ΕΤΗΣΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ “ΑΓΑΠΗΣ”

Αγαπητό μέλος, αγαπητοί φίλοι και συμπαραστάτες μας,

      το διοικητικό συμβούλιο εύχεται σε σας και στους δικούς σας ανθρώπους για το Νέο Έτος 2012,  Χρόνια Πολλά με Υγεία και να είναι μια καλύτερη χρονιά από κάθε άποψη για όλους μας.

Αγαπητό μέλος, αγαπητοί φίλοι και συμπαραστάτες μας,

      το διοικητικό συμβούλιο εύχεται σε σας και στους δικούς σας ανθρώπους για το Νέο Έτος 2012,  Χρόνια Πολλά με Υγεία και να είναι μια καλύτερη χρονιά από κάθε άποψη για όλους μας.

Αγαπητό μέλος, αγαπητοί φίλοι και συμπαραστάτες μας,

      το διοικητικό συμβούλιο εύχεται σε σας και στους δικούς σας ανθρώπους για το Νέο Έτος 2012,  Χρόνια Πολλά με Υγεία και να είναι μια καλύτερη χρονιά από κάθε άποψη για όλους μας.

Αγαπητό μέλος, αγαπητοί φίλοι και συμπαραστάτες μας,

      το διοικητικό συμβούλιο εύχεται σε σας και στους δικούς σας ανθρώπους για το Νέο Έτος 2012,  Χρόνια Πολλά με Υγεία και να είναι μια καλύτερη χρονιά από κάθε άποψη για όλους μας. Είναι κοινός τόπος πλέον ότι στη σημερινή τεχνοκρατούμενη κοινωνία, με τους ξέφρενους και αγχωτικούς ρυθμούς ζωής, με τους ανάλγητους νόμους της αγοράς και της στυγνής οικονομικής συνδιαλλαγής και με την άμβλυνση των ηθικών φραγμών, η έννοια του ανθρωπισμού έχει δυστυχώς παραμεριστεί στην καρδιά και στο νου των σύγχρονων ανθρώπων. Ο εθελοντισμός ως μια έκφραση του ανθρωπισμού έχει και αυτός υποστεί σταδιακή αλλοίωση τόσο ως προς την έντασή του στις διάφορες εκδηλώσεις του, όσο και ως προς το περιεχόμενό του. Η αξία του εθελοντισμού είναι δεδομένη. Χρειάζεται όμως να ενισχυθεί και να προστατευθεί από υστερόβουλες ενέργειες εκμετάλλευσης. Ο εθελοντισμός ξεκινά από την καρδιά του καθενός και διαχέεται στο περιβάλλον του χωρίς φραγμούς και περιορισμούς. Το πρώτο βήμα που χρειάζεται να γίνει είναι να δει κανείς τον εαυτό του στον συνάνθρωπό του. Ο εθελοντισμός στην Ξάνθη έχει γερές βάσεις και είναι πολλές των περιπτώσεων που την τελευταία χρονιά στήριξε και βγήκε μπροστά να υλοποιήσει δράσεις και να καλύψει τα κενά της Πολιτείας και των αρμόδιων δημόσιων φορέων.

     Ταυτόχρονα μεγάλη απώλεια για την περιοχή μας για την χρονιά που πέρασε αποτέλεσε ο ξαφνικός χαμός μιας μεγάλης μορφής του εθελοντισμού, της εθελόντριας αιμοδότριας και προέδρου των Γυναικών χωρίς σύνορα του παραρτήματος Ξάνθης κ. Βασιλικής (Κούλας) Ψωμά. Μια μεγάλη κυρία του εθελοντισμού που ποτέ δεν αρνήθηκε τη βοήθειά της σε όποιον της χτύπησε την πόρτα. Ακάματη, ακούραστη, ασυμβίβαστη και δίχως να δίνει εκπτώσεις όσον αφορά τις αρχές και τα ιδανικά της. Για τους απλούς ανθρώπους, τους πάσχοντες και τους καταφρονημένους αποτελούσε αποκούμπι. Σε μια τέτοια δύσκολη εποχή το κενό και η απουσία της φαίνεται καθημερινά στην πόλη.

