Ευχαριστήριο Διημέρου “ΑΓΑΠΗΣ 2011”

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης “Η ΑΓΑΠΗ” ευχαριστεί δημοσίως όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία του Διημέρου “ΑΓΑΠΗΣ 2011” το οποίο τέλεσε υπό την αιγίδα του Δήμου Ξάνθης και του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας. Δύο ημέρες ιδιαίτερης χαράς, τιμής, ελπίδας και έντονης συγκινησιακής φόρτισης αφού την πρώτη μέρα σε μια σεμνή αλλά και συνάμα λαμπρή τελετή βραβεύτηκαν 126 εθελοντές οι οποίοι διακρίθηκαν κατά την προηγούμενη χρονιά.

  Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης “Η ΑΓΑΠΗ” ευχαριστεί δημοσίως όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία του Διημέρου “ΑΓΑΠΗΣ 2011” το οποίο τέλεσε υπό την αιγίδα του Δήμου Ξάνθης και του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.


  Δύο ημέρες ιδιαίτερης χαράς, τιμής, ελπίδας και έντονης συγκινησιακής φόρτισης αφού την πρώτη μέρα σε μια σεμνή αλλά και συνάμα λαμπρή τελετή βραβεύτηκαν 126 εθελοντές οι οποίοι διακρίθηκαν κατά την προηγούμενη χρονιά.


  Από τις βραβεύσεις των “πρωταθλητών και υπερπρωταθλητών” της αιμοδοσίας με πάνω από 25, 40 και 50 αιμοδοσίες, στις βραβεύσεις με ειδικούς επαίνους στους πρώτους δότες αιμοπεταλίων και στην κατάληξη έντονων χειροκροτημάτων και επευφημιών την ώρα της βράβευσης των νεότερων μελών-αιμοδοτών της οικογένειας της “αγάπης” ηλικίας από 17 έως 18 ετών.


  Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, κόσμησαν  και τίμησαν με την παρουσία τους και τα λόγια τους ο Σεβασμιώτατος Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, ο περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. κ. Άρης Γιαννακίδης, ο βουλευτής Ξάνθης κ. Αλέξανδρος Κοντός, ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Φώτης Καραλίδης, οι Δήμαρχοι Ξάνθης και Αβδήρων. κ. Μιχάλης Στυλιανίδης και κ. Βασίλης Τσολακίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Νικόλαος Φωτιάδης, οι πολιτευτές κ. Γεωργία Ανδρέου και κ. Σταμάτης Σταματιάδης, ο  Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού-Παραρτήματος Ξάνθης κ. Λεωνίδας Κωνσταντινίδης, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών χωρίς Σύνορα κ. Βασιλική Ψωμά, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης κ. Θεόδωρος Ρωμανίδης, ο περιφερειακός Έφορος Προσκόπων κ. Χαράλαμπος Νασσόπουλος , ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Ανταμπούφης, ο προιστάμενος Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ξάνθης κ. Σάββας Μελισσόπουλος, οι εκδότες των ημερήσιων εφημερίδων “ΑΓΩΝΑΣ” κ. Κοσμάς Γεωργιάδης και XANTINEWS κ. Σταύρος Καρυπίδης, οι εθελοντές ιατροί του συλλόγου μας κ. Μπιρόλ Ακήφογλου, κ. Δημήτριος Πετρίδης κ. Βασίλειος Παπαδόπουλος και κ. Αιμίλιος Γρηγοριάδης και πολλοί άλλοι.


Τιμήθηκαν για την πολύχρονη ηθική και υλική τους συμπαράσταση στο σύλλογό μας οι κ.κ. Γιώργος και Λεωνίδας Παπαδόπουλος, ο κ. Θεοχάρης Γκιούρας καθώς και ο Μοτοσυκλετιστικός Σύλλογος Ξάνθης “ΟΙ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΙ” και το μουσικό συγκρότημα “Οι Ταξιδιώτες της Παράδοσης”. Ενώ τιμητικό βραβείο δόθηκε και στον πρώην Υπουργό κ. Αλέξανδρο Κοντό για τη συνολική του συνεισφορά προς το σύλλογό μας.


