Η πρώτη συνέντευξη του Γιάννη Παπαδημητρίου

Επί σειρά ετών αρχηγός της SKODA ΞΑΝΘΗ και ρέκορντμαν συνολικώνσυμμετοχών με την φανέλα της. Πέρσι «κρέμασε» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια κι από φέτος προσφέρει από ένα διαφορετικό πόστο. Ο Γιάννης Παπαδημητρίου πριν από λίγες μέρες έκλεισε ένα χρόνο στη θέση του Τεχνικού Διευθυντή της ομάδας και παραχώρησε συνέντευξη στο www.skodaxanthifc.gr

Επί σειρά ετών αρχηγός της SKODA ΞΑΝΘΗ και ρέκορντμαν συνολικώνσυμμετοχών με την φανέλα της. Πέρσι «κρέμασε» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια κι από φέτος προσφέρει από ένα διαφορετικό πόστο. Ο Γιάννης Παπαδημητρίου πριν από λίγες μέρες έκλεισε ένα χρόνο στη θέση του Τεχνικού Διευθυντή της ομάδας και παραχώρησε συνέντευξη στο www.skodaxanthifc.gr

Από τις μάχες μέσα στον αγωνιστικό χώρο κ. Παπαδημητρίου περάσατε σε ένα άλλο πόστο πέρσι τον Μάιο με ιδιαίτερη βαρύτητα. Αυτό του Τεχνικού Διευθυντή της ΠΑΕ. Ήταν ρίσκο η αλλαγή αυτή;Ήταν μία συνειδητή απόφαση την οποία σκέφτηκα πάρα πολύ καλά, πριν αποφασίσω ναδεχθώ την πολύ τιμητική πρόταση του κ. Πανόπουλου και της ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ.Σίγουρα τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά από το να αγωνίζεσαι αλλά επειδή η απόφασή μου ήταν συνειδητή – όπως προανέφερα -, είχα προετοιμάσει τον εαυτό μου για το επόμενο βήμα. Είναι τιμή να σου γίνεται η πρόταση από την ομάδα πουυπηρέτησες τόσα χρόνια και την αποδέχθηκα με μεγάλη χαρά.

Είναι δεδομένο ότι οι διαφορές των δύο θέσεων είναι μεγάλες και σαφώςπερισσότερες οι αρμοδιότητες πλέον. Θα θέλατε να κάνετε μία σύγκριση;Δεν είναι συγκρίσιμες οι δύο θέσεις. Το να παίζεις ποδόσφαιρο συμβαίνει μία φορά στη ζωή μας κι όποιος έχει νιώσει τα συναισθήματα του ποδοσφαιριστή μπορεί νακαταλάβει ότι είναι κάτι μοναδικό. Από εκεί και πέρα το πόστο του τεχνικούδιευθυντή έχει σίγουρα πάρα πολλές αρμοδιότητες κι ευθύνες όσο αφορά την πρώτηομάδα, τις ακαδημίες και την λειτουργία αυτών. Προσωπικά όμως, έχω την τύχη ναείμαι στην ΠΑΕ SKODAΞΑΝΘΗ εδώ και 16 χρόνια είτε σαν παίκτης είτε σαν τεχνικόςδιευθυντής και γνωρίζοντας πόσο σωστά και υπεύθυνα λειτουργεί ο σύλλογος, αυτόπου έχω να κάνω από την πλευρά μου είναι να βοηθήσω όσο μπορώ στην ούτως ή άλλως σωστή λειτουργία του.

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας μετά από ένα χρόνο στην θέσηαυτή;Στο ποδόσφαιρο – και στη ζωή γενικότερα – συνεχώς μαθαίνεις. Κι εγώ μαθαίνωσυνεχώς και μέσα από την καθημερινή δουλειά κι από το πόστο που μου έχειανατεθεί προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος. Σίγουρα είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα, μεγαλύτερες οι ευθύνες, αλλά πιστεύω πάρα πολύ στον εαυτό μου και στην δουλειά. Μέσα από αυτή προσπαθώ να βοηθώ στην σωστή λειτουργία της ομάδας.

Η σαιζόν που ολοκληρώθηκε βρήκε την SKODAΞΑΝΘΗ στην 9η θέση τουβαθμολογικού πίνακα…Η προηγούμενη χρονιά δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αποτυχημένη, με την λογική ότιένα χρόνο νωρίτερα είχαμε διανύσει την χειρότερη σαιζόν της ιστορίας μας. Ούτεόμως πετυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί γιατί ο στόχος που τέθηκε το καλοκαίριήταν τα playoff.Αυτό που είναι σίγουρο και η νοοτροπία που θέλουμε να περάσουμε σε όλο το τμήμαείναι ότι είναι καλύτερα να είσαι αποτυχημένος που δεν μπήκες στα playoff παρά να είσαι πετυχημένος που σώθηκες. Αυτή είναι η νοοτροπία που θέλουμε να έχουμε όλοι μέσα στην ομάδα κι επίσης αυτή είναι η νοοτροπία που αρμόζει στον κόσμο μας.