      Το 2011 ήταν μια χρονιά ορόσημο. Τα μέλη της «αγάπης» σημείωσαν ένα μεγάλο επίτευγμα.Ξεπέρασαν τον εαυτό τους και το φράγμα των 5.000 μονάδων μέσα σε ένα έτος. Είμαστε καθημερινά περήφανοι για την ανταπόκριση των συμπολιτών μας στις εκκλήσεις μας να προσφέρουν το αίμα τους. Συνεχίζουμε τον αγώνα για τους υπολοίπους που ακόμη δε πήραν την απόφαση να γίνουν τακτικοί εθελοντές αιμοδότες. Ο Σύλλογος και τα μέλη του, με νοοτροπία πρωταθλητή, κατέχουν για ένατη συνεχή χρονιά την πρώτη θέση στην Ελλάδα σε «προσφορά ζωής» σύμφωνα με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών αφού έφτασαν τις 5.092 μονάδες αίματος σημειώνοντας σε επτά έτη αύξηση της τάξης του 204,33% (2.492 μονάδες το 2005, 2.761/2006, 3.408/2007, 4.051/2008, 4.682/2009 και 4.845/2010). Βοηθήσαμε και ανακουφίσαμε πάνω από 1.850 συμπολίτες μας και όχι μόνο αυτούς (στοιχεία που αφορούν το 2011) με εκατοντάδες μονάδες αίματος.

      Για όγδοη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε η Εορτή του Ξανθιώτη Εθελοντή Αιμοδότηυπό την αιγίδα του Δήμου Ξάνθης, στην οποία τιμήθηκαν 109 αιμοδότες με 10 αιμοδοσίες και πάνω, με τα αργυρά (20) και χάλκινα (89) μετάλλια του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Τιμήθηκαν επίσης με το ειδικό βραβείο τιμής του Συλλόγου πέντε (5) αιμοδότες για πάνω από 40 εθελοντικές αιμοδοσίες. Το ειδικό βραβείο του Δήμου Ξάνθης για πάνω από 50 εθελοντικές αιμοδοσίες το έλαβε ο Κωνσταντίνος Παληούρης. Φέτος βραβεύθηκαν και πάλι με ειδικό έπαινο και οι μικρότεροι εθελοντές αιμοδότες ηλικίας 17-18 ετών. Αξίζουν τα θερμά μας συγχαρητήρια στους Κουρούκ Χασάν, Γκούρτσα Δήμο, Αλατζά Ελευθερία, Καραχουσείν Μεχμέτ και Οσμάνογλου Μετήν τα νεότερα μέλη της οικογένειας της «αγάπης» για το 2010. Επίσης βραβεύτηκαν για πρώτη φορά με ειδικό έπαινο πέντε (5) εθελοντές αιμοπεταλίων με τη μεγαλύτερη προσφορά οι Ασλανίδης Λεωνίδας, Μαλιδέρος Θεόδωρος, Μαρκόπουλος Πέτρος, Ταχήρογλου Ραμαδάν και Χρηστίδου Στεργιαννή. Είναι ιδιαίτερη αυτή η προσφορά γιατί αναγκάζονται να μετακινούνται σε Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη για να προσφέρουν τα αιμοπετάλια τους σε πάσχοντες συνανθρώπους μας. Τον προσεχή Μάιο θα έχουμε νέες βραβεύσεις και πιστεύουμε, πρώτα ο Θεός, νέα  επιτεύγματα.

     Φέτος ο σύλλογος της «αγάπης» για πρώτη φορά διοργάνωσε τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής για παιδιά με θέμα: “Η αιμοδοσία μέσα από τα μάτια των παιδιών”. Οι Μικροί μας Ήρωες απέδειξαν ότι βλέπουν τον κόσμο καλύτερα από εμάς τους μεγάλους. Είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και τους ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας. Ευχαριστούμε επίσης τους δασκάλους των μικρών μαθητών, τους υπεύθυνους εικαστικών και τους γονείς των παιδιών οι οποίοι θα πρέπει να καμαρώνουν για τους μικρούς ήρωές τους που σε μια περίοδο κρίσης αξιών και όχι μόνο, κάνανε την διαφορά! Συμμετείχαν μαθητές και σχολεία από διάφορες περιοχές της χώρας με συνολικά 381 έργα και είχαμε βραβεύσεις σε τρεις κατηγορίες με χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια ενώ δόθηκαν έπαινοι σε όλους τους συμμετέχοντες και στα σχολεία και εργαστήρια. Σκοπός μας είναι να καθιερωθεί ο διαγωνισμός κάθε έτος.

