Ομιλία Κοντού στη Βουλή

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,

Αισθάνομαι την ανάγκη από το βήμα αυτό , να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του Άγγελου Τζέκη, στους συντρόφους και τους οικείους του. Ο Άγγελος o Τζέκης υπήρξε ένας έντιμος πολιτικός, ένας ειλικρινής άνθρωπος, ένας πολιτικός ο οποίος ανάλωσε τη ζωή του, στους αγώνες για την στήριξη των φτωχών Ελλήνων και κυρίως των Ελλήνων αγροτών.

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,

Συζητάμε τις τελευταίες δύο μέρες για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζητά η “ρετουσαρισμένη”, πλέον, κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου.

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,

Αισθάνομαι την ανάγκη από το βήμα αυτό , να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του Άγγελου Τζέκη, στους συντρόφους και τους οικείους του. Ο Άγγελος o Τζέκης υπήρξε ένας έντιμος πολιτικός, ένας ειλικρινής άνθρωπος, ένας πολιτικός ο οποίος ανάλωσε τη ζωή του, στους αγώνες για την στήριξη των φτωχών Ελλήνων και κυρίως των Ελλήνων αγροτών.

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,

Συζητάμε τις τελευταίες δύο μέρες για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζητά η “ρετουσαρισμένη”, πλέον, κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου.

Αρκετοί από τους κηπουρούς απομακρύνθηκαν, δημιουργήθηκε από το παλιό βαθύ ΠΑΣΟΚ μια ισχυρή κυβερνητική επιτροπή , προκειμένου να αποτρέψει τη διαφυγή του κ. Παπανδρέου , ο όποιος πριν από λίγα 24ωρα ήταν έτοιμος να παραδώσει την εξουσία ομολογώντας ουσιαστικά την αποτυχία του.

Ζήσαμε στιγμές άπειρου κάλους κύριοι συνάδελφοι, όταν είδαμε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να σφυροκοπούν άγρια, πιο άγρια και από την αντιπολίτευση , την Κυβέρνηση. Και βέβαια είδαμε βουλευτές να ανεξαρτητοποιούνται όπως και είδαμε βουλευτές να αισθάνονται την ανάγκη να παραιτηθούν, προκειμένου να μην είναι συνυπεύθυνοι στα νέα σχέδια εξόντωσης της ελληνικής κοινωνίας.

Και μετά από αυτά έρχεται η κυβέρνηση και ζητά τι, ζητά ψήφο εμπιστοσύνης. 

Πιστεύω πως αν η κυβέρνηση θέλει ψήφο εμπιστοσύνης, εδώ που η ίδια μας έφτασε, το πολιτικά ορθό και ωφέλιμο για τη χώρα θα ήταν να τη ζητήσει, όχι από τη Βουλή, αλλά από τον ελληνικό λαό.

Διότι δεν μπορεί να εξηγήσει στους Έλληνες πολίτες, αφού προεκλογικά έλεγε ότι χρήματα υπάρχουν , αφού έταζε σε όλους τα πάντα, πως επί 20 μήνες οδήγησε σε κατήφεια, σε ανέχεια, οδήγησε ένα βήμα πριν από το γκρεμό τους Έλληνες πολίτες.

Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, έχουμε ξεκαθαρίσει πως δε θα συνυπογράψουμε τα δικά της τραγικά για την πατρίδα λάθη, δε θα γίνουμε συνοδοιπόροι σε αυτή την καταστροφική πορεία που εκείνη έχει χαράξει.

Δε δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση που επί σχεδόν είκοσι μήνες δεν έχει να παρουσιάσει τίποτα θετικό για την οικονομία, τίποτα θετικό για τη κοινωνία και που σύρει τη χώρα όλο και πιο κοντά στο χείλος της καταστροφής.

Που επί σχεδόν είκοσι μήνες αναλώνεται σε επικίνδυνους “πειραματισμούς” και παράλογους “ακροβατισμούς”, που συστηματικά τρομοκρατεί και παραπλανά τους πολίτες, που είναι αναξιόπιστη και ανίκανη να διαχειριστεί ακόμα και τα δικά της λάθη.

Ακούσαμε προηγουμένως για συναίνεση, μα η Ν.Δ επί είκοσι μήνες ψήφισε πάνω από τριάντα νομοσχέδια, στήριξε όπου έπρεπε την Κυβέρνηση. Μπορείτε κύριοι συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ να μου πείτε, τι συναίνεση και πόσα νομοσχέδια δώσατε εσείς στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή; Καμία συναίνεση ποτέ, ένας άκρατος λαϊκισμός, πιέσεις , αντίδραση και βέβαια συνέχεια απέναντι σε ότι εποικοδομητικό και σωστό γινόταν για την πατρίδα.

Λέμε “όχι”, γιατί αναλάβατε την εξουσία παραπλανώντας τον ελληνικό λαό.

Τον δελεάσατε με το περίφημο  “Λεφτά υπάρχουν” για να έρθετε μετά να του πείτε ότι “Μαζί τα φάγαμε τα λεφτά “.