Ευχαριστούμε όλους τους παραπάνω όπως ευχαριστούμε ιδιαίτερα και τους κάτωθι :


– Τους χορηγούς της εκδήλωσης ήτοι : Καταστήματα Γερμανός Ξάνθης, Διαγνωστικό Κέντρο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ ΑΕ, ΚΡΕΑΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ΞΑΝΘΗΣ ΑΕ, Διαγνωστικό Κέντρο ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ ΞΑΝΘΗΣ ΑΕ, το πρατήριο υγρών Καυσίμων ΜΠΙΚΟΥ Ε.Ε., Δικηγορικός Σύλλογος Ξάνθης, ΕΛΙΝΟΙΛ ΑΕ, ΡΟΔΟΠΗ ΑΕ, ΝΙΚΟΣ ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΓΛΟΥ και ΣΙΑ ΟΕΒΕ, ΑLL DAY CAFE AND RESTAURANT ORANGE.


-Τους συνδιοργανωτές μας όπως την Περιφέρεια Α.Μ.Θ., το Ε.Β.Ε. Ξάνθης και το Δήμο Μύκης.


-Τους δωροθέτες μας για τη λαχειοφόρο της εκδήλωσης.


-Τους πενήντα εννέα (59) εθελοντές αιμοδότες που προσέφεραν το αίμα τους το Σάββατο 14 Μαίου στη Στρατιωτική Λέσχη Ξάνθης και προέρχονταν κυρίως από τους εργαζόμενους της ΡΟΔΟΠΗΣ ΑΕ, της ΕΛΙΝΟΙΛ ΑΕ και της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ξάνθης.


-Τους διευθυντές, τους δασκάλους και τους μικρούς μαθητές του Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Παλιάς Χρύσας και του 8ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Χρύσας που συμμετείχαν στην έκθεση ζωγραφικής με θέμα την αιμοδοσία στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης.


-Τα Μ.Μ.Ε. του Νομού μας που για μια ακόμη φορά προέβαλλαν την εκδήλωση και κάποιοι εκπρόσωποί τους αιμοδότησαν κιόλας.


  Σε μια εποχή με έντονη οικονομική κρίση το εθελοντικό αιμοδοτικό κίνημα δίνει και πάλι τις εξετάσεις του παρόλες τις δυσκολίες και δοκιμασίες. Ας λείπει η παρουσία και συμπαράσταση της  επίσημης πολιτείας. Το αθηνοκεντρικό κράτος απουσίαζε και πάλι.


  Ούτε φυσική παρουσία υπήρξε αλλά ούτε καν μια επιστολή χαιρετισμού και “ανειλημμένων υποχρεώσεων”! Ευτυχώς η τοπική και περιφερειακή κοινωνία είναι παρούσα και έτοιμη να βοηθήσει παρά τους περιορισμένους πόρους, όμως με περισσή εκτίμηση  και αναγνώριση στο έργο των εθελοντών της “ζωής”.


  Έτσι και αλλιώς είμαστε μαθημένοι να “πολεμούμε” μόνοι μας όλα αυτά τα χρόνια και να τα καταφέρνουμε με το παραπάνω, βοηθώντας πάσχοντες συμπολίτες μας καθώς και πολίτες σε ολόκληρη τη χώρα. Ελπίζουμε την επόμενη χρονιά να συνεχίσουμε να είμαστε υγιείς και να είμαστε και ακόμη περισσότεροι…


Για το Δ.Σ.


Ο Πρόεδρος Ιωάννης Χαρ. Παπαχρόνης 


Ο Γεν. Γραμματέας Κωνσταντίνος Αθ. Σιωπίδης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button