ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΜΘ

Δυστυχώς για φέτος χάθηκε το παιχνίδι με τα κουνούπια και τις παραθαλάσσιες  περιοχές της Ξάνθης,  Έβρου,  Κεραμωτής και δεν  θα είναι από τις τυχερές περιοχές που θα φιλοξενήσουν τουρίστες, γιατί δυστυχώς το θέμα της καταπολέμησης των κουνουπιών βρίσκεται ακόμη στην επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών.

Δυστυχώς για φέτος χάθηκε το παιχνίδι με τα κουνούπια και τις παραθαλάσσιες  περιοχές της Ξάνθης,  Έβρου,  Κεραμωτής και δεν  θα είναι από τις τυχερές περιοχές που θα φιλοξενήσουν τουρίστες, γιατί δυστυχώς το θέμα της καταπολέμησης των κουνουπιών βρίσκεται ακόμη στην επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών.

Δυστυχώς για φέτος χάθηκε το παιχνίδι με τα κουνούπια και τις παραθαλάσσιες  περιοχές της Ξάνθης,  Έβρου,  Κεραμωτής και δεν  θα είναι από τις τυχερές περιοχές που θα φιλοξενήσουν τουρίστες, γιατί δυστυχώς το θέμα της καταπολέμησης των κουνουπιών βρίσκεται ακόμη στην επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών. Του χρόνου υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας λένε,  θα είμαστε έτοιμοι τον Απρίλιο γιατί σήμερα,  10 του μηνός υποβάλλεται το κοινό πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών Ελλάδας-Βουλγαρίας προς έγκριση για το 2012 στα πλαίσια χρηματοδότησης από  το ΕΣΠΑ και του προγράμματος “Εδαφικής συνεργασίας Ελλάδος Βουλγαρίας”.

Συμφωνούν όλοι ότι του χρόνου  η χρηματοδότηση για την καταπολέμηση κουνουπιών θα είναι κατά πολύ νωρίτερα στα ταμεία της Περιφέρειας,  όμως φέτος αυτοί που θα επισκεφτούν τις παραλίες  και ειδικότερα αυτές της Ξάνθης και της Χρυσουπόλεως, ενοχλημένοι από την παρουσία των κουνουπιών, δεν θα έρθουν και πιθανότατα θα δυσφημίσουν την περιοχή, με αποτέλεσμα του χρόνου που θα είμαστε έτοιμοι έγκαιρα για την καταπολέμηση των κουνουπιών, δεν θα έχουμε επισκέπτες, λένε επαγγελματίες των περιοχών αυτών.

Σύμφωνα με παράγοντες της Περιφέρειας ΑΜΘ και χειριστές του θέματος παραδέχονται ότι υπάρχει μία καθυστέρηση στην υλοποίηση του προγράμματος, αλλά είναι αισιόδοξοι ότι θα προλάβουν. “Έπρεπε, συνεχίζουν οι παράγοντες της Περιφέρειας, να επιλέξουμε μεταξύ της νομιμότητας και της παρανομίας. Γνωρίζετε όλοι ότι οι διαδικασίες με βάσει τον Καλλικράτη είναι χρονοβόρες και γραφειοκρατικές αλλά διασφαλίζουν τη νομιμότητα”.

Αυτή τη στιγμή,  συνεχίζουν οι χειριστές του θέματος,  έχει διατεθεί 1 εκ ευρώ για το πρόγραμμα της καταπολέμησης των κουνουπιών για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, όμως οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες ευελπιστούν ότι θα τελεσφορήσουν γρήγορα, αναφέρουν οι εγκρίσεις τεχνικών προσφορών στις αρχές τις μεθεπόμενης εβδομάδας και το Περιφερειακό συμβούλιο θα πάρει την τελική απόφαση περίπου στα τέλη του Ιουνίου, κάτι που γεμίζει απογοήτευση τους επαγγελματίες και τους παραθεριστές.

Οι επιστήμονες από την άλλη λένε ότι η επώαση των κουνουπιών θέλει 40 με 45 ημέρες και με δεδομένο ότι οι παραθεριστές στα μέσα Αυγούστου θα απομακρυνθούν από τις παραλίες,  θα είναι ένα είναι δώρο άδωρο.

 

Όλα για την Αθήνα

Σύμφωνα με τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Ουζούν Ιρφάν, στην Εκτελεστική Περιφερειακή Επιτροπή συζητήθηκε το θέμα της αρνητικής στάσης της Περιφέρειας στην εγκατάσταση νέων χώρων υποδοχής λαθρομεταναστών. Ειπώθηκε ότι υπάρχουν ήδη δύο κέντρα φιλοξενίας και δεν απαιτούνται άλλα και ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης δεσμεύθηκε ότι θα πιέσει προς όλες τις κατευθύνσεις για να μην υιοθετηθεί η πρόταση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή.

Στον αντίποδα και ο δήμος Διδυμοτείχου με ανοιχτή επιστολή και τίτλο “Δεν μας ρωτήσατε κ. Υπουργέ” ανακοινώνει ότι δεν επιθυμεί και νέο χώρο συγκέντρωσης λαθρομεταναστών στην περιοχή.

Το σίγουρο είναι πώς στην κοινή γνώμη υπάρχει διάχυτη η αίσθηση ότι αυτές οι αποφάσεις παίρνονται με μοναδικό  γνώμονα  την αποσυμφόρηση της Αθήνας και το τελικό συμπέρασμα είναι ότι όλη η υπόλοιπη Ελλάδα υπολογίζεται και αναφέρεται από τους διοικούντες των Αθηνών μόνο σε περιπτώσεις που πρέπει να ανακουφιστεί η ίδια η  Αθήνα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button