Δεν πρέπει να εφαρμοστεί…

Δεν πρέπει να εφαρμοστεί…

 

Μια πράγματι ενδιαφέρουσα και άκρως κατατοπιστική για την οικονομική κατάσταση της χώρας μας, αλλά και του τι μέλλει γενέσθαι με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα ομιλία, πραγματοποίησε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής  ο διακεκριμένος οικονομολόγος και οικονομικός αναλυτής Δημήτρης Καζάκης.

Δεν πρέπει να εφαρμοστεί…

 

Μια πράγματι ενδιαφέρουσα και άκρως κατατοπιστική για την οικονομική κατάσταση της χώρας μας, αλλά και του τι μέλλει γενέσθαι με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα ομιλία, πραγματοποίησε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής  ο διακεκριμένος οικονομολόγος και οικονομικός αναλυτής Δημήτρης Καζάκης.

 Την εκδήλωση διοργάνωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ξάνθης και τυχεροί όσοι παραβρέθηκαν και τον άκουσαν. Όσο για το ρεζουμέ της ομιλίας του, δεν πρέπει να αφήσουμε να γίνει πράξη ο εφαρμοστικός νόμος, όχι αναγνώριση του χρέους -στάση πληρωμών προς τους δανειστές μας και επιστροφή σ’ ένα νέο εθνικό νόμισμα με διαδικασία ήπιας μετάβασης μέσα σε ένα περίπου χρόνο. Για αυτό και θεωρεί επιβεβλημένες τις κινητοποιήσεις των πολιτών.

 Εντάξει με τις αναλύσεις, το ερώτημα παραμένει  μπορούν ο πολίτες να πετύχουν το στόχο τους και εάν ναι με ποιο τρόπο;

 Γιατί με τις συγκεντρώσεις στις πλατείες δεν κατάφεραν και θεαματικά αποτελέσματα…

 

 

Ο Μαυρογιαλούρος

 και το κτήμα στη ρεματιά….

 

Με πολύ γλαφυρό και παραστατικό τρόπο ο Δημήτρης Καζάκης τόνισε εκείνα τα σημεία της ομιλία του που ήθελε να συγκρατήσει το ακροατήριο στο μυαλό του. Κάνοντας λόγο για ξεπούλημα του αιγιαλού και των παραλιών μας στους ξένους επενδυτές, έφερε ως παράδειγμα τον Μαυρογιαλούρο και τον τοκογλύφο με το κτήμα στη ρεματιά από την πασίγνωστη ασπρόμαυρη ταινία με το Λάμπρο Κωνσταντάρα.

 Μόνο που το οικόπεδο, όπως χαρακτηριστικά είπε, λέγεται Ελλάς, το οποίο όμως έχει 11 εκατομμύρια παρείσακτους, τους οποίους με κάποιο τρόπο πρέπει να κάνουν πέρα.

 Αυτά που έχουν βάλει από πολύ καιρό στο μάτι οι δανειστές μας ήταν τα “ασημικά του σπιτιού” για αυτό και μας δάνειζαν γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι ως χώρα δε θα μπορούσαμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας, είναι μεταξύ των όσων επεσήμανε ο κ. Καζάκης, υπογραμμίζοντας ότι πλέον έχουμε περάσει στην επίσημη πτώχευση της χώρας και πως το 2015 τα πράγματα για τους Έλληνες θα είναι πολύ χειρότερα.

 

 

Θερμαίνεται το πολιτικό σκηνικό τοπικά και πανελλαδικά…

 

Μπορεί ακόμη, αν και βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού να μην έχουμε δει υψηλές θερμοκρασίες και οι μπόρες και καταιγίδες να πρωταγωνιστούν, σε ότι έχει να κάνει με τον καιρό, ωστόσο ο πολιτικός καύσωνας έκανε την εμφάνισή του ακόμη και στα μέρη μας.

 Ήταν να μην ανάψει η “Σπίθα” και να αρχίσει την έκδοση αφισών, στις οποίες απεικονίζονται τα πρόσωπα των βουλευτών της Θράκης που ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο. Μαζί άρχισε και ο πόλεμος ανακοινώσεων των κομμάτων και των κατά τόπους Νομαρχιακών Επιτροπών. Το πρώτο μέτωπο που έκανε αισθητή ήδη την παρουσία του είναι το ΠΑΣΟΚ με το ΣΥΡΙΖΑ.

 Από τα μπάνια του λαού περάσαμε στις μάχες των κομμάτων τούτο το καλοκαίρι.

 

 

Κατά τ’ άλλα η Υγεία

 πάει καλά…..

 

 Πριν από δέκα περίπου μέρες ο αρμόδιος υφυπουργός Υγείας, κ. Τιμοσίδης, όταν είχε βρεθεί στην Ξάνθη προκειμένου να παραστεί σε κομματική εκδήλωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ, είχε διαβεβαιώσει στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης ότι το Νοσοκομείο της Ξάνθης, αλλά και των υπολοίπων της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ δε θα υποβαθμιστούν, ούτε θα συγχωνευθούν-Καλλικράτης στα νοσοκομεία-πέρα ίσως από κάποιες συγχωνεύσεις κλινικών. Και φυσικά δεν ετίθετο ζήτημα για κλείσιμο των Κέντρων Υγείας.

 Στην πράξη όμως τα δεδομένα ίσως να αλλάξουν από τη στιγμή που τα κονδύλια για το χώρο της Υγείας περικόπτονται και άλλο.

 Για αυτό και οι του Υπουργείου κύκλοι βρήκαν κάποιους άλλους τρόπους για να περάσουν τις αλλαγές που προωθούν.

 Προχωρώντας σε άλλες διατυπώσεις και εκφράσεις, αφού δε μιλούν για παράδειγμα για υποβάθμιση του νοσοκομείου Ξάνθης, αλλά για μείωση του αριθμού κλινών  και μάλιστα σε κλινικές που παρουσιάζουν πληρότητα 100%.

 Εκεί που εκάστοτε αρμόδιοι υπουργοί και υφυπουργοί  Υγείας κατά τις επισκέψεις τους στην Ξάνθη διαβεβαίωναν πως θα προχωρούσαν στην ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος της διοίκησης του νοσοκομείου, αλλά και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού για λειτουργία και νέων κλινικών, όπως νέα Παθολογική, πρώτιστη ανάγκη, ή Ψυχιατρική, τώρα προχωρούν και στη μείωση των υπαρχουσών, αδιαφορώντας για το πώς θα ανταποκριθεί το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες για νοσοκομειακή περίθαλψη.

 Για αυτό εκ των πραγμάτων κάποια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας θα κλείσουν, αφού δε θα υπάρχει έμψυχο δυναμικό για να τα λειτουργήσει και φυσικά και οι υποδομές και ο εξοπλισμός. Η έλλειψη χρημάτων θα φέρει και το θάνατο και του αγαθού της παρεχόμενης Δημόσιας “Δωρεάν” Υγείας.  

 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button