“Διαγραφή χρέους και επαναφορά εθνικού νομίσματος για τη σωτηρία από τη χρεoκοπία”

“Σε νέα επίσημη φάση  πτώχευσης της χώρας βρισκόμαστε”,  ανέφερε το απόγευμα της Παρασκευής σε εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης ο Οικονομολόγος Οικονομικός Αναλυτής Δ. Καζάκης, τονίζοντας ότι και η επίσημη πτώχευση γίνεται πλέον αναπόφευκτη.

Το μεσοπρόθεσμο προδικάζει ότι το ύψος του δημόσιου χρέους και το 2015 θα είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ ότι είναι σήμερα.  Αυτό, είναι προγραμματισμένο, το δημόσιο χρέος να είναι μη βιώσιμο,  τόνισε σε άλλο μέρος της τοποθέτησης του.

“Σε νέα επίσημη φάση  πτώχευσης της χώρας βρισκόμαστε”,  ανέφερε το απόγευμα της Παρασκευής σε εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης ο Οικονομολόγος Οικονομικός Αναλυτής Δ. Καζάκης, τονίζοντας ότι και η επίσημη πτώχευση γίνεται πλέον αναπόφευκτη.

Το μεσοπρόθεσμο προδικάζει ότι το ύψος του δημόσιου χρέους και το 2015 θα είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ ότι είναι σήμερα.  Αυτό, είναι προγραμματισμένο, το δημόσιο χρέος να είναι μη βιώσιμο,  τόνισε σε άλλο μέρος της τοποθέτησης του.

Θέμα επιβίωσης της χώρας πλέον βάζει ο κ. Καζάκης και θεωρεί επιβεβλημένες τις κινητοποιήσεις του λαού ως τη  μόνη ελπίδα σωτηρίας για  τη χώρα.

Πλέον ζητούμενο είναι, συνεχίζει,  από εδώ και πέρα να μην εφαρμοστεί το μεσοπρόθεσμο και ο εφαρμοστικός νόμος, διότι  με βάσει αυτά που ψηφίστηκαν προβλέπεται να ξεπουληθεί η χώρα μέχρι και αιγιαλού σε ιδιώτες επενδυτές και το 2015 θα βρεθούμε σε πολύ δυσμενέστερη οικονομική κατάσταση, χωρίς να υπάρχει κάποιο άλλο δημόσιο περιουσιακό στοιχείο να πουληθεί, με μία κοινωνία που θα σπαρταράει κυριολεκτικά από την ανεργία και την ανέχεια και θα βρισκόμαστε, τόνισε ως χώρα,  σε μία ύφεση χωρίς τέλος και σαν το βαρέλι χωρίς πάτο και επείγει όσο το δυνατόν ποιο γρήγορα να  σταματήσει  αυτή η ιστορία.

“Φοβάμαι πώς πολύ σύντομα η οικονομία θα είναι μη ανατάξιμη”.

 

Χρεοκοπημένο

είναι το πολιτικό

σύστημα της χώρας

 

Χρειάζεται συνολικά η ανατροπή του πολιτικού συστήματος της χώρας και έχει αποδειχτεί ότι το πολιτικό μας σύστημα είναι πιο χρεοκοπημένο από την ίδια την οικονομία. Θα πρέπει ο φυσικός φορέας της δημοκρατίας, σημείωσε,  που είναι ο λαός,  πρέπει να παράξει ένα νέο πολιτικό σύστημα που να μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα αυτή την ιστορία.

 

Πρόταση

 

“Να μην αναγνωρίσουμε το χρέος είναι η πρόταση του κ. Καζάκη και αυτό σημαίνει ότι σταματώ να πληρώνω ένα χρέος που σαν κράτος το έχω πληρώσει τρεις ή τέσσερες φορές μέχρι τώρα τις τελευταίες δεκαετίες και το οποίο είναι απολύτως τοκογλυφικό με βάσει το διεθνές δίκαιο και επιπλέον λέω ότι σταματώ αυτή την αιμορραγία μέχρι να ανατάξω την οικονομία μου. Δεν οφείλω σε κάποιον που σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο δεν αναγνωρίζω ότι του χρωστώ”

 

Υπογράψαμε το μνημόνιο

Τώρα;

 

“Κατ αρχήν δεν το υπογράψαμε, το υπόγραψαν και μάλιστα με εντελώς  παράνομο τρόπο  με βάσει τη συνταγματική έννομη τάξη και μάλιστα με τις διατάξεις που προβλέπεται από τον κοινοβουλευτισμό  παραβιασμένες,  καθώς επίσης παραβιασμένη κατάφορα η εσωτερική έννομη τάξη της χώρας”.

Από εκεί και πέρα, όπως σημείωσε,  είναι κατάφορα παράνομη η υπογραφή της δανειακής σύμβασης  σε σχέση με το διεθνές δίκαιο. “Κατάφεραν να μας οδηγήσουν σε μία προσημειωμένη ιδιωτικοποίηση της Ελληνικής οικονομίας, όχι μόνο του δημόσιου πλούτου αλλά και του ιδιωτικού”.

