Αστυνομικά νέα

Σύλληψη τεσσάρων ημεδαπών

για παράβαση του νόμου  περί παιγνίων

 

Συνελήφθησαν χθες το βράδυ, σε χωριό της Ξάνθης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 22, 26, 29 και 56 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί παιγνίων.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, σε κατάστημα (καφετερία), συνέλαβαν τον 56χρονο υπεύθυνο του καταστήματος, διότι είχε  εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, τέσσερις ηλεκτρον

Σύλληψη τεσσάρων ημεδαπών

για παράβαση του νόμου  περί παιγνίων

 

Συνελήφθησαν χθες το βράδυ, σε χωριό της Ξάνθης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 22, 26, 29 και 56 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί παιγνίων.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, σε κατάστημα (καφετερία), συνέλαβαν τον 56χρονο υπεύθυνο του καταστήματος, διότι είχε  εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, τέσσερις ηλεκτρονικούς υπολογιστές, με πρόσθετο απαγορευμένο λογισμικό πρόγραμμα (ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ), επιτρέποντας στους άλλους τρεις ημεδαπούς, την διενέργεια του παραπάνω παιγνίου. 

Ο 24χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος κατά τον έλεγχο απουσίαζε και αναζητείται.

Κατασχέθηκαν τέσσερις (4) ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.

 

 

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

και καλλιέργεια δενδρυλλίου κάνναβης  

 

Κατασχέθηκαν 220,8 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη προχθές το μεσημέρι, σε χωριό της Δράμας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 40χρονος ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών.       

Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί   πραγματοποίησαν έρευνα σε αγρόκτημα που διατηρεί ο 40χρονος, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

-Ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 136,5 γραμμαρίων

-Τρία (3) γυάλινα βάζα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού καθαρού βάρους 84,3 γραμμαρίων 

-Ένα (1) δενδρύλλιο κάνναβης ύψους 1,20 μέτρων

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας.

 

Συλλήψεις ατόμων για διάφορα αδικήματα

 

1. Σύλληψη δύο ημεδαπών για κλοπή

και παράβαση του νόμου περί όπλων   

 

 Συνελήφθησαν χθες (8-11-2011), πρωί, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 43 και 22 ετών, ημεδαπός, κατηγορούμενοι για κλοπή και παράβαση του νόμου περί όπλων.  

 Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν, στην Επαρχιακή Οδό Κομοτηνής-Μεσοχωρίου, τους δύο ημεδαπούς να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να ρυμουλκούν μέρος από μετασχηματιστή (κέλυφος), το οποίο είχαν αφαιρέσει από εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο, ιδιοκτησίας 47χρονου ημεδαπού.    

 Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο παραπάνω όχημα, στο οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

·Ένα (1) μαχαίρι, με μήκος λάμας 17 εκατοστών

·Μία (1) βαριοπούλα

·Ένας (1) σιδερολοστός

·Ένα (1) τσαντάκι με διάφορα εργαλεία (μεταλλικά κλειδιά, κατσαβίδια)

Μεταλλικό μέρος φούρνου κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο δικαιούχο του.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης.

 

2. Σύλληψη τριών ημεδαπών

 για δικαστικές αποφάσεις

 

Συνελήφθησαν, προχθές το πρωί, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 46, 24 και 23 ετών, διότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν προς εκτέλεση τρεις καταδικαστικές αποφάσεις.

 

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος  

 

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 27 και 18 ετών, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 18χρονο να οδηγεί ένα κλεμμένο ποδήλατο. Ακολούθως, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 27χρονος αρχικά αγόρασε από άγνωστο δράστη το κλεμμένο ποδήλατο και στη συνέχεια το δάνεισε στο 18χρονο.  

Οι δράστες δε συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ την προανάκριση ενεργεί την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.

 

Ανεύρεση δίκυκλης μοτοσικλέτας  

Προχθες  το μεσημέρι, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης εντόπισαν, στην Αλεξανδρούπολη, δίκυκλη μοτοσικλέτα, για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή την 30-10-2011, στο Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.       

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών αλλοδαπών για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων στη Δράμα και στις Σέρρες

 

 

Ύστερα από ενδελεχείς και εμπεριστατωμένες έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, προέκυψαν τα στοιχεία τριών αλλοδαπών, υπηκόων Ρουμανίας, ηλικίας 54, 29 (άνδρες) και 44 (γυναίκα) ετών, οι οποίοι, μαζί με τον 60χρονο δράστη, που αναφέρετε στο από 21-10-2011 Δελτίο Τύπου μας, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, η οποία διέπραττε κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων.

Σημειώνεται ότι, και οι τρεις αλλοδαποί τελούν υπό κράτηση σε σωφρονιστικά καταστήματα της Χώρας, για άλλες περιπτώσεις κλοπών σε βάρος ηλικιωμένων που διέπραξαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των τριών δραστών θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button