«Καλοκαίρι με τους «αγανακτισμένους» στην πλατεία…»

   Ήρθε η ώρα της επιστροφής για τη στήλη…. Το ξέρω σας έλειψα, αλλά είπαμε να τελειώνουμε μια -μια τις υποχρεώσεις μας με θετικά αποτελέσματα για αυτό και η απουσία μας τις προηγούμενες ημέρες από την αγαπημένη σας εφημερίδα τον “Αγώνα”…..

Όμως από σήμερα η στήλη επανακάμπτει δριμύτερη και με περισσότερη θετική διάθεση….

Αποφάσισε να ακολουθήσει το “καλομελέτα και έρχεται”…..

   Ήρθε η ώρα της επιστροφής για τη στήλη…. Το ξέρω σας έλειψα, αλλά είπαμε να τελειώνουμε μια -μια τις υποχρεώσεις μας με θετικά αποτελέσματα για αυτό και η απουσία μας τις προηγούμενες ημέρες από την αγαπημένη σας εφημερίδα τον “Αγώνα”…..

Όμως από σήμερα η στήλη επανακάμπτει δριμύτερη και με περισσότερη θετική διάθεση….

Αποφάσισε να ακολουθήσει το “καλομελέτα και έρχεται”…..

Ανέκδοτο φαντάζει….

Κατά το διάστημα της απουσίας μας δε συνέβησαν και κοσμοϊστορικά γεγονότα….

Σας άφησα στα στιβαρά χέρια της τρόικας και του μενού του μνημονίου και τώρα σας βρίσκω στις πλατείες ως αγανακτισμένους πολίτες υπό την απειλή του “μεσοπρόθεσμου” και με τη συναίνεση να αναζητείται ακόμη……

Κοινώς στα ίδια χάλια σας συναντώ και πάλι…..

Μόνο που αυτή τη φορά αφήσατε τη βολή του καναπέ και βγήκατε στους δρόμους να δείξετε το θυμό και την αγανάκτησή σας ….και εγώ μαζί σας…..

 

 

  Άλλη  ιστορία αυτό το “μεσοπρόθεσμο” πρόγραμμα λιτότητας…..

Από την επαναδιαπραγμάτευση και την αναθεώρηση,  περάσαμε σε νέα μνημονιακά “προϊόντα” του τύπου “μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα” λιτότητας… όχι μέσης  όπως φαίνεται αλλά μακράς διάρκειας …..

Τι να περικόψει και άλλο ο κακομοίρης ο Έλληνας για να επιστρέψει τα χρωστούμενα στους δανειστές του …..;

Άλλοι τα φάγανε και αυτός καλείται να πληρώσει το λογαριασμό….

Και να ήταν μόνο ένας, ας πάει στον κόρακα…

Όμως κάθε μέρα του φέρνουν και από έναν άλλο….

Ε, πόσο να αντέξεις σε τόσες πιέσεις…..;

Κάποια στιγμή τα παίρνεις αγρίως και αποφασίζεις να αντιδράσεις…..

Και επειδή η Ελλάδα γέννησε τη δημοκρατία, οι πολίτες της, στην πλειοψηφία τους τουλάχιστον, έχουν μάθει να διαμαρτύρονται μέσα στα πλαίσια που θέτει μια ευνομούμενη πολιτεία…..

 

 

  Εδώ και δυο εβδομάδες περίπου οι Έλληνες φροντίζουν να ακολουθούν το προ αμνημονεύτων ετών κάλεσμα του Ντίμη ή Μήτσου του Λαζόπουλου “πάμε πλατεία….;”….

Μόνο που στις μέρες ο Μήτσος και η Μήτσι του 2011 δεν πάνε χαλαρά στην πλατεία για καμάκι και καφέ, αλλά θυμωμένοι και αγανακτισμένοι για να διαμαρτυρηθούν για την κατρακύλα της ζωής τους….

Για τη βαθιά οικονομική ύφεση και τον  αργό θάνατο στον οποίο τους οδηγούν τα μέτρα του μνημονίου, που όσο περνούν οι μέρες αυξάνονται όλο και περισσότερο, ή σερβίρονται με πιο δυσμενείς όρους……

Νέες μειώσεις στους μισθούς, αυξήσεις στο ΦΠΑ και στα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, μείωση των φορολογικών ορίων, περικοπές στα προνοϊακά επιδόματα, συγχωνεύσεις, καταργήσεις, απολύσεις, εκποίηση και υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας, απεμπόληση ή υπό αμφισβήτηση κυριαρχικών εθνικών μας δικαιωμάτων και ποιος ξέρει πόσα άλλα, που μέχρι στιγμής δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας….

Ποια είναι η αλήθεια, ποιο το ψέμα….; Ποιο κακοτράχαλο μονοπάτι επιλέγουμε να βαδίσουμε ως χώρα και πού θα μας βγάλει κανείς δεν ξέρει, ακόμη και αυτοί που ηγούνται της πορείας…..

 

 

  Από το περασμένο φθινόπωρο ξεκινήσαμε να βρούμε το δρόμο της σωτηρίας μας και έφτασε καλοκαίρι και είμαστε ακόμη στο σημείο μηδέν….

  Αφήνοντας έξω το βραχυπρόθεσμο, φτάσαμε στο μεσοπρόθεσμο, που πολύ σύντομα θα γίνει για όλους μας μακροπρόθεσμο…..

Λιτότητα μακροπρόθεσμη και άντε τώρα οι Έλληνες να ατενίζουν το μέλλον τους με αισιοδοξία…..

Με τις κατσαρόλες βγήκαν στις πλατείες και όπως δείχνουν οι εξελίξεις πολύ σύντομα  θα τις κατακλύζουν από το πρωί…..

Μάλιστα η αγανάκτηση του κόσμου κορυφώνεται, αφού άρχισαν και οι πρώτες νέες αναδρομικές περικοπές στα επιδόματα π.χ. τα πολυτεκνικά….

Στις πλατείες όπως φαίνεται θα περάσουν το καλοκαίρι τους οι Έλληνες, αν δεν αλλάξει κάτι…..

Και αν ο Γιώργος εξετάζει δημοψήφισμα, καλύτερα ας το ξανασκεφτεί, γιατί μάλλον οι  “αγανακτισμένοι των πλατειών”  αποτελούν την καλύτερη απάντηση στο δίλημμά του…..

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button