Οι παράνομες συνδέσεις των αποχετεύσεων δημιουργούν την δυσοσμία

Το σοβαρό θέμα που ανέδειξε η εφημερίδα “ΑΓΩΝΑΣ” και αφορά τη δημόσια υγεία στην περιοχή της εξόδου από την πόλη προς το χωριό Πετεινός και το ρέμα που βρίσκεται δίπλα από τοεκκλησάκι του Αγίου Χαραλάμπους και Παντελεήμονα, αποκτά τεράστιες διαστάσεις και κεντρίζει πλέον το ενδιαφέρον και των αρχών, υπεύθυνων για τη δημόσια υγεία αρχών.

Το σοβαρό θέμα που ανέδειξε η εφημερίδα “ΑΓΩΝΑΣ” και αφορά τη δημόσια υγεία στην περιοχή της εξόδου από την πόλη προς το χωριό Πετεινός και το ρέμα που βρίσκεται δίπλα από τοεκκλησάκι του Αγίου Χαραλάμπους και Παντελεήμονα, αποκτά τεράστιες διαστάσεις και κεντρίζει πλέον το ενδιαφέρον και των αρχών, υπεύθυνων για τη δημόσια υγεία αρχών.

Με αφορμή τα δημοσιεύματα ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας Π.Ε. Ξάνθης κ. Ανδρέας Νεάρχου ανέφερε ότι αυτό το θέμα είναι γνωστό στην υπηρεσία του από το 2005 από τις καταγγελίες των κατοίκων, οι οποίοι ανέφεραν ότι υπήρχαν δυσοσμίες και είχαν την αίσθηση του κινδύνου για την υγεία τους.

O κ. Νεάρχου τονίζει  ότι η υπηρεσία της οποίας προΐσταται έκανε έγραφα στη ΔΕΥΑΞ, όσο και στις Τεχνικές Υπηρεσίες της τότε Νομαρχίας προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο των παρανόμων συνδέσεων εντός του αγωγού οι οποίες δημιουργούν και το πρόβλημα της δυσοσμίας.

Την περίοδο εκείνη οι Τεχνικές Υπηρεσίες καθάρισαν όλο το κανάλι το έτος 2008 που χρηματοδότησε το έργο η Νομαρχία και καθάρισε όλο το ρέμα από το εκκλησάκι μέχρι και την Εθνική οδό με σκοπό να φεύγουν ελεύθερα τα νερά και να μην λιμνάζουν και δημιουργούν αυτές τις δυσοσμίες.

 

 «Σε συνεργασία με την ΔΕΥΑΞ παρενέβη και εκείνη και διερεύνησε όλον τοναγωγό μέχρι και την Ανδρέου Δημητρίου, διαπίστωσε παράνομες συνδέσειςτις οποίες είπε ότι θα εξαλείψει. Έκτοτε δεν είχαμε καμία γνώση τουαντικειμένου μέχρι πρόσφατα που η  εκκλησιαστική επιτροπή έκανε ταπαράπονά της στην εφημερίδα σας. Κατά την άποψη της Υπηρεσίας μαςπροκύπτει ξεκάθαρα ότι είναι ευθύνη και αρμοδιότητα της ΔΕΥΑΞ. Θαπρέπει πάλι να έχουν γίνει επανασυνδέσεις. Θα πρέπει η ΔΕΥΑΞ ναξαναπερπατήσει όλον τον αγωγό και να τσιμεντάρει όλες εκείνες τιςδιαρροές για να σταματήσουν. Εμείς σαν υπηρεσία, εάν έχουμε τα ονόματααυτών που συνδέονται παράνομα, σε συνεργασία με την ΔΕΥΑΞ θα τουςπάμε στον εισαγγελέα».

Ο κ. Νεάρχου στο θέμα της ανεύρεσης των παρανομούντων είπε ότι ηΔΕΥΑΞ έχει τη δυνατότητα και μπορεί να τους βρει. «Μπορεί απόλυτα νατους βρει και θα σας πω τον τρόπο. Όσοι δεν είναι συνδεδεμένοι με τοαποχετευτικό δίκτυο της ΔΕΥΑΞ, σημαίνει ότι έχουν υπεδάφιο σύστημα,συπτικό απορροφητικό βόθρο. Από τα δημοτικά τέλη μπορεί να δει η ΔΕΥΑΞποιοι πολίτες είναι συνδεδεμένοι και ποιοι όχι, όσοι δεν είναι θαπρέπει να τους ζητηθούν να προσκομίσουν τιμολόγια που να βεβαιώνουνότι αδειάζουν τους βόθρους τους και διοχετεύουν τα αστικά τουςλύματα».

Τέλος ο κ. Νεάρχου κάλεσε τους πολίτες οι οποίοι γνωρίζουν τουςπαρανομούντες και αν αυτό διαπιστωθεί, τότε αυτοί θα λογοδοτήσουν στηνδικαιοσύνη, τόνισε ότι σε ζητήματα που άπτονται της δημόσιας υγείας ηυπηρεσία του δεν κάνει εκπτώσεις. «Η Υπηρεσία μας, έχει την ευαισθησίανα προστατεύσει την δημόσια υγεία, παρ όλη την ελλιπή στελέχωση καιδεν το λέω απλώς για να το διαβάζει ο κόσμος στην εφημερίδα σας.Έχουμε πραγματικά ελλιπεί στελέχωση παρ όλα τα νέα καθήκοντα που μαςανέθεσαν και ιδιαίτερα μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη».ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button