Τόνισε  ότι οι ξένοι που επέβαλαν τη σύμβαση διευκόλυνσης, το γνώριζαν πολύ καλά ότι αυτό είναι παράνομο και το οποίο στην κυριολεξία προβλέπει την κατάλυση της Εθνικής κυριαρχίας της χώρας και επίσης γνωρίζουν ότι ένα άλλο πολιτικό σύστημα της χώρας μπορεί να προσβάλει αυτή την πρωτοφανή σύμβαση που έχει απασχολήσει όλη τη διεθνή νομική κοινότητα και μπορεί η χώρα και ο Λαός της  να ζητήσει ακόμη και αποζημίωση.

“Διότι σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες αυτή η σύμβαση ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου”.

Οι λόγοι που αυτή η σύμβαση πρέπει να καταργηθεί είναι πολλοί.  Πρώτον για το καλό των πολιτών και δεύτερον εάν εκτελεστεί πλήρως,  δημιουργεί νομικό προηγούμενο,  το οποίο αν εφαρμοστεί πλήρως  στην χώρα μας,  θα είναι κόλαφος για άλλους λαούς και χώρες.

“Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να καταγγελθεί η οικονομική σύμβαση και να χαρακτηριστούν απεχθείς οι όροι”.

 

Ευρώ

 

Η βάση της κρίσης δεν είναι η Ελληνική οικονομία αλλά το αδιέξοδο του ευρώ, το οποίο οικοδομήθηκε με τη βασική προϋπόθεση ότι δεν θα αντιμετωπίσει κρίση χρέους, κάτι που αντιμετωπίζει σήμερα και έχει μεταβληθεί σε μία αρχιτεκτονική κρίση χρεοκοπιών,  τονίζοντας ότι η Γερμανία το 2015 θα έχει το δημοσιονομικό χρέος που έχει η Ελλάδα σήμερα.

Άρα το ενδιαφέρον των ευρωπαίων δεν είναι να σωθεί η οικονομία της Ελλάδος αλλά το ευρώ και σαφώς,  όπως τόνισε,  δεν είναι δυνατόν να στηριχθούν όλες οικονομίες στο όνομα ενός εγκεφαλικού δημιουργήματος που είναι το ενιαίο νόμισμα.

 

Δραχμή: Κερδοσκόποι

και υποτίμηση της

ανθρώπινης εργασίας

 

Ο κ. Καζάκης δήλωσε την θέση του  υπέρ της εξόδου από το ευρώ και επιστροφή στο Εθνικό νόμισμα και σαφώς θα πρέπει να μην είναι εκείνο το νόμισμα το οποίο επί σειρά ετών διαχειριστήκαμε ως χώρα δηλαδή  την δραχμή γιατί, σημείωσε, θα καταλήξουμε στα ίδια.

“Να πάμε σε Εθνικό νόμισμα να ανατάξουμε την οικονομία και να σώσουμε το καράβι που λέγεται Ελλάδα και που ήδη βουλιάζει”.

Το Εθνικό νόμισμα ανέφερε στην συνέχεια,  είναι ένα εργαλείο το οποίο θα το χρησιμοποιήσεις για να ανατάξεις την οικονομία,  αν όμως αυτό το εργαλείο το χρησιμοποιήσεις όχι σωστά, τότε θα προκαλέσεις μεγαλύτερη ζημιά.

Η δραχμή χρησιμοποιήθηκε με δύο βασικούς σκοπούς. Πρώτον να κερδίσουν οι κερδοσκόποι των νομισμάτων  και δεύτερο να υποτιμηθεί η  ανθρώπινη εργασία.

 

Ανάπτυξη

 

Τέλος ο κ. Καζάκης τονίζει ότι δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί ανάπτυξη με την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου, από την στιγμή που το 2015 θα χρειαζόμαστε ως χώρα για την αποπληρωμή των τόκων 30 δις ευρώ ετησίως και  το 2020 η αποπληρωμή των τόκων θα αγγίζει το ποσό τον 60 δις ευρώ, με αναμενόμενα έσοδα ετησίως 52 δις ευρώ, άρα δεν νοείται ανάπτυξη και μάλιστα με ξεπουλημένη  όλη τη δημόσια περιουσία σύμφωνα με το μεσοπρόθεσμο.

“Πώς θα επιτευχθεί ανάπτυξη χωρίς τα βασικά περιουσιακά στοιχεία; Όχι απλά ξεπουλάμε το δημόσιο πλούτο, αλλά με τον εφαρμοστικό νόμο ότι έσοδα βγαίνουν  από αυτόν, θα πηγαίνουν  απευθείας στους δανειστές, άρα ποια Ανάπτυξη”;

 

Α. ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button