Γίναμε Μύκονος!!!

Κι εκεί που όλοι όσοι πίστευαν στη διάνοιξη του δρόμου με τη Βουλγαρία ότι θα γίνουμε η “Μύκονος του βορρά” (λέμε και κανένα ωραίο να περνά η ώρα) άρχισαν να βλέπουν την πραγματικότητα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 15 βούλγαροι το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε κατασκήνωσαν με περίσσιο θράσος ελεύθερα στην παραλία Μυρωδάτου.

Κι εκεί που όλοι όσοι πίστευαν στη διάνοιξη του δρόμου με τη Βουλγαρία ότι θα γίνουμε η “Μύκονος του βορρά” (λέμε και κανένα ωραίο να περνά η ώρα) άρχισαν να βλέπουν την πραγματικότητα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 15 βούλγαροι το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε κατασκήνωσαν με περίσσιο θράσος ελεύθερα στην παραλία Μυρωδάτου.

Φυσικά ειδιοποιήθηκε το Λιμεναρχείο το οποίο και τους έδιωξε. Επίσης να αναφέρουμε ότι οι συγκεκριμένοι βούλγαροι ήταν πλήρως εξοπλισμένοι: από ψυγείο με τρόφιμα μέχρι και σπαστά φραπεδάκια. Δηλαδή εκεί που περίμεναν κάποιοι να γεμίσουν ξενοδοχεία, ταβέρνες , βενζινάδικα, καφετέριες κ.α. οι τουρίστες βούλγαροι δεν ξοδεύουν ούτε ευρώ. Βάζουν βενζίνη στη Βουλγαρία, γεμίζουν το ψυγειάκι τους και χαίρονται στο τζάμπα τις θάλασσές μας.

Το όλο σκηνικό θυμίζει την παλιά ωραιότατη ελληνική ταινία “Γοργόνες και Μάγκες”, που Γεωργίτσης και Εξαρχάκος περίμεναν τους τουρίστες που θ’ αφήσουν λεφτά και όταν αυτοί ήρθαν έβγαλαν το ντέφι για να μαζέψουν κανένα ψιλό…

Καλώς δεχόμαστε λοιπόν τους γαλαντόμους τουρίστες που θα μας κάνουν “Μύκονο του Βορρά”!!!

ΙΚ

 

 

Στον απόηχο της παραίτησης Δ. Πατσίδου

 

 Έκανε αίσθηση στα πολιτικά πράγματα της Ξάνθης η παραίτηση της Δημοτικής Συμβούλου της μείζονος Αντιπολίτευσης Μπέτυς Πατσίδου  από την ΕΑΠΑΞ. Τους λόγους τους αναφέρει εκτενέστατα στην επιστολή παραίτησης της με κάθε λεπτομέρεια και δεν έχουμε λόγους να τους αμφισβητήσουμε.

Θα σταθούμε όμως στα πολιτικά μηνύματα που βγαίνουν από αυτή την ενέργεια της συμβούλου και τα οποία είναι πολλά και ξεκάθαρα.

Από τα αναφερόμενα στην επιστολή της δημοτικής συμβούλου  βγαίνει το συμπέρασμα ότι όσο  καλή και  αν  είναι η πρόθεση του προέδρου Α. Κυριακίδη να δώσει λύσεις στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία και όταν αυτά προέρχονται από το παρελθόν, είναι λογικό να προβληματίζουν όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και αυτό προβάλλει η κ. Πατσίδου με την επιστολή της, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους μετόχους να ενδιαφερθούν περισσότερο για τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος και με δεδομένο ότι ήδη έχει γίνει παρέμβαση της δικαιοσύνης σχετικά με την μέχρι τώρα λειτουργία της επιχείρησης.

Είναι γεγονός ότι στην συνομιλία μας με τον πρόεδρο της ΕΑΠΑΞ Α. Κυριακίδη αντιληφθήκαμε ότι το θέμα της παραίτησης του μέλους του ΔΣ το αντιμετωπίζει με τη δέουσα σημασία και προβληματισμό.

μία σύμβουλος και νομικός, η οποία στη μέχρι τώρα πορεία της στα κοινά της πόλης δείχνει ένα συνετό άτομο το οποίο συμμετέχει στις μέχρι τώρα υποχρεώσεις της που απορρέουν από το αξίωμα της δημοτικής συμβούλου, αυτό που ακούστηκε από τους συναδέλφους της όλων των παρατάξεων με σκεπτικισμό είναι ότι:  “Για να υποβάλλει την παραίτηση της από ένα όργανο που μέχρι τώρα υπηρέτησε με συνέπεια, προφανώς αναλήφθηκε ότι κάτι δεν “πάει καλά”.

Θα πρέπει ν’ αναφερθεί η άμεση αντίδραση της παράταξης της, η οποία και κοινοποίησε την επιστολή παραίτησης, κάτι που δείχνει ότι η μείζονα αντιπολίτευση και συσπειρωμένη είναι και παρούσα στις πρωτοβουλίες των μελών της.

Η δημοτική  σύμβουλος με την οποία και συνομιλήσαμε ανέφερε ότι είναι στη διάθεση οποιουδήποτε να δώσει εξηγήσεις και όπου χρειαστεί να συνδράμει και αυτό  θα το κάνει με όλες της τις δυνάμεις.

Ενημερώνουμε τους αναγνώστες ότι η δημοτική σύμβουλος σήμερα στις 11 το πρωί στον super fm θα απαντήσει ζωντανά σε ερωτήσεις  σχετικά με αυτό το θέμα στους Γιάννη Κοκκαλίδη και Α. Παυλικιάνο.

 

ΑΠ

 

 Ερώτηση προς τον κ.Διοικητή

της Τροχαίας Ξάνθης

 

Κύριε διοικητά μπορείτε να με ενημερώσετε πως θα περάσει η μάνα που πάει το πρωί στο βρεφικό – παιδικό σταθμό με το καροτσάκι  το παιδί της, δεδομένου ότι αριστερά αλλά και δεξιά της Μιλτ. Γεωργίου στην ουσία δεν υπάρχει πεζοδρόμιο.

Επίσης να σας ενημερώσω ότι το καροτσάκι δε διαθέτει φτερά για να πετάξει και έτσι αναγκάζονται οι γονείς να κατέβουν στο δρόμο, όπου φυσικά έρχονται από την αντίθετη φορά τα αυτοκίνητα τα οποία θα βρίζουν με το γνωστό ελληνικό τρόπο: “τράβα μωρή από το πεζοδρόμιο μην πατήσω το μωρό”. Μόνο που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ. Κι αν ακόμη βρεις (ω! του θαύματος) λίγα μέτρα να περπατήσεις στο πεζοδρόμιο σίγουρα κάποιο μηχανάκι θα είναι παρκαρισμένο επάνω στο πεζοδρόμιο λίγο παρακάτω.

Καλό θα ήταν λοιπόν από σήμερα να αλλάξουμε την ονομασία του πεζοδρομίου. Να το ονομάσουμε μικρό χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων. Και μην τολμήσει κανείς πεζός να περπατήσει επάνω αλίμονό του!!!

 

ΙΚ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button