Οχι των απεργών στα αντιλαϊκά μέτρα

Η απογοήτευση καταγράφηκε και προχθές στα μάτια των συνδικαλιστών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα καθώς και των λίγων εργαζομένων που συμμετείχαν στη συγκέντρωση και πορεία που ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο, στα πλαίσια της Πανελλαδικής απεργίας που οργανώθηκε από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.

 Ακόμη μία φορά αποδείχθηκε ότι ή οι συνδικαλιστές δεν πείθουν ή ότι οι Ξανθιώτες δεν πιστεύουν ότι μπορεί να αλλάξει κάτι για την εργασιακή ζωή τους.

 Το ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκε και αυτό στην Κεντρική πλατεία και με πορεία βρέθηκε στο Εργατικό Κέντρο και κάπως ο όγκος φάνηκε.

Η απογοήτευση καταγράφηκε και προχθές στα μάτια των συνδικαλιστών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα καθώς και των λίγων εργαζομένων που συμμετείχαν στη συγκέντρωση και πορεία που ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο, στα πλαίσια της Πανελλαδικής απεργίας που οργανώθηκε από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.

 Ακόμη μία φορά αποδείχθηκε ότι ή οι συνδικαλιστές δεν πείθουν ή ότι οι Ξανθιώτες δεν πιστεύουν ότι μπορεί να αλλάξει κάτι για την εργασιακή ζωή τους.

 Το ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκε και αυτό στην Κεντρική πλατεία και με πορεία βρέθηκε στο Εργατικό Κέντρο και κάπως ο όγκος φάνηκε.

 Ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Άγγελος Μπεμπεκίδης, ανέφερε ότι όλοι οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην προκήρυξη της Πανελλαδικής Πανεργατικής απεργίας από την ΓΣΕΕ και οι εργαζόμενοι διαδηλώνουν ενάντια στα νέα μέτρα που θα προσπαθήσει να περάσει η Κυβέρνηση και έκανε λόγο για τις αναμενόμενες Κυβερνητικές εξελίξεις που θα είναι απόρροια της πίεσης των εργαζομένων.

 Πράγμα που αποδείχθηκε και μέχρι τις βραδινές ώρες που γραφόταν το ρεπορτάζ, το παρασκήνιο και η παραφιλολογία περί δημιουργίας Κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας με το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, οφείλεται καθαρά στην τακτική της Κυβέρνησης προκειμένου να μειώσει και να κάμψει τη μαχητικότητα και μαζικότητα του κινήματος των αγανακτισμένων και των απεργών πολιτών.

 Τελικά η Κυβέρνηση με την πρόταση της προς την αντιπολίτευση για Κυβέρνηση Συνεργασίας και μετά το προγραμματισμένο ναυάγιο, αποφάσισε τον ανασχηματισμό και την προσπάθεια μέχρι την Τρίτη να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης.

 Ίσως η παρουσία στο Εργατικό Κέντρο της Ξάνθης να μην ήταν τόσο έντονη, όμως η Αθήνα έστειλε το ανάλογο μήνυμα στην Κυβέρνηση και το επόμενο χρονικό διάστημα θεωρείται πολύ κρίσιμο.

 Μοιραία  αν το νέο Κυβερνητικό σχήμα που θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός δεν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές.

 O κ. Μπεμπεκίδης τόνισε ότι μπορεί ο αγώνας να μην δικαιώνεται, όμως οι εργαζόμενοι και πολίτες κάτι κερδίζουν και αυτό φάνηκε στα μεσημεριανά δελτία των κεντρικών μέσων ενημέρωσης από την πρόταση για το αφορολόγητο στα πλαίσια του μεσοπρόθεσμου που ο Υπουργός Οικονομικών το άφησε στις 12.000 για μισθωτούς και συνταξιούχους. Βέβαια δεν γνωρίζει κανείς αν αύριο θα είναι Υπουργός Οικονομικών ο κ. Παπακωνσταντίνου αλλά φάνηκε ξεκάθαρα ότι η Κυβέρνηση πήρε τα μηνύματα από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

 Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Εργατικού Ξάνθης δήλωσε ότι θα συνεχίσουν οι εργαζόμενοι να παλεύουν για να μην χάσουν ακόμη περισσότερα.

 Για την μικρή συμμετοχή ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου σημείωσε ότι ο κάθε εργαζόμενος έχει την ευθύνη της παρουσίας του στον απεργιακό αγώνα, οι εργαζόμενοι έχουν όλοι ενημερωθεί επαρκώς, άρα ο κάθε πολίτης έχει και την ευθύνη που του αναλογεί.