      Την φλόγα της «ΑΓΑΠΗΣ» στις Εορτές Παλιάς Πόλης Ξάνθης στα πλαίσια της ετήσιας Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας των Εθελοντών Αιμοδοτών υποδέχτηκε η συναυλία του Γιάννη Χαρούλη. Και αυτή η εκδήλωση σημείωσε αρκετή επιτυχία. Ευχαριστούμε τη διοίκηση και τους υπαλλήλους του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης που μας παρέχουν ότι διευκολύνσεις χρειαζόμαστε. Επίσης στους δεκάδες λαμπαδηδρόμους που συμμετέχουν κάθε χρονιά. Τις ευχαριστίες μας στο Σύλλογο Μοτοσυκλετιστών Ξάνθης «ΟΙ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΙ», στον Όμιλο Φίλων Κλασικού Αθλητισμού Ξάνθης (Ο.Φ.Κ.Α.) και στον Κολυμβητικό Όμιλο «ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ» για τη δυναμική παρουσία και συμμετοχή των μελών τους κυρίως των νέων και μικρών φίλων μας.

     Συνεχίζουν αρκετοί φορείς, Σύλλογοι και Σωματεία κατά τη διάρκεια του έτους να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους να φτιάξουν τμήμα αιμοδοσίας και να το ενσωματώνουν στις τάξεις μας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι κατά το 2011 διεύρυναν την οικογένειά μας ο Σύλλογος Δραμινών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ», ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης, η Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Ξάνθης, οι εργαζόμενοι και τα στελέχη των επιχειρήσεων που στεγάζονται στα ALPHA ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΑΕ-Φλαμίγκο RETAIL PARK στο Νέο Ζυγό και οι ενορίτες του Ιερού ναού της Αγίας Φωτεινής της Νέας Χρύσας όπου με την πρωτοβουλία του Πατέρα Θωμά προθυμοποιήθηκαν να αιμοδοτούν για πρώτη φορά στο χώρο της εκκλησίας. Επίσης εξίσου συγκινητικήείναι και η συμμετοχή των μαθητών και εκπαιδευτικών των εσπερινών Λυκείων της Ξάνθης.  Αρκετοί πλέον αντιλαμβάνονται το έργο της «αγάπης» και προσπαθούν να συνδράμουν με τη συνεισφορά τους.

      Η έλλειψη προσωπικού στην Διεύθυνση Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Ξάνθης και η ενδεχόμενη έλλειψη υλικών όπως πχ. ασκών συλλογής αίματος, δε μας επιτρέπει δυστυχώς να ευελπιστούμε ότι το 2012 θα μπορέσουμε να συλλέξουμε το σύνολο του αίματος που είναι διατεθειμένα να προσφέρουν τα μέλη μας! Να ευχαριστήσουμε σε αυτό το σημείο τους εθελοντές ιατρούς της «αγάπης» που συντελούν στο να πραγματοποιούνται οι εξωτερικές μας αιμοληψίες. Ευχαριστούμε τον Δημήτριο Πετρίδη, τον Βασίλειο Παπαδόπουλο, τον Αιμίλιο Γρηγοριάδη, τον Ακήφογλου Μπηρόλ και την Μανάβ Μπαχάρ.

