει στο μέλλον σχετικά μετά νομοσχέδια του ΠΑΣΟΚ που θα έλθουν στην βουλή. Όχι σε όλα μέχρι να πέσει η κυβέρνηση!!!

   Η Ν.Δ θέλει να αποφύγει τις εκλογές παρά τις υποκριτικές της δηλώσεις. Διότι οι εκλογές δεν πρόκειται να φέρουν κυβέρνηση πλειοψηφίας και θα αναγκασθούν να πάνε σε οικουμενική. Αυτό θέλει να αποφύγει ο κ. Σαμαράς, την οικουμενική όπου θα είναι υποχρεωμένος σε συγκατοίκηση μέσα σε μια κυβέρνηση με τον κ. Καρατζαφέρη. Προτιμά ως συγκάτοικο το ΠΑΣΟΚ, μια και στο πανεπιστήμιο ήταν συγκάτοικος ο κ. Σαμαράς με τον Γιώργο Παπανδρέου. Σε αυτήν την οικουμενική, η Ν.Δ θα έχει το 21% και ο ΛΑ.Ο.Σ  σύμφωνα με πρόσφατες αξιόπιστες δημοσκοπήσεις το 10%. Εκεί θα φανεί η διαφορά, η δυναμική και η προσωπικότητα του καθενός αρχηγού κόμματος. Αλλά φαίνεται πως ο Αντώνης Σαμαράς δεν θέλει να αναμετρηθεί μ’ έναν επιτυχημένο πολιτικό όπως είναι ο κ. Καρατζαφέρης. Είναι πολύ λίγος για κάτι τέτοιο.  

Με αυτήν την αρνητική στάση του Αντώνη Σαμαρά στο θέμα των εκλογών, κράτησε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, και απέφυγε την σύγκρισή του κόμματος του με τον ΛΑ.Ο.Σ. Φοβάται ο αποτυχημένος κ. Σαμαράς να συγκριθεί με έναν επιτυχημένο τον Καρατζαφέρη. Μην ξεχνάμε το εγχείρημα που έκανε ο κ. Σαμαράς με την “πολιτική άνοιξη” αλλά απέτυχε, ενώ ο Καραζαφέρης με το ΛΑ.Ο.Σ πέτυχε, και μάλιστα η δυναμική του κόμματός του δεν εξαντλήθηκε, παρά τα κτυπήματα που δέχεται κάτω από την ζώνη.

Οι εκλογές όμως θα έλθουν κάποια μέρα και τότε θα λογαριασθούμε. Μόνο που αυτήν την φορά ο Ελληνικός Λαός, θα πάει με άλλη ψυχολογία στην κάλπη. Την προηγούμενη φορά, έκανε αποχή λόγω του ΣΟΚ που έπαθε από τις αποκαλύψεις των σκανδάλων. Αυτήν την φορά θα επιστρέψει στην κάλπη για να τιμωρήσει. Φυσικά ξέρετε ποιόν θα τιμωρήσει, όλους του υπαίτιους για τα χάλια της Ελλάδος.

Ο Πρόεδρος της Ν.Ε  ΛΑ.Ο.Σ Ξάνθης

Χαραλαμπίδης Ιωσήφ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button