 Απέφυγε να απαντήσει για μη θεσμική παρουσία του εργατικού κέντρου στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι στα συλλαλητήρια που οργανώνονται στην περιφέρεια είναι μικρή η συμμετοχή των εργαζομένων, όμως δεν απαγορεύεται σε κανέναν να παραστεί και να συμμετέχει.

Aναφερόμενος στην ανεργία είπε ότι στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι φτάνει το 16% και οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει τις 900.000 και αυτή η καταστροφική πορεία βοηθιέται από τις πολιτικές της Κυβέρνησης που μέχρι σήμερα εφαρμόζει.

  

Πρόεδρος Νομαρχιακού τμήματος ΑΔΕΔΥ Ξάνθης

  Στην δήλωση του ο πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Ν. Ξάνθης Χ. Ευστρατίου ανέφερε ότι ενώ η πολιτική του μνημονίου που εκπορεύεται από την Κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς, αυτή συνεχίζει με τον ίδιο ρυθμό τις μειώσεις των υπαλλήλων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συνεχίζει να πουλά ζωτικές μονάδες παραγωγής και κερδοφόρες του δημοσίου τομέα και λέει ότι θα συνεχίσει με το αποτυχημένο πρόγραμμα της και όπου νάνε θα ανακοινωθούν απολύσεις και στον δημόσιο τομέα. “Βρισκόμαστε και σήμερα πάλι εδώ ενάντια σε αυτά τα μέτρα και στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που θέλει να ψηφισθεί η Κυβέρνηση από τη βουλή”.

 Τέλος κάλεσε τους τοπικούς βουλευτές να μην ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

 Να σημειωθεί ότι ο εμπορικός σύλλογος δεν συμμετείχε στην απεργιακή κινητοποίηση, παρ όλο που η Πανελλήνια ένωση τους αποφάσισε για το αντίθετο.

 Η μικρή προσέλευση των εργαζομένων στην απεργία αποδόθηκε από τον ίδιο στην τρομοκρατία που έχουν επιβάλλει οι εργοδότες στους εργαζόμενους και αυτός ήταν ο λόγος της μη συμμετοχής τους.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΚΞ

  

Εμείς οι εργατοϋπάλληλοι του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα, νέοι και νέες, άνεργοι, συνταξιούχοι, πολίτες του Νομού, μετά από πρόσκληση του Εργατικού Κέντρου Ν. Ξάνθης, συγκεντρωθήκαμε με ενότητα και αποφασιστικότητα συνεχίζοντας τον αγώνα μας για την απόκρουση των αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων που επιβάλλουν τρόικα και κυβέρνηση.

– ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ τα δεσμά του νέου μνημονίου γίνονται ολοένα και πιο ασφυκτικά και εξοντωτικά

– ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ με το νέο πακέτο μέτρων πραγματοποιείται η πιο βάρβαρη αναδιανομή εισοδημάτων, η πιο ακραία ανατροπή κοινωνικών δικαιωμάτων

– ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ οι εργαζόμενοι υποβάλλονται σε νέες ακόμα πιο σκληρές και άδικες περικοπές των οικονομικών, εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων

– ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ η ελληνική οικονομία και κοινωνία θα πληρώσει πολύ ακριβά αυτή την εγκληματική επιλογή η οποία δεν λύνει το πρόβλημα του χρέους και των ελλειμμάτων ενώ ταυτόχρονα υποθηκεύει το μέλλον και την προοπτική της χώρας

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ

 ΤΗΝ ΑΣΚΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βγαίνουμε σήμερα δυναμικά στους δρόμους, διεκδικούμε και απαιτούμε:

– Την φραγή του κύματος των απολύσεων, της ΑΝΕΡΓΙΑΣ και τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας

– Τον τερματισμό των εκβιαστικών εργοδοτικών συμπεριφορών και της προσπάθειας γενίκευσης των ειδικών επιχειρησιακών Σ.Σ.Ε. με πρόσχημα την κρίση

– Την ενίσχυση των εισοδημάτων χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, με άμεση προτεραιότητα την επαναχορήγηση της 13ης και 14ης σύνταξης

– Την ουσιαστική ενίσχυση των ανέργων, με την αύξηση και επέκταση του επιδόματος ανεργίας καθώς και με τη χορήγηση πρόσθετων κοινωνικών παροχών

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ

Με εντολή της απεργιακής συγκέντρωσης

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ν. Ξάνθης

Αγγελος Μπεμπεκίδης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button