Λέμε “όχι”, διότι διασύρατε τη χώρα διεθνώς με τον χειρότερο τρόπο με τις δηλώσεις σας περί “χρεοκοπίας”, πέρι “Τιτανικού”, περί  “διεφθαρμένης χώρας” κ.λ.π.. Τη βγάλατε από τις διεθνείς αγορές και ανοίξατε τις ορέξεις εκείνων που ωφελούνται τόσους μήνες από τα προβλήματά μας και συνεχίζουν να ωφελούνται.

Λέμε “όχι”, διότι είστε τελείως αναξιόπιστοι.

Τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής σας κάνατε ότι περνούσε από το χέρι σας για να διογκώσετε το έλλειμμα, κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία η οποία όταν έπαιρνε μέτρα σαν κυβέρνηση  για την κρίση, εσείς τη λοιδορούσατε.

Την ίδια ώρα, όμως, εσείς είχατε παράλληλα  ξεκινήσει συζητήσεις και  μυστικές διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με προφανή στόχο να μας παραδώσετε στα χέρια του, όπως και κάνατε, χωρίς ούτε καν να διαπραγματευτείτε .

Λέμε “όχι”, γιατί αποδειχθήκατε κατώτεροι των περιστάσεων, γιατί δε κάνατε τίποτα για να προλάβετε τα χειρότερα.

Ακόμα και όταν, στις αρχές του 2010, η χώρα ήταν σε θέση να καλύψει μέρος των δανειακών της αναγκών με ικανοποιητικούς όρους από την αγορά , εσείς το αρνηθήκατε.

Όπως χαρακτηριστικά σας κατηγόρησε πρόσφατα δική σας  βουλευτής, η κα. Βάσω Παπανδρέου, ακόμα και όταν το ίδιο σας το κόμμα σας έλεγε πάρτε εγκαίρως μέτρα, τους κοιτούσατε σαν “ούφο”!

Λέμε “όχι” στο αίτημά σας για ψήφο εμπιστοσύνης διότι επιβάλατε και εφαρμόσατε ένα Μνημόνιο καταστροφής για την ελληνική οικονομία,  χωρίς να διαπραγματευτείτε και χωρίς να αναλογιστείτε τις συνέπειες των πράξεών σας και μάλιστα το φέρατε στη Βουλή με πολύ μεγάλη αλαζονεία.

Τότε δεν ζητούσατε συναίνεση. Τότε ήρθατε στη Βουλή με τους 160 βουλευτές που είχατε και με αλαζονεία επιβάλλεται την ψήφιση του.

Κάνατε “ευαγγέλιο” το Μνημόνιο 1, που το πλασάρατε σαν “σχέδιο σωτηρίας” για τη χώρα, για να αποδειχθεί αυτό που από την αρχή η Νέα Δημοκρατία έλεγε.

Λέμε  “όχι”, διότι καταστρέψατε κάθε ικμάδα ανάπτυξης στη χώρα, τρομοκρατώντας τους πολίτες και απονευρώνοντας την αγορά, στερήσατε από τη χώρα για περισσότερο από 12 μήνες τον αναπτυξιακό Νόμο και φανήκατε ανίκανοι να απορροφήσετε το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Αλιείας, το ύψος των οποίων ξεπερνούν κατά πολύ τα 20 δις. ευρώ και τα οποία η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε διασφαλίσει για τη χώρα μας και είχε κάνει όλους τους προγραμματισμούς, έτσι ώστε να έχουμε γρήγορη απορρόφηση τους.

Τώρα ο κ. Βενιζέλος είπε να μπορέσουμε να κάνουμε απορροφήσεις στο 100% των προγραμμάτων. Γιατί δεν το είπε από την αρχή η Κυβέρνηση και γιατί η Κυβέρνηση , αυτό είναι το ερώτημα, δεν στράφηκε στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, από όπου θα μπορούσε να καλύψει το 20%, την ελληνική συμμετοχή, για να γίνουν επενδύσεις που πραγματικά θα έδιναν ανάσα και ανάπτυξη στην πατρίδα μας.

Ρίξατε την Ελλάδα από την 5η θέση απορροφητικότητας των κοινοτικών κονδυλίων που βρισκόταν τον Σεπτέμβριο του 2009,  στη 17η θέση που βρίσκεται σήμερα, κηρύξατε  άτυπη στάση πληρωμών στο ελληνικό Δημόσιο, “παγώσατε” κάθε παραγωγική δραστηριότητα, καθημερινά οδηγείτε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε αφανισμό, υποχρεώνετε τον ελληνικό λαό να “ματώσει” κι άλλο.

Δυστυχώς, το δήθεν σχέδιο σωτηρίας σας,  βύθισε τη χώρα στην ύφεση, έφερε επίμονα υψηλά ελλείμματα, διόγκωσε το χρέος, “εξοντώνει” την κοινωνία και κάθε ελπίδα για το μέλλον.

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,

Η έως τώρα πολιτική της κυβέρνησης  δεν επιτρέπει και στον πλέον καλόπιστο να σας εμπιστευτεί οτιδήποτε αφορά στο μέλλον της χώρας.

Ιδιαίτερα σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές.

Εμείς λέμε “όχι” στην ψήφο εμπιστοσύνης που ζητάτε.

Αν τολμάτε,  απευθυνθείτε στην κοινωνία για να επιβεβαιώσετε και να νομιμοποιήσετε εκεί την καταστροφική πολιτική σας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button