Την άψογη συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων για τη διοργάνωση του 1ου Διεθνούς “Air Show Kavala Fly In 2011” που θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα στις 4 Ιουνίου 2011 ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα Τρίτη 24 Μαΐου 2011, στο γραφείο της Αντιπεριφέρειας Πολιτισμού-Τουρισμού, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αρχέλαος Γρανάς, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού – Τουρισμού, Κώστας Παπακοσμάς, ο Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, και ο Διευθ

Την άψογη συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων για τη διοργάνωση του 1ου Διεθνούς “Air Show Kavala Fly In 2011” που θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα στις 4 Ιουνίου 2011 ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα Τρίτη 24 Μαΐου 2011, στο γραφείο της Αντιπεριφέρειας Πολιτισμού-Τουρισμού, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αρχέλαος Γρανάς, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού – Τουρισμού, Κώστας Παπακοσμάς, ο Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, και ο Διευθυντής της εταιρείας Egnatia Aviation, Γιώργος Ζωγραφάκης.

 

Η διοργάνωση “Air Show Kavala Fly In 2011″ πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 2ης Συνάντησης Kavala Fly In 2011” από τις 3 έως τις 5 Ιουνίου 2011. Στις 4 Ιουνίου 2011 θα λάβει χώρα μία αεροπορική επίδειξη με τη συμμετοχή ακροβατικών αεροσκαφών, υδροπλάνων, αεροστάτων και  ιστορικών αεροσκαφών πάνω από το κεντρικό λιμάνι της πόλης το απόγευμα του Σαββάτου, 4 Ιουνίου.

Με το σύνθημα: “Σηκώνουμε το κεφάλι ψηλά” το απόγευμα του Σαββάτου θα απολαύσουμε ένα μοναδικό θέαμα πάνω από το αμφιθεατρικό λιμάνι της Καβάλας που αναμένεται να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει ηχητική κάλυψη για την καλύτερη παρουσίαση/επεξήγηση των θεαμάτων.

Η αεροπορική εκδήλωση περιλαμβάνει:

·Αεροβατικούς σχηματισμούς, αερόστατα, ελικόπτερα, υδροπλάνα και ιστορικά αεροσκάφη.

·Επίδειξη του Ιταλικού ακροβατικού σμήνους PIONEER TEAM.

·Αερόστατο της Ελληνικής εταιρείας Sky Balloon Show, που θα απογειωθεί και θα παραμείνει στο λιμάνι, φωτίζοντας μοναδικά την πόλη.

Οι αναπτυξιακές προοπτικές και τα οφέλη από τη συγκεκριμένη διοργάνωση είναι πολλαπλά:

Η εκδήλωση θα προσφέρει μοναδικές εμπειρίες για όλες τις ηλικίες, θα συγκινήσει τους μικρούς και θα κινητοποιήσει τους μεγαλύτερους θεατές.

Τη συγκεκριμένη εκδήλωση μπορεί να παρακολουθήσει άμεσα (χωρίς ατομικό κόστος) και χωρίς λειτουργικές απαιτήσεις ένας ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός επισκεπτών.

Θα συμβάλλει στην προώθηση της πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Αυτό το αναπτυξιακό γεγονός έχει ήδη γίνει δεκτό με θετικά σχόλια από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Περιφέρειας ΑΜΘ, τα οποία αναμένεται να το προβάλλουν σε τοπικό, περιφερειακό και πανελλαδικό επίπεδο. Η πόλη της Καβάλας  και κατ’ επέκταση η Περιφέρεια μπαίνει στο χάρτη της αεροπορικής τεχνολογίας, και αντίστοιχων αεροπορικών επιδείξεων και γίνεται πόλος έλξης και επισκεπτών ειδικού ενδιαφέροντος.

Η διοργάνωση της 4ης Ιουνίου 2011 στο λιμάνι της Καβάλας αποτελεί μία μοναδική σε έκταση και είδος διοργάνωση, η οποία δύναται να αποτελέσει και θεσμό (ψυχαγωγικό, τεχνολογικό, εκπαιδευτικό) για όλη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

Για τη επιτυχία της διοργάνωσης που απαιτεί συντονισμό πολλών φορέων υπάρχει ήδη  άψογη συνεργασία της Περιφέρειας ΑΜΘ, του Δήμου Καβάλας, του Επιμελητηρίου Καβάλας  της αεροπορικής εταιρίας Egnatia Aviation και της AOPA Hellas.

Την εκδήλωση Fly In 2011 διοργανώνει η ιδιωτική επιχείρηση, Egnatia Aviation, η οποία εκπαιδεύει πιλότους πολιτικής αεροπορίας απ’ το απλό ερασιτεχνικό πτυχίο ως το πλήρες επαγγελματικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης έρχονται ερασιτέχνες ιδιοκτήτες αεροπλάνων από όλο τον κόσμο και υπολογίζεται να ξεπεράσουν τα 250 μικρά ιδιωτικά αεροσκάφη. Θα έρθει επίσης, και η ομάδα επιδείξεων με 8 αεροσκάφη από την Ιταλία.

“Η διοργάνωση αυτή  είναι μια απόδειξη ότι όταν μπορούμε να καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι και να λειτουργούμε συνεργατικά με στόχο το κοινό καλό της περιοχής, μπορούμε να φέρουμε αποτελέσματα. Με τέτοιες δράσεις αναδεικνύουμε την περιοχή μας, προβάλλουμε στο σύνολο την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, με έμφαση την Καβάλα και τη Θάσο για αυτή την εκδήλωση”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού – Τουρισμού, Κώστας Παπακοσμάς, συμπληρώνοντας: “Φιλοδοξία είναι την ημέρα εκείνη χιλιάδες επισκέπτες από τη Θράκη, την Ανατολική Μακεδονία, τη Μακεδονία, αλλά και τις γειτονικές μας χώρες, να έρθουν ν’ απολαύσουν το θέαμα, να γνωρίσουν αυτή την περιοχή που έχει να επιδείξει μοναδικής εικόνας χαρακτηριστικά”.

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, ανέφερε ότι αυτό το φαντασμαγορικό αεροπορικό θέαμα αποτελεί μία θαυμάσια ευκαιρία, να αναδείξει η Καβάλα τον αμφιθεατρικό της χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία της”.

Ο κ. Ζωγραφάκης από την Egnatia Aviation, ευχαρίστησε τους φορείς που έδωσαν τη δυνατότητα να πραγματοποιηθεί η ιδέα αυτής της αεροπορικής  εκδήλωσης.

Τέλος, από το συνεργάτη του κ. Παπακοσμά, κ. Παναγιώτη Γεωργιάδη, πραγματοποιήθηκε επιχειρησιακή ενημέρωση, κατά την οποία δόθηκαν οι απαραίτητες πληροφορίες για την όλη διαδικασία της εκδήλωσης.