Ο σχεδιασμός για τη νέα ομάδα ήδη έχει ξεκινήσει. Σε τι στάδιοβρισκόμαστε;Η χρονιά που τελείωσε μας έδωσε τη δυνατότητα να σχεδιάζουμε την νέα ομάδανωρίτερα από ότι πέρσι. Η πρόσληψη επίσης του καινούργιου προπονητή έχει γίνει,οι συζητήσεις με τους ποδοσφαιριστές που αποχωρούν από την ομάδα έχουν κατά πολύ μεγάλο ποσοστό τελειώσει και είμαστε στην φάση της υλοποίησης των μεταγραφικών στόχων. Το σίγουρο είναι ότι συνεχίζουμε με βάση το πλάνο που είχε ανακοινώσει ο μεγαλομέτοχος πέρσι στην αρχή της χρονιάς, στο τραπέζι που είχε παραθέσει στους δημοσιογράφους.Είχαμε αναφέρει ότι την περσινή χρονιά θα γινόντουσαν κάποιες επενδύσεις όπως κι έγιναν, και τη φετινή χρονιά θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την ομάδα με βάση το πολύ δύσκολο οικονομικό περιβάλλον στο οποίο όλοι μας προσαρμοζόμαστε.Επίσης είχαμε πει ότι φέτος θα δώσουμε μεγαλύτερη σημασία σε παίκτες που θαπροέρχονται από τα τμήματα υποδομής και ότι το μπάτζετ των μεταγραφών θα είναιπεριορισμένο. Πάντα βέβαια μέσα στις δυνατότητες που έχει η SKODA ΞΑΝΘΗ και στην λογική ότι η ομάδα θα ενισχυθεί. Περισσότερα θα σας πει κάποια στιγμή ο ίδιος ο κος. Πανόπουλος.

Η SKODA ΞΑΝΘΗ τι θα προσπαθήσει να πετύχει την επόμενη σαιζόν;Τους στόχους της επόμενης χρονιάς πάντα τους καθορίζει ο μεγαλομέτοχος. Κι αυτόθα συμβεί και φέτος. Από εκεί και πέρα αυτό που θέλουμε όλοι είναι η ομάδα ναπαρουσιάσει ένα καινούργιο αγωνιστικό προφίλ, μία νέα ταυτότητα που θα βγάζειτον χαρακτήρα νικητή που θέλει η διοίκηση και ο κόσμος μας και θα μας κάνειόλους περήφανους, δίνοντας χαρά μέσα από το ποδόσφαιρο που θα παίζει σε μιαδύσκολη γενικά εποχή.

Ιδιαίτερη βαρύτητα στις Ακαδημίες από την SKODA ΞΑΝΘΗ τα τελευταίαχρόνια. Ποιες είναι οι σκέψεις σας γύρω από τα τμήματα υποδομής;Το γενικότερο περιβάλλον οδηγεί τις ομάδες στην επένδυση στις Ακαδημίες. ΗSKODA ΞΑΝΘΗ έχοντας προβλέψει το οικονομικό κλίμα – από πέρσι το καλοκαίρι – και με παρελθόν που έχει δείξει ότι ασχολείται με τις Ακαδημίες θα συνεχίσει ναδουλεύει πάρα πολύ στον τομέα αυτό.Όπου κι αν έχω βρεθεί παρουσιάζοντας την ομάδα μας, όλοι μένουν έκπληκτοι απότις εγκαταστάσεις και την οργάνωσή μας κι αυτό που μένει είναι να βελτιώσουμετην δουλειά μας. Θεωρώ ότι με την παρουσία και του κου. Δανιήλ και του κου.Καλογιάννη στις Ακαδημίες θα προσπαθήσουμε να προσθέσουμε νέα στοιχεία στιςΑκαδημίες έστω αν κι αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να προβούμε σε κάποιες αλλαγές.Έχουμε κάνει μία μεγάλη προσπάθεια ανεύρεσης ταλέντων πρώτα μέσα από το Νομό τηςΞάνθης κι έπειτα στην ευρύτερη περιοχή με στόχο την στελέχωση των τμημάτωνυποδομής με όσο το δυνατόν ποιοτικότερους παίκτες, έτσι ώστε κάποια στιγμή στηννα αγωνιστούν στην πρώτη ομάδα. Τα ονόματα όλων αυτών των ποδοσφαιριστών θαανακοινωθούν κάποια στιγμή από την ΠΑΕ.Ήδη αυτή τη στιγμή στο ρόστερ της επαγγελματικής ομάδας έχουμε 7 παιδιά πουπροέρχονται από τις Ακαδημίες μας κι ευελπιστούμε να γίνουν περισσότερα.

Από τα τέλη του Μαΐου τέθηκαν στην κυκλοφορία τα εισιτήρια διαρκείας τηςνέας περιόδου. Οι τιμές είναι χαμηλές. Ακόμη και με 2,3 € ένας ανήλικος μπορεί να παρακολουθήσει αγώνα της αγαπημένης του ομάδας ενώ και με 5,3 € ένας ενήλικοςμπορεί να βρεθεί στις κερκίδες του γηπέδου της SKODA ΞΑΝΘΗ.Οι τιμές των εισιτηρίων διαρκείας έχουν μειωθεί από πέρσι καθώς αντιλαμβανόμαστε τις οικονομικές δυσκολίες των καιρών. Θέλουμε τον κόσμο μας να γεμίσει το γήπεδο, αν μπορεί να εξαντλήσει όλα τα εισιτήρια διαρκείας, στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι μαζί έτσι ώστε η SKODA ΞΑΝΘΗ να παρουσιάσει ένα διαφορετικό πρόσωπο και να επιστρέψει στις επιτυχίες.Αυτό που μπορώ να πω προσωπικά στον κόσμο είναι πως όλοι οι άνθρωποι πουδουλεύουν για την SKODA ΞΑΝΘΗ, εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο προκειμένου η ομάδατην επόμενη χρονιά να εμφανιστεί πιο δυνατή στους αγωνιστικούς χώρους.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button