     Οι συμπολίτες μας συνεχίζουν να δείχνουν μεγάλη ευαισθησία στην κάθε παρουσία της ειδικής κινητής μονάδας αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ». Πλέον πραγματοποιούνται τέσσερις οργανωμένες αιμοδοσίες τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο, Ιούλιο και Οκτώβριο ανακουφίζοντας πολλούς πάσχοντες με την προσφορά των Ξανθιωτών. Η συνεισφορά των Ξανθιωτών αιμοδοτών στη μετάγγιση παιδιών που προέρχονται από ολόκληρη την Ελλάδα για το έτος 2011 έφτασε συνολικά στις 1.363 μονάδες. Είχαμε την ευαισθητοποίηση και πάλι εκατοντάδων νέων εθελοντών αιμοδοτών  ειδικά στις ηλικίες από 17 έως 30 ετών. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνουμε στο Δήμο Μύκης που είναι συνδιοργανωτής και χορηγός στις αιμοδοσίες στα όρια του Δήμου του, καθώς και στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης η οποία είναι συνδιοργανώτρια στα δύο Επταήμερα που πραγματοποιούνται τον Μάρτιο και τον Οκτώβριο.  Ειδικά η συμπαράσταση του περιφερειάρχη κ. Άρη Γιαννακίδηκαι των συνεργατών του είναι άμεση, πρακτική και πραγματική ενώ η ευαισθησία και κατανόηση του αντιπεριφερειάρχη κ. Φώτη Καραλίδηπερισσεύει στα θέματα της αιμοδοσίας. Μεγάλη είναι και η βοήθεια που μας προσφέρουν σε κάθε εξόρμηση και οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού του παραρτήματος Ξάνθης και ιδιαίτερα τα τμήματα της Νοσηλευτικής και των Σαμαρειτών. Αναμένουμε και τον Φεβρουάριο του 2012 την κινητή μονάδα του Παίδων σε τετραήμερο στην Ορεινή Ξάνθη σε συνεργασία με τον Δήμο Μύκης από τις 2 έως τις 5 Φεβρουαρίου.

      Συνηθίζεται εδώ και έτη το δεύτερο μέρος της παρούσας  επιστολής  να  αποτελείται από ενημερωτικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζει κάθε μέλος και φίλος μας :

      Η αιμοδοσία του Νοσοκομείου λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:30-14:00μμ. Το γραφείο του Συλλόγου λειτουργεί καθημερινά προς εξυπηρέτηση των μελών και οποιουδήποτε ζητήσει τη βοήθειά μας, τα πρωινά Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-14:00μμ και τα απογεύματα Δευτέρα έως Παρασκευή 17:00-21:00μμ. Πέρα από την εθελοντική εργασία ένας υπάλληλος δουλεύει καθημερινά για την εξυπηρέτηση του κοινού.

      Η νέα ηλεκτρονική σελίδα μας για κάθε πληροφορία είναι το www.sagapi.gr όπου θα βρίσκετε άμεσες πληροφορίες αφού γίνεται καθημερινή ενημέρωση σε διάφορα θέματα που απασχολούν την αιμοδοσία, το σύλλογό μας αλλά και γενικότερου ενδια-φέροντος.

Η σελίδα μας στο facebook  είναι  η http://www.facebook.com/groups/30262411013/

       Στις 27 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου ενώ το Σάββατο 28 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του Δ.Σ. από τις 10:00 έως τις 18:00 στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης για την τριετία 2012-2015. Σας καλούμε να συμμετάσχετε είτε σαν υποψήφιοι είτε να στηρίξετε με τη ψήφο σας το νέο διοικητικό συμβούλιο. Κανένας μας δεν περισσεύει σε αυτή την προσπάθεια. 

        Ο Ετήσιος Χορός των Αιμοδοτών και η κοπή της βασιλόπιτας δε θα γίνει ούτε το 2012 λόγω οικονομικής κρίσεως.

