“Για ποια συναίνεση….;”

Να που τελικά έγινε αυτό που όλο φοβόμασταν…. Οι τροϊκανοί μας έστησαν στα δέκα βήματα λίγο πριν την εκτέλεση …. Μας απειλούν με την επόμενη -πέμπτη στη σειρά αν δεν κάνω λάθος-δόση του δανείου…. Μάλιστα δεν έμειναν μόνο στις απειλές, αλλά μας τράβηξαν και το αυτί…. Μας επέστρεψαν την κόλλα των εξετάσεων και αν δεν τη διορθώσουμε δε θα μείνουμε μετεξεταστέοι, αλλά θα γίνουμε εκτελεστέοι….

Να που τελικά έγινε αυτό που όλο φοβόμασταν….


Οι τροϊκανοί μας έστησαν στα δέκα βήματα λίγο πριν την εκτέλεση ….


Μας απειλούν με την επόμενη -πέμπτη στη σειρά αν δεν κάνω λάθος-δόση του δανείου….


Μάλιστα δεν έμειναν μόνο στις απειλές, αλλά μας τράβηξαν και το αυτί….


Μας επέστρεψαν την κόλλα των εξετάσεων και αν δεν τη διορθώσουμε δε θα μείνουμε μετεξεταστέοι, αλλά θα γίνουμε εκτελεστέοι….


Θα βρεθούμε στο απόσπασμα, ήτοι στάση πληρωμών, χρεοκοπία, έξοδο από το ευρώ, μόνοι και έρημοι, αβοήθητοι να τρώμε τις σάρκες μας και να κάνουμε ουρές στα λιμάνια και στους σταθμούς για να αναζήτηση νέων ευκαιριών σε άλλη γη, σε άλλα μέρη…. (θα γίνουμε μετανάστες και στη χειρότερη περίπτωση λαθρομετανάστες …όχι Παναγία μου, βάλε το χεράκι σου για βοήθεια)


Γενικά μας προδιαθέτουν να σκεφτόμαστε με τα πιο μελανά χρώματα το μέλλον μας και να βλέπουμε γύρω μας παντού μαύρα κοράκια και άλλα αρπακτικά…


 



Κάθε φορά λέω στον εαυτό μου ότι δε θα αφήσω να με πάρει από κάτω η μαύρη επικαιρότητα και τελικά δεν τα καταφέρνω….


Ο μήνας Μάιος, σύμφωνα με κάποιον πρώην υπουργό της νυν κυβέρνησης που μίλησα μαζί του λίγο πριν από το Πάσχα μου εκμυστηρεύτηκε, ότι θα ήταν καθοριστικός για τις πολιτικές εξελίξεις, αλλά και για την εν γένει πορεία της χώρας μας …..


” Το αργότερο μέχρι της 15-17 Μαίου να περιμένεις εξελίξεις…. αναγκαστικά θα δρομολογηθούν διαδικασίες για να αποφύγουμε τη στάση πληρωμών….”


Δεν ξέρω αν γνώριζε πρόσωπα και καταστάσεις ή απλά λόγω της διορατικότητας και της πολιτικής ανάλυσής του απεδείχθη προφητικός….


Πάντως η ουσία είναι ότι το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαίου εξελίσσεται ιδιαίτερα αρνητικά για τα ελληνικά θέματα …..


Ασκούνται πιέσεις ασφυκτικές στην κυβέρνηση και εκείνη με τη σειρά της συνεχίζει να πιέζει πιο έντονα τους πολίτες ….


 



Λοιπόν η κεντρική ιδέα των τελευταίων εξελίξεων είναι ότι θα πρέπει να κάνουμε σημαία μας τη συναίνεση, να τα βρούνε οι πολιτικοί μας όλων των αποχρώσεων και μεγεθών, και να υπογράψουν λευκή(;) επιταγή στους τροϊκανούς για να δούμε τα ζεστά ευρώ της επόμενης δόσης του Ιουνίου….


Άντε να δεις  τώρα να συναινούν  ο Γιώργος με τον Αντώνη (έστω και αν υπήρξαν συμφοιτητές προτιμώντας το ίδιο ξένο πανεπιστήμιο), την Αλέκα, τον Αλέξη, το Γιώργο χέρι-χέρι, τη Ντόρα και το Φώτη για κάτι το αβέβαιο….


Το θέμα δεν είναι να συναινέσουν οι πολιτικοί, αλλά οι πολίτες….


Και η αλήθεια είναι ότι τα εκβιαστικά διλλήματα είναι ότι χειρότερο, τώρα μάλιστα που Στρος Καν βρίσκεται στο κελί 33….


Φτάσαμε στο σημείο μηδέν….; Τι πρέπει να κάνουμε πολίτες και πολιτικοί….;


Να  συναινέσουμε, αλλά για ποια ζητήματα ….;


Να συναινέσουμε για την καταδίκη μας ….; Για απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις εκποίηση δημόσιας περιουσίας, πλήρη κατάργηση εργασιακών μας κεκτημένων και δικαιωμάτων….;


Να ξεπουλήσουμε τα πάντα στις επιταγές του μνημονίου και της τρόικας…;


Εδώ ξεπουλήσαμε την  εθνική μας υπερηφάνεια με το να ακούγονται όλα αυτά που ακούγονται στη διεθνή πολιτική και οικονομική σκηνή για την Ελλάδας, τους Έλληνες και τους πολιτικούς της …..


Τώρα ήρθε η ώρα να δώσουμε γη και ύδωρ…;


Άλλη λύση δεν υπάρχει…;


Και άντε και επιτυγχάνεται η πολυπόθητη πολιτική συναίνεση και παίρνουμε τη δόση του Ιουνίου, για τις υπόλοιπες ποιος μας εγγυάται….;


Με τέτοιους πολιτικούς που έχουμε, εγώ πάντως μια επιφύλαξη την έχω…


 



Ο Γιώργος χέρι-χέρι λέει “να κλειστούμε όλοι σε ένα δωμάτιο και να τα βρούμε”….


Και εγώ ρωτώ, έπρεπε να περάσει ένας και πλέον χρόνος για να συναινέσουνε οι πολιτικοί μας αρχηγοί για το δρόμο που θα ακολουθήσει η χώρα προκειμένου να αισιοδοξούμε ότι σε καμιά δεκαετία θα δούμε την πρώτη χαραμάδα φωτός….;


Η συναίνεση έπρεπε να επιτευχθεί όταν βρισκόμασταν στην αρχή του ανήφορου ή της κατρακύλας μας….


Πριν βάλουμε τους ξένους κτηματομεσίτες (γιατί εγώ έτσι βλέπω τους τροϊκανούς) να θέλουν να βγάλουν στο σφυρί τα εθνικά μας φιλέτα και φιλετάκια με το άλλοθι της διάσωσης και σωτηρίας μας από το τέρας των χρεών και λαθών μας….


Δε φταίνε οι έξω, οι μέσα φταίνε για την κατάντια μας και σε αυτή τη διαπίστωση πιστεύω ότι συναινούμε όλοι μας ….

Σχετικά Άρθρα

Back to top button