ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ

Η φωτιά ξέσπασε στην κουζίνα του Εκκλησιαστικού Λυκείου και οι δάσκαλοι κατέβασαν τα παιδιά στο προαύλιο πλην ενός που ήταν αδύνατο να μετακινηθεί. Ο χρόνος για να φτάσουν τα δύο πυροσβεστικά οχήματα από την Π.Υ. Ξάνθης ήταν πέντε λεπτά και το τρίτο κανονιοφόρο πυροσβεστικό όχημα από την Πυροσβεστική της Βιομηχανικής Περιοχής έκανε 9 λεπτά και οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής με τη βοήθεια των δασκάλων έκαναν δέκα λεπτά για να κατεβάσουν τα παιδιά στη διασταύρωση και μέσα σε δύο λεπτά οι εκπαιδευμένοι άνδρες της Πυροσβεστικής έβγαλαν με το φορείο τον τραυματισμένο μαθητή όπου και τον παρέλαβε ασθενοφόρο.

  Η φωτιά ξέσπασε στην κουζίνα του Εκκλησιαστικού Λυκείου και οι δάσκαλοι κατέβασαν τα παιδιά στο προαύλιο πλην ενός που ήταν αδύνατο να μετακινηθεί.

 Ο χρόνος για να φτάσουν τα δύο πυροσβεστικά οχήματα από την Π.Υ. Ξάνθης ήταν πέντε λεπτά και το τρίτο κανονιοφόρο πυροσβεστικό  όχημα από την Πυροσβεστική της Βιομηχανικής Περιοχής έκανε 9 λεπτά και οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής με τη βοήθεια των δασκάλων έκαναν δέκα λεπτά για να κατεβάσουν τα παιδιά στη διασταύρωση και  μέσα σε δύο λεπτά οι εκπαιδευμένοι άνδρες της Πυροσβεστικής έβγαλαν με το φορείο τον τραυματισμένο μαθητή όπου και τον παρέλαβε ασθενοφόρο.


  Αυτό προέβλεπε το σενάριο της άσκησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το πρωί στο Εκκλησιαστικό Λύκειο της Ξάνθης.


    Σκοπός της άσκησης, όπως ανέφερε ο Διοικητής της Π.Υ. Ξάνθης Δημήτρης Γενιτζές, ήταν η βελτίωση της επαγγελματικής κατάρτισης των υπαλλήλων της Π.Υ., η εξασφάλιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας, η διαπίστωση του βαθμού συνεργασίας του προσωπικού του ιδρύματος και της υπηρεσίας και τέλος η εξοικείωση του προσωπικού του εκπαιδευτηρίου σε αντικείμενα εκκενώσεως – επέμβασης και παροχής πληροφοριών.


 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ


 ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button