Αναβλήθηκε για τις 20 Ιουλίου η Γενική Συνέλευση της ΣΕΚΑΠ

Μετά από πρόταση των εργαζομένων η Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΣΕΚΑΠ αποφάσισε την αναβολή της συνεδρίασης για την 20η Ιουλίου του 2011 και όπως ανέφερε ο πρόεδρος κ. Πράτσος ήταν υποχρεωμένοι οι μέτοχοι να την αποδεχτούν, διευκρινίζοντας ότι η παράταση των είκοσι ημερών δεν θα επηρεάσει δραματικά τις εξελίξεις στη συνέχιση της λειτουργίας της ΣΕΚΑΠ ,τονίζοντας ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είναι “εκ των ουκ άνευ” για την διοίκηση της Εταιρείας.

Μετά από πρόταση των εργαζομένων η Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΣΕΚΑΠ αποφάσισε την αναβολή της συνεδρίασης για την 20η Ιουλίου του 2011 και όπως ανέφερε ο πρόεδρος κ. Πράτσος ήταν υποχρεωμένοι οι μέτοχοι να την αποδεχτούν, διευκρινίζοντας ότι η παράταση των είκοσι ημερών δεν θα επηρεάσει δραματικά τις εξελίξεις στη συνέχιση της λειτουργίας της ΣΕΚΑΠ ,τονίζοντας ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είναι “εκ των ουκ άνευ” για την διοίκηση της Εταιρείας.

Έκανε αναφορά στην πώληση του μεριδίου της Αγροτικής τράπεζας το οποίο είναι σε αντίθεση με τη θέση της διοίκησης αυτή η προσπάθεια της για ανεύρεση στρατηγικού επενδυτή.

Προκειμένου να αποφευχθεί αυτή η περίπτωση ερωτηθείς αν κάποιος από τους μετόχους έχει τη δυνατότητα με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου να αγοράσει το μερίδιο της ΑΤΕ, ανέφερε ότι δεν έχει πέσει κάτι τέτοιο στην αντίληψη του.

Σχετικά με τη μετοχοποίηση ανέφερε ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου δεν είναι πώληση, είναι ένα άνοιγμα της διαδικασίας προκειμένου νέοι μέτοχοι ή παλαιοί να αγοράσουν μετοχές και τα χρήματα να πέσουν στην εταιρεία. Στην περίπτωση όμως που πουληθεί το πακέτο των μετοχών της ΑΤΕ αυτά τα χρήματα δεν θα πέσουν στην εταιρεία, αλλά θα πάνε στα ταμεία της. “Άρα λοιπόν, την επομένη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΣΕΚΑΠ η εταιρεία θα είχε στο ταμείο της 25 εκ. ευρώ”

Επανέλαβε τη θέση του να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου αν δεν γίνουν αποδεκτά αυτά που έχει θέσει στο παρελθόν, συμπληρώνοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δανειστεί η εταιρεία από άλλο πιστωτικό ίδρυμα, διότι τα πάντα είναι υποθηκευμένα στην Αγροτική Τράπεζα.

Επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι υπάρχουν ενδιαφερόμενοι επενδυτές να μπούνε στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ή και να αγοράσουν μερίδια, όμως όλα αυτά δεν έχουν ακόμη τελεσφορήσει και αυτό πρέπει να γίνει τώρα που τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας σε σχέση με την περσινή οικονομική χρήση είναι βελτιωμένα. “Δεν μπορώ να το αρνηθώ, υπάρχει το Κινέζικο Μονοπώλιο, που γίνονται προσπάθειες εδώ και 6 μήνες να πειστούν να συνεργαστούν μαζί μας, όχι για εξαγορά αλλά να συμμετάσχουν στο δίκτυο μας, αυτό θα ήταν ένα κορυφαίο  γεγονός το οποίο είναι ακόμη σε εξέλιξη. Μάλιστα είδαν με μεγάλη συμπάθεια το Κιρέτσιλερ, όσο για το νέο σήμα “slim” κυκλοφορεί κανονικά στην αγορά”.

 

ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στη ΣΕΚΑΠ Κ. Γαβριηλίδης ανέφερε τους λόγους που οι μέτοχοι-εργαζόμενοι ζήτησαν αναβολή της Γεν. Συνέλευσης των Μετόχων και θεωρεί ότι ήταν ξεκάθαροι. Ζήτησαν μια μικρή αναβολή των 20 ημερών και ίσως, όπως τόνισε γίνουν καλύτερα τα πράγματα για την εταιρεία. “Θέλουμε να δούμε τις εξελίξεις με το μεσοπρόθεσμο, νομίζω ότι στην ανακοίνωση που βγάλαμε χθες είμαστε ξεκάθαροι με σκοπό πάντοτε να κερδίσουμε λίγο χρόνο, μπας και γίνουν κάποια καλά πράγματα για την εταιρεία”.

Η προσπάθεια τους όπως μας είπε ο κ. Γαβριηλίδης θα εστιασθεί σε συζητήσεις με τους μετόχους χωρίς όμως να αναφέρει τους λόγους και το αναμενόμενο αποτέλεσμα από αυτές τις επαφές. “Είναι ξεκάθαρο ότι η Αγροτική θέλει να πουλήσει το 44% και μάλιστα με σύμβουλο, κάτι που όλοι μας γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο ένας επενδυτής να αγοράσει το ποσοστό αυτό και να έχει μόνο τον μάνατζερ της εταιρείας, χωρίς δηλαδή  να έχει την πλειοψηφία”.

Σχετικά με τις ευθύνες της αναβολής της προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης ο κ. Κ. Γαβριηλίδης ανέφερε ότι αν είχε ψηφιστεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στην προηγούμενη Γενική Συνέλευση, ίσως να μην βρισκόταν σε αυτή την κατάσταση και με δεδομένο ότι οι μέτοχοι έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να συμβάλουν σε αυτή την αύξηση. “Δεν είχαμε ζητήσει εμείς την προηγούμενη αναβολή και αν έγιναν λάθη έγιναν από όλους. Για μένα την κυριότερη ευθύνη την έχει η Αγροτική τράπεζα και με ενδιαφέρει το αύριο της εταιρείας. Αν έγιναν λάθη στο παρελθόν, αυτά ανήκουν στο παρελθόν”.

Άφησε σαφέστατα να εννοηθεί ότι η προηγούμενη Γενική συνέλευση ήταν “στημένη” γιατί απουσίαζαν κάποιες Αγροτικές Ενώσεις που είναι μέτοχοι ενώ στη σημερινή (χτεσινή) ήταν όλες παρούσες. “Εννοώ ότι με το 50+1 που έγινε η αλλαγή του καταστατικού, απουσίαζαν κάποιες, ενώ σήμερα ήταν όλες παρούσες, εμένα μου έκανε εντύπωση”.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button