“Εκρηκτικές οι διαστάσεις του μεταναστευτικού στον Εβρο. Η Περιφέρεια παραμένει απαθής θεατής της οδυνηρής κατάστασης”

Για εκρητικές διαστάσεις του φαινομένου της μετανάστευσης στον Έβρο, κάνει λόγο ο συνδυασμός του Γ. Παυλίδη σε ανακοίνωσή του. “Το ζήτημα των παράνομων μεταναστών και η ασφυξία που προκαλούν οι μεταναστευτικές ροές στην Περιφέρειά μας, συζητιούνται εδώ και χρόνια. Παραμένουν ένα εκρηκτικό πρόβλημα ..

  Για εκρητικές διαστάσεις του φαινομένου της μετανάστευσης στον Έβρο, κάνει λόγο ο συνδυασμός του Γ. Παυλίδη σε ανακοίνωσή του.

“Το ζήτημα των παράνομων μεταναστών και η ασφυξία που προκαλούν οι μεταναστευτικές ροές στην Περιφέρειά μας, συζητιούνται εδώ και χρόνια. Παραμένουν ένα εκρηκτικό πρόβλημα ..

Οι κοινωνίες των διασυνοριακών περιοχών, ιδίως του Έβρου έχουν φθάσει στην κυριολεξία στα όριά τους, όσο αφορά την πολλαπλή επιβάρυνση της ζωής τους και της περιοχής από το ανεξέλεγκτο πρόβλημα. Τη ίδια στιγμή οι συζητήσεις, οι θεωρίες και τα σχέδια επί χάρτου συνεχίζονται. Η ανυπαρξία καθαρών στόχων, η έλλειψη αποτελεσματικών μέτρων, το προκλητικά άστοχο σύστημα διαχείρισης αιτημάτων πολιτικού ασύλου, η αδυναμία επαρκούς αποτροπής , έλκουν-δυστυχώς- τους μετανάστες. Οι Αρχές, πληροφορούμαστε, αδυνατώντας να ανταποκριθούν στο ασφυκτικό βάρος των αλλεπάλληλων ροών, αφήνουν ,μετά τα κέντρα κράτησης, ελεύθερους και μετανάστες που δεν έχουν υποβάλει αίτηση για χορήγηση ασύλου, δίνοντάς τους ένα αμετάφραστο, σπάνια μεταφρασμένο έγγραφο, το οποίο τους καλεί να εγκαταλείψουν την χώρα εντός 30 ημερών!!. Έτσι τα πράγματα χειροτερεύουν. Η ασφάλεια των πολιτών , η ελευθερία κινήσεως, η περιουσία, η συνολική εικόνα της περιοχής είναι έρμαιο των μεταναστευτικών ρευμάτων και εντάσεων. Μέτρα ακούμε, μέτρα δεν βλέπουμε. Αν έχει γίνει βόμβα το μεταναστευτικό στην ποδιά της ελληνικής κοινωνίας, -κατά τον Υπουργό-για εμάς, εδώ στα σύνορα, αυτή τείνει να εκραγεί . Ακούμε τα νέα σχέδια της Κυβέρνησης για εγκατάσταση νέων κέντρων λαθρομεταναστών στην περιοχή, στον Έβρο και στη Ροδόπη, που αδιαφορεί για την άποψη της κοινωνίας. Δεν μας αρκούσε η ανεξέλεγκτη κατάσταση, κυβερνητικά στελέχη αναφέρονται σε “στρατηγικούς σχεδιασμούς” κέντρων υποδοχής λαθρομεταναστών στην περιοχή(!!). Έλεος, κάντε αλλού τέτοιους “στρατηγικούς σχεδιασμούς”, όχι εδώ σε εμάς, υποθηκεύοντας και άλλο την όποια προοπτική μας.

Μέσα στον κατήφορο όλα τα είχαμε, αυτά μας έλειπαν.

Η διοίκηση της Περιφέρειάς μας παραμένει, δυστυχώς για μια ακόμη φορά, απαθής θεατής, αρκούμενη όταν πιέζεται σε κενές ουσίας λεκτικές κορώνες για το θεαθήναι, για τα τόσα αρνητικά που γίνονται και προγραμματίζονται στον τόπο μας. Δεν έκανε την παραμικρή ουσιαστική ενέργεια. Κανένα αποτέλεσμα. Τους καλούμε και τους προκαλούμε να κάνουν αυτά που οφείλουν για την κοινωνία μας.

Ως παράταξη, με την μεγάλη λαϊκή νομιμοποίηση που έχουμε, ειδικά στον Έβρο, ξεκινάμε αγώνα,-πέραν του Περιφερειακού συμβουλίου- δίπλα στα προβλήματα των πολιτών, με όσα μέσα διαθέτουμε, για την βελτίωση και την ανατροπή της κατάστασης”

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button