«Φτάνει πια…δεν πάει άλλο….»

Ποτέ ως σήμερα δεν έχω νιώσει τόση οργή και θυμό με τον πολιτικό κόσμο της χώρας….
Ποτέ ως σήμερα δεν έχω δει τόση θλίψη και απογοήτευση στα μάτια του κόσμου….
Ποτέ ως σήμερα δεν πίστευα ότι θα έλεγα ότι έχει χαθεί η ελπίδα …..
Ποτέ ως σήμερα δεν ένιωσα τόσο πολύ όλο αυτόν τον εμπαιγμό και την κοροϊδία των ελληνικών κυβερνήσεων προς τους πολίτες, των οποίων διαχειρίζονται τις τύχες τους και τους οποίους έχουν φέρει στο χείλος του γκρεμού….

Ποτέ ως σήμερα δεν έχω νιώσει τόση οργή και θυμό με τον πολιτικό κόσμο της χώρας….


Ποτέ ως σήμερα δεν έχω δει τόση θλίψη και απογοήτευση στα μάτια του κόσμου….


Ποτέ ως σήμερα δεν πίστευα ότι  θα έλεγα ότι έχει χαθεί η ελπίδα …..


Ποτέ ως σήμερα δεν ένιωσα  τόσο πολύ όλο αυτόν  τον εμπαιγμό και την κοροϊδία των ελληνικών κυβερνήσεων προς τους πολίτες, των οποίων διαχειρίζονται τις τύχες τους και τους οποίους έχουν φέρει στο χείλος του γκρεμού….


Ποτέ ως σήμερα δεν έχω συνειδητοποιήσει πως ο ωχαδερφισμός των Ελλήνων μας οδήγησε εδώ που μας οδήγησε ….


Ανεξάρτητα από το οικονομικό και κοινωνικό υπόβαθρο, τη μορφωτικό επίπεδο του καθενός μας, όλοι μας φέρουμε την ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας….


Άλλοι έχουν μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης-οι έχοντες οικονομική και πολιτική  εξουσία – και άλλοι μικρότερο-όλοι όσοι ψηφίζουμε και νοοτροπία δε λέμε να αλλάξουμε προς το καλύτερο…..


 


Το ψέμα είναι καταδικαστέο, πόσο μάλλον όταν λέγεται από χείλη πολιτικών που μας κυβερνούν….


Το λεφτά υπάρχουν, δεν τίθεται θέμα προσφυγής στο ΔΝΤ, δεν πάμε για αναδιάρθρωση, θα βγούμε σύντομα στις αγορές, θα τα καταφέρουμε, ο λαός είναι στο πλευρό μας ….κλπ…κλπ…..


Είναι κάποιες από τις κουβέντες που ειπώθηκαν από τα πρωθυπουργικά χείλη από την ημέρα που ανέλαβε την εξουσία και που σταδιακά μας οδήγησε στην εποχή του μνημονίου ….για το καλό μας….


Μόνο που ένα χρόνο μετά  βρισκόμαστε ακόμη στο σημείο μηδέν  και μάλιστα είμαστε πιο χειρότερα από ποτέ….


Ο σημαντικός πανεπιστημιακός δάσκαλος και άνθρωπος του πνεύματος, βαθύς γνώστης των οικονομικών, ο Αδαμάντιος Πεπελάσης δήλωσε χαρακτηριστικά «η χώρα βαδίζει σε τραγωδία» τονίζοντας παράλληλα πως τόσο η κυβέρνηση, όσο και η αντιπολίτευση πρέπει να εκπονήσουν ένα αξιόπιστο σχέδιο με τη συναίνεση των δύο μεγάλων κομμάτων, ώστε να μην οδηγηθούμε σε μια οικονομική τραγωδία αντίστοιχη της Μικρασιατικής Καταστροφής, η οποία συνοδεύτηκε και από έναν εμφύλιο σπαραγμό….


 


Τουτέστιν ζούμε τραγικές στιγμές , άσχετα αν δε θέλουμε να το συνειδητοποιήσουμε…


Ο κλοιός γύρω μας σφίγγει επικίνδυνα και είμαστε εντελώς απροστάτευτοι απέναντι στις ορέξεις των μεγάλων διεθνών οικονομικών συμφερόντων…


Η Ενωμένη Ευρώπη, η μεγάλη οικογένεια μας αντί να μας στηρίξει πραγματικά –προχθές γιορτάσαμε την Ημέρα της Ευρώπης και τα 61 χρόνια ενός οράματος που ακόμη κατά την ταπεινή μου άποψη παραμένει όραμα για τις περισσότερες χώρες της Ε.Ε. πλην των ισχυρών, ήτοι Γαλλία –Γερμανία-Αγγλία, – φανερά και κρυφά μας οδηγεί στη βωμό για να μας θυσιάσει προκειμένου να πετύχει τα αόρατα μέχρι στιγμής σχέδιά της ….


Ο πόλεμος μεταξύ δολαρίου και ευρώ μαίνεται με την Ελλάδα να καταγράφεται στις παράπλευρες απώλειες…..


Όμως με το να θεωρητικολογούμε και να αναλύουμε το πώς φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και γιατί δεν κερδίζουμε τίποτε…..


Πρέπει να φτάσουμε στο δια ταύτα και μάλιστα άμεσα…..


Με το να κάνει κινήσεις εντυπωσιασμού ο πρωθυπουργός, όπως με τη χθεσινή του επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με την άτυπη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου αμέσως μετά δεν οδηγεί σε λύσεις, ούτε και σε κοινωνική συναίνεση…..


Πυροδοτεί σενάρια εκλογών και στα πιο λάιτ, σενάρια ανασχηματισμού-με την τρόικα να παραμονεύει άγρυπνα ακόμη και ένας τρίτος ανασχηματισμός θα καταγραφόταν αρνητικά στα τεφτέρια της , μας αρκεί μια αρνητική έκθεση που ήδη έχουμε….


 


Πρέπει επιτέλους λοιπόν  όλοι να βγουν και να μιλήσουν με ανοιχτά χαρτιά, τόσο ο Γιώργος, όσο και ο Αντώνης …..


Και το κυριότερο να αποφασίσουν τελικά να αφήσουν στην άκρη τις πολιτικές τους κόντρες και κομματικούς εγωισμούς και να αναζητήσουν λύσεις, γιατί το μόνο σίγουρο είναι πως ο δρόμος για να βγει η χώρα από το λαβύρινθο και όχι τούνελ στο οποίο έχει μπει είναι ένας ….


Και αυτόν τον ένα θα πρέπει να δώσουμε τα χέρια όλοι οι Έλληνες και δη οι επικαφαλής μας και να τον αναζητήσουμε τάχιστα….


Είμαστε καιρό στην εντατική και δεν ξέρω για πόσο ακόμη μπορούμε να γλιτώσουμε μια μικροβιακή λοίμωξη-π.χ. μια έξοδο από το