Φάρμα των ζώων

Όταν τα ζώα παίρνουν τον έλεγχο της φάρμας, πιστεύουν ότι είναι η αρχή μιας καλύτερης ζωής. Ονειρεύονται έναν κόσμο όπου όλα τα ζώα είναι ίσα και τα αγαθά κοινά. Σύντομα, όμως, τα γουρούνια παίρνουν τον έλεγχο, ο Ναπολέων γίνεται αρχηγός όλων των ζώων. Μία μία οι διακηρύξεις της επανάστασης εγκαταλείπονται και τα ζώα αντιλαμβάνονται απελπισμένα ότι η νέα τυρανία είναι εξίσου σκληρή με την προηγούμενη!

Όταν τα ζώα παίρνουν τον έλεγχο της φάρμας, πιστεύουν ότι είναι η αρχή μιας καλύτερης ζωής. Ονειρεύονται έναν κόσμο όπου όλα τα ζώα είναι ίσα και τα αγαθά κοινά. Σύντομα, όμως, τα γουρούνια παίρνουν τον έλεγχο, ο Ναπολέων γίνεται αρχηγός όλων των ζώων. Μία μία οι διακηρύξεις της επανάστασης εγκαταλείπονται και τα ζώα αντιλαμβάνονται απελπισμένα ότι η νέα τυρανία είναι εξίσου σκληρή με την προηγούμενη! Όλα τα ζώα είναι ίσα αλλά μερικά ζώα είναι πιο ίσα από τα άλλα. 

 

Η θεατρική ομάδα της ΦΕΞ παρουσιάζει τη Φάρμα των ζώων του Τζορτζ ‘Οργουελ. Ένα επίκαιρο πολιτικό παραμύθι, μια κοινωνική αλληγορία, που τραγικά υπευνθυμίζει τα λόγια του Γιάννη Σκαρίμπα: “…με το να κάμεις μιαν επανάσταση κι αποτινάξεις το ζυγό, δεν έκαμες τίποτα…Το να μην ξαναπέσεις σε ζυγό είναι επανάσταση.”

 

Αφιερώνουμε την παράσταση στους αγώνες μας που δεν πιστέψαμε… και στη δύναμη των λαών να διεκδικούν το αδύνατο.

 

Σκηνοθεσία: Λία Δαμιανάκη

Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Νοέμβρη

Ώρα: 8:30μμ

Στο Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ

Γενική είσοδος 5€ οικονομική ενίσχυση του Μουσείου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button