Τουρκική πολυμελής αποστολή με επικεφαλής τη σύζυγο του Ερντογάν, Εμινέ, έρχεται το επόμενο Σάββατο για να παραστεί στην τελετή περιτομής του εγγονού του Αχμέτ Απόβαση στη Θράκη πολυμελούς ομάδας Τούρκων βουλευτών και άλλων αξιωματούχων ετοιμάζουν ακραίοι κύκλοι της μειονότητας, επιστρατεύοντας ακόμη και τη σύζυγο του Τούρκου πρωθυπουργού Εμινέ Ερντογάν, για να τιμήσουν έστω και εμμέσως τη μνήμη του Αχμέτ Σαδίκ.

   Τουρκική πολυμελής αποστολή με επικεφαλής τη σύζυγο του Ερντογάν, Εμινέ, έρχεται το επόμενο Σάββατο για να παραστεί στην τελετή περιτομής του εγγονού του Αχμέτ


Απόβαση στη Θράκη πολυμελούς ομάδας Τούρκων βουλευτών και άλλων αξιωματούχων ετοιμάζουν ακραίοι κύκλοι της μειονότητας, επιστρατεύοντας ακόμη και τη σύζυγο του Τούρκου πρωθυπουργού Εμινέ Ερντογάν, για να τιμήσουν έστω και εμμέσως τη μνήμη του Αχμέτ Σαδίκ.


   Σύμφωνα με πληροφορίες του “Εθνους της Κυριακής”, το επόμενο Σάββατο στις 21 Μαΐου πολυμελής ομάδα Τούρκων αξιωματούχων με επικεφαλής την κ. Ερντογάν θα έρθουν στη Θράκη για να παραστούν στο “σουνέτι” (την τελετή περιτομής) του εγγονού του Α. Σαδίκ.


   H Eμινέ με τον σύζυγό της είχαν επισκεφτεί πριν από μερικά χρόνια την Κομοτηνή. Τώρα ξανάρχεται για να τιμήσει… εμμέσως τη μνήμη του Σαδίκ.


   Ο γιος του Σαδίκ, Λεβέντ, ζει στην Τουρκία,  έχοντας αναπτύξει πολυσχιδή επιχειρηματική δραστηριότητα. Παρ’ όλα αυτά επέλεξε να οργανώσει μια μεγάλη φιέστα στη Θράκη, όπου στη Φιλύρα θα γίνει η περιτομή και θα ακολουθήσει η γιορτή, η οποία όμως αποκτά και πολιτική διάσταση, καθώς όπως έγινε γνωστό θα παρευρεθεί η πολυμελής τουρκική επίσημη αντιπροσωπεία, στην οποία εκτός της Εμινέ Ερντογάν θα συμμετέχει και ο υπουργός Επικρατείας και διαπραγματευτής με την ΕΕ Εγκεμέν Μπαγίς.


   Στο σουνέτι του εγγονού Σαδίκ αναμένεται να έχουν το γενικό πρόσταγμα οι ψευδομουφτήδες της Κομοτηνής και της Ξάνθης, Ι. Σερήφ και Α. Μετέ, ο πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς και πιθανότατα θα δώσουν το “παρών” και οι δύο μειονοτικοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι εξάλλου ηγούνται της λεγόμενης “Συμβουλευτικής Επιτροπής Τούρκων Δ. Θράκης”. Στην ομάδα που θα έρθει από την Τουρκία αναμένεται να συμμετέχει και ο επικεφαλής της νεοσύστατης Διεύθυνσης Τούρκων του Εξωτερικού και Συγγενών Κοινοτήτων, που έχει συσταθεί στην πρωθυπουργία στην Αγκυρα.Τιμούν τη μνήμη του


  Η οικογένεια Σαδίκ έχει αξιοποιήσει τη “μνήμη” του, καθώς το τουρκικό κράτος έχει ανταμείψει τους απογόνους του με την προσφορά τιμής ένεκεν ενός ακινήτου προς εκμετάλλευση σε κάθε νομό (η Τουρκία έχει 87 νομούς), ενώ ο υιός Λεβέντ Σαδίκ έχει εξασφαλίσει το μονοπώλιο της εισαγωγής ελληνικού βαμβακιού στην Τουρκία (αποτελεί τη μεγαλύτερη εξαγωγή εκ μέρους της Ελλάδας), αλλά και εξαγωγής του τουρκικού μαρμάρου στην Ελλάδα.


  Οσο για τη χήρα, Ισίκ Σαδίκ, περιοδεύει την Τουρκία ως τιμώμενο πρόσωπο από συλλόγους και συνδέσμους, οι οποίοι και εξασφαλίζουν οικονομική ενίσχυση.


   Η φιέστα της οικογένειας Σαδίκ όμως είναι ο τελευταίος κρίκος μιας αλυσίδας συνεχούς και αναβαθμισμένης παρουσίας Τούρκων παραγόντων και αξιωματούχων σε κάθε απλή θρησκευτική ή παραδοσιακή τελετή σε μειονοτικά χωριά της Θράκης. Από τα μεβλήτ στην Κομοτηνή, στις γιορτές στα Χίλια και από τα μαζικά σουνέτια στον οικισμό των Ελλήνων Ρομά στο Δροσερό της Ξάνθης, στα χατίμ (τελετές φοίτησης στο κοράνι) στον Κύκνο της Ξάνθης, εκπρόσωποι του τουρκικού προξενείου αλλά και παράγοντες πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί και θρησκευτικοί από την Τουρκία δίνουν το “παρών”, στέλνοντας έτσι το μήνυμα ότι υπάρχει “κοινή ταυτότητα” και μάλιστα ότι η “μητέρα πατρίδα” είναι ισχυρή και η “αγκαλιά” της καλύπτει και τη Θράκη.Παρέλαση διπλωματών


Δεν είναι τυχαίο ότι το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επέλεξε τη Θράκη, προσθέτοντας όμως τη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα (για συμβολικούς λόγους) για την “εκπαιδευτική” περιοδεία της νέας γενιάς των Τούρκων διπλωματών, η οποία έγινε με την έγκριση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.


ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