        Όπως γνωρίζετε όλοι δεν έχουμε συνδρομές από τα μέλη μας. Ο Σύλλογος απεναντίας δέχεται οικονομικές ενισχύσεις από οποιονδήποτε το επιθυμεί. Πολλές από αυτές γίνονται εις μνήμη προσφιλών προσώπων. Ενημερωτικά τονίζουμε ότι το θεωρημένο γραμμάτιο είσπραξής μας μπορεί να συμπεριληφθεί στις φορολογικές δηλώσεις σας (ατομικές ή εταιρικές) και να έχει τις ανάλογες φοροαπαλλαγές. Αξιέπαινη και πρωτότυπη ήταν η πρωτοβουλία του ξανθιώτη ζωγράφου κ. Ιορδάνη Χατζηεφραιμίδη να πραγματοποιήσει εκθέσεις ζωγραφικής με λαχειοφόρο και μέρος των εσόδων της να διατεθούν για οικονομική ενίσχυση του συλλόγου μας. Σημειώνουμε επίσης ότι το διοικητικό συμβούλιο κάθε χρόνο διοργανώνει λαχειοφόρους με μεγάλα δώρα. Η λαχειοφόρος της «ΑΓΑΠΗΣ» έχει καθιερωθεί κάθε έτος από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο. Η λαχειοφόρος του 2011 με δώρα ένα μηχανάκι και δύο ποδήλατα και αξία λαχνού το 1,00€ είχε απόλυτη επιτυχία αφού πουλήθηκαν για πρώτη φορά όλοι οι λαχνοί. Βοηθήστε ο καθένας όπως μπορεί!

      Το δίκτυο εθελοντών αιμοπεταλιοδοτών έχει προσφέρει στα δύο χρόνια λειτουργίας του εκατοντάδες αιμοπεταλιοδοτήσεις σε αγνώστους συνανθρώπους μας. Οι δύο συνεργασίες, μία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρουπόλεως και μια με το Νοσοκομείο  Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, έχουν στεφθεί από απόλυτη επιτυχία και άψογη συνεργασία. Σας καλούμε να ενημερωθείτε για τη διαδικασία της αιμοπεταλιοαφαίρεσης και να συμμετάσχετε στο δίκτυο ζωής. Συντονιστής έχει οριστεί από το Δ.Σ. ο Λεωνίδας Ασλανίδης (κιν.6973537197) μέλος μας και εθελοντής Σαμαρείτης του Ε.Ε.Σ.

       Από το Νοέμβριο του 2010 ξεκίνησε συνεργασία και προσφορά ασφάλισης σε όλα τα μέλη μας από το ασφαλιστικό πρακτορείοDAIC προκειμένου να ωφεληθούν οικονομικά τα μέλη μας αλλά και το ταμείο του συλλόγου. Αφορά την ασφαλιστική κάλυψη των αυτοκινήτων τους σε τιμές οικονομικές από μια γκάμα 16 εταιριών του κλάδου, ανάλογα με το πακέτο καλύψεων που θα επιλέξει ο καθένας. Πέρα από τις οποιεσδήποτε εκπτώσεις που θα ωφεληθεί ο κάθε εθελοντής αιμοδότης μας, ταυτόχρονα ωφελείται και ο σύλλογος της «αγάπης» αφού προσφέρεται από την προαναφερόμενη εταιρία το ποσό των 10,00€ (δέκα ευρώ) σε κάθε σύναψη ετησίου συμβολαίου υπέρ του ταμείου μας και μάλιστα επαναλαμβανόμενα για πέντε συνεχή έτη! Πρακτορείο DAIC των Αγάθης Δούναβη και Τάσου Ανθόπουλου στην οδό Σμύρνης 3-5 1ος όροφος τηλ.2541084685.

       Πολλοί από σας λαμβάνετε συχνά επείγουσες εκκλήσεις με γραπτά μηνύματα (SMS) στα κινητά σας τηλέφωνα. Έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα και βοηθούν στην άμεση κινητοποίηση λόγω αναγκών και εξαίρετων περιπτώσεων κάτι το οποίο έγινε πολλές φορές στο προηγούμενο έτος. Σας παρακαλούμε όσο το δυνατόν να ανταποκρίνεστε σε αυτό το «κάλεσμα ζωής.

 

Δίνουμε το αίμα μας… γιατί μας περισσεύει η αγάπη.

 

Με αδελφικούς χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                                                          Ο Γεν. Γραμματέας

Ιωάννης Χαρ. Παπαχρόνης                                        Κωνσταντίνος Αθ. Σιωπίδης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button