Μόνο με δύο βρεφονηπιοκόμους…

Ξεκίνησε τη λειτουργία του ο ανακαινισμένος βρεφονηπιακός και παιδικός σταθμός της Εργατικής Εστίας Ξάνθης. Όμως δυστυχώς ένας πραγματικά σύγχρονος χώρος για τη φύλαξη και εκπαίδευση των παιδιών των εργαζομένων της Ξάνθης στην ουσία υπολειτουργεί. Αν και η δυναμικότητά του είναι η φύλαξη 85 παιδιών, αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται μόλις τριάντα παιδιά, καθώς το προσωπικό που διαθέτει επαρκεί μόλις για την κάλυψη του παραπάνω αριθμού.

Ξεκίνησε τη λειτουργία του ο ανακαινισμένος βρεφονηπιακός και παιδικός σταθμός της Εργατικής Εστίας Ξάνθης.


Όμως δυστυχώς ένας πραγματικά σύγχρονος χώρος για τη φύλαξη και εκπαίδευση των παιδιών των εργαζομένων της Ξάνθης στην ουσία υπολειτουργεί.


Αν και η δυναμικότητά του είναι η φύλαξη 85 παιδιών, αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται μόλις τριάντα παιδιά, καθώς το προσωπικό που διαθέτει επαρκεί μόλις για την κάλυψη του παραπάνω αριθμού.


Παρά τις προσπάθειες και πιέσεις που ασκήθηκαν από το ΕΥΚ Ξάνθης για την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού ή την κάλυψη των κενών με αποσπάσεις ο Βρεφονηπιακός και Παιδικός Σταθμός της Εργατικής Εστίας λειτουργεί με δυο παιδαγωγούς.


Αποτέλεσμα πολλές εργαζόμενες μητέρες που θα μπορούσαν να στείλουν τα παιδιά τους σε αυτόν, αναγκάζονται να πληρώνουν ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς σε μια περίοδο που το οικογενειακό εισόδημα δέχεται μεγάλο πλήγμα.


Σχετικά Άρθρα

Back to top button