“Προτεραιότητα η καθημερινότητα του πολίτη”

Σαφώς και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δεν μπορούν να παρέμβουν σε μείζονος σημασίας πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα πανελλαδικής εμβέλειας. Όμως με τις παρεμβάσεις τους στις τοπικές κοινωνίες πολλές φορές γίνονται αιτία επίλυσης καθημερινών κοινωνικών προβλημάτων. Σαφώς και είναι απαραίτητος ο παρεμβατικός ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Σαφώς και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δεν μπορούν να παρέμβουν σε μείζονος σημασίας πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα πανελλαδικής εμβέλειας.  Όμως με τις παρεμβάσεις τους στις τοπικές κοινωνίες πολλές φορές γίνονται αιτία επίλυσης καθημερινών κοινωνικών  προβλημάτων.

  Σαφώς και είναι απαραίτητος ο παρεμβατικός ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης.


  Λύση εδώ και τώρα


 Με την ανάδειξη θεμάτων της τοπικής κοινωνίας πολλές φορές επιλύονται προβλήματα, εκεί όπου η πολιτεία δεν εντοπίζει,  όπως αυτό που ανέδειξε η εφημερίδα “ΑΓΩΝΑΣ”,  και με το χθεσινό δημοσίευμα  του προκάλεσε  την άμεση παρέμβαση των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Ξάνθης και της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να δοθεί ο χώρος του πάρκου Κυπρίων Αγωνιστών επί της Μιχαήλ Καραολή για χρήση των  παιδιών  και των περίοικων.


 Η ιστορία έχει ως εξής: Τους τελευταίους μήνες το πάρκο έγινε χώρος συγκέντρωσης ναρκομανών και αλκοολικών με αποτέλεσμα ο πανέμορφος χώρος να γίνει απαγορευτικός για τα παιδιά και τους πελάτες των γύρω καταστημάτων.


 Οι επαγγελματίες και οι περίοικοι παραπονέθηκαν στο δήμο αλλά δεν παρατηρήθηκε καμία παρέμβαση. Αναγκάστηκαν να κάνουν παράσταση στον δήμαρχο, ο οποίος έδωσε εντολή στις υπηρεσίες να κινηθούν προκειμένου ο χώρος να προστατευτεί και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ασφαλή παρουσία των παιδιών και των συνοδών τους.


 Αυτό φάνηκε πώς καθυστέρησε λίγο και οι κάτοικοι αποτάθηκαν στον “ΑΓΩΝΑ” ο οποίος και ανέδειξε το θέμα.  Έτσι χθες το πρωί οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Ξάνθης με τον προϊστάμενο τους κ. Ζαμπάρα πήγαν επί τόπου και παρουσία των κατοίκων και των επαγγελματιών προσπάθησαν να μορφοποιήσουν λύση για το πρόβλημα. Παράλληλα σε επικοινωνία της εφημερίδας μας με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γκοδοσίδη, αυτός ανέφερε ότι ήδη η παρουσία της Αστυνομίας  κάθε βράδυ είναι αισθητή στο πάρκο και παρατηρείται σταδιακή απομάκρυνση περιθωριακών στοιχείων.


 Με την παρουσία του κ. Ζαμπάρα Δημήτρη και των συνεργατών του στο πάρκο όπου πήγαν να μελετήσουν την κατάσταση, παρόντων  των κατοίκων και των επαγγελματιών,  η πρώτη εκτίμηση ήταν ότι αν ο χώρος περιφραχθεί, τα παιδιά θα παίζουν με ασφάλεια  και  θα επιτευχθεί η απομάκρυνση των περιθωριακών στοιχείων.


 Μετά από πολύωρη αυτοψία αποφασίστηκε να γίνει μία μελέτη όπου θα τοποθετηθεί μία παιδική χαρά και θα διασφαλιστεί ο χώρος από την παρουσία των περιθωριακών στοιχείων με περίφραξη.


 Ο δε αστυνομικός διευθυντής μας διαβεβαίωσε ότι η αστυνομία θα είναι και αυτή παρούσα προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των παιδιών και των επαγγελματιών από παραβατικές συμπεριφορές προσώπων, οι οποίοι είναι παρόντες όλο το εικοσιτετράωρο στον χώρο και σύμφωνα με πληροφορίες των γειτόνων κατοικούν σε παρακείμενο εγκαταλελειμμένο οίκημα.


 Ελπίδα όλων πλέον είναι να αποδειχθεί και στην πράξη η ωφελιμότητα του μέσου ενημέρωσης.


 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ


 


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button