ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΣ ΔΥΝΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

Την μέρα του φαίνεται πώς ξεκινά το συνεργείο περισυλλογής αδέσποτων σκύλων από την κεντρική πλατεία και συνεχίζει στις γειτονιές τις πόλης. Αναφερόμενος στο θέμα του νέου κυνοκομείου κ. Γιαγτζόγλου Κωνσταντίνος Αντιδήμαρχος καθαριότητας και απαντώντας στο ερώτημα αν αυτό λύσει αριθμό προβλημάτων με τα αδέσποτα σκυλιά ανέφερε ότι αυτό θα υλοποιηθεί:

Την μέρα του φαίνεται πώς ξεκινά το συνεργείο περισυλλογής αδέσποτων σκύλων από την κεντρική πλατεία και συνεχίζει στις γειτονιές τις πόλης. Αναφερόμενος στο θέμα του νέου κυνοκομείου  κ. Γιαγτζόγλου Κωνσταντίνος Αντιδήμαρχος καθαριότητας και απαντώντας στο ερώτημα αν αυτό λύσει αριθμό προβλημάτων με τα αδέσποτα σκυλιά ανέφερε ότι αυτό θα υλοποιηθεί: «Προχωράει προς την έκδοση της άδειας και αυτό σημαίνει ότι θα αρχίσει να κατασκευάζεται όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα λυθεί μία και έξω το πρόβλημα των αδέσποτων σκυλιών αν και εμείς οι ίδιοι οι «ζωόφιλοι» τα σκυλιά που παίρνουμε δεν τα εγκαταλείπουμε μετά από κάποιο χρονικό διάστημα στους δρόμους και δημιουργείται αυτό το πρόβλημα που δημιουργείται με δεκάδες αδέσποτα. ». Παράλληλα οι προσπάθειες να κρατηθεί η πόλη καθαρή είναι μεγάλη και οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού και παλιωμένου στόλου οχημάτων.


Ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας Κώστας Γιαγτζόγλου κάνει έκκληση στους συνδημότες μας να συμβάλουν στην καθαριότητα της πόλης. Να μην πετάνε τα σκουπίδια έξω από τους κάδους και αναφέρθηκε σε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα σε κάποια γειτονιά της Ξάνθης όπου πέρασε το απορριμματοφόρο και οι εργάτες καθαριότητας είδαν ότι ενώ τα καπάκια από τους κάδους που ήταν κλειστά για ευνόητους λόγους, δηλαδή να μην μυρίζουν τα απορρίμματα, οι κάδοι ήταν άδειοι και γύρω γύρω οι σακούλες σκουπιδιών γεμάτες. «Τέτοιες εικόνες σίγουρα δεν μας τιμούν ως πολίτες και σίγουρα δυσχεραίνουν το έργο της υπηρεσίας καθαριότητας». Ο Κ. Γιαγτζόγλου ανέφερε επίσης την προμήθεια οκτώ νέων οχημάτων περισυλλογής των απορριμμάτων τα οποία είναι στην τελική ευθεία για να τα προμηθευτεί ο δήμος Ξάνθης.


Όσο για το παράδοξο που συμβαίνει δηλαδή ο δήμος Ξάνθης να συμβάλλει με οχήματα περισυλλογής απορριμμάτων και προσωπικό, την διαχείριση όλης αυτής της προσπάθειας να την έχει ο δήμαρχος Τοπείρου Στέλιος Χ’’ευαγγέλου ο οποίος είναι πρόεδρος του Συνδέσμου για ολόκληρο τον νομό. Αυτό περιπλέκει κάπως τα πράγματα σύμφωνα με τον κ. Γιαγτζόγλου όμως με λίγη καλή θέληση όλα προσπερνιόνται. Τονίζει δε ότι σίγουρα κάποια πράγματα στην διαχείριση των απορριμμάτων λόγω Καλλικράτη και της ενοποίησης των δήμων θα αλλαξη.


Σχετικά με την προσέλευση πολύ κόσμου στην παλιά πόλη λόγω  των γιορτών ο κ. Γιαγτζόγλου επικαλείται την προσφορά της αντιδημαρχίας που προΐσταται λέγοντας ότι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η παλιά πόλη θα παραδοθεί στους κατοίκους της πεντακάθαρη.


Η Αντιδημαρχία καθαριότητας παράλληλα έχει την ευθύνη να περισυλλέγη τα εγκαταλελειμμένα οχήματα και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα είπε: «Ο υπάλληλος του δήμου κολλά πάνω στο παρμπρίζ του παρατημένου αυτοκινήτου το έντυπο που δίνει στον ιδιοκτήτη χρονικό περιθώριο 40 ημερών να το απομακρύνει σε ιδιόκτητο χώρο. Αν παρέλθει αυτό το χρονικό διάστημα η υπηρεσία σε συνεργασία με εταιρεία η οποία συγκεντρώνει τα παλαιά οχήματα τα συγκεντρώνει και τα τοποθετεί στον δικό της χώρο.  Επίσης τονίζει πώς πολλοί πονηρά σκεπτόμενοι συνδημότες μας σκίζουν τα έντυπα από το παρμπρίζ αλλά πλανώνται πλάνη οικτρά διότι ο υπάλληλος σύμφωνα με τον κ. Γιαγτζόγλου, έχει φροντίσει να φωτογραφίσει το αυτοκίνητο και την περιοχή.


Τελικό συμπέρασμα και  οι συνδημότες πρέπει να συμβάλλουν για να διατηρηθεί η πόλη καθαρή


 


Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Σχετικά Άρθρα

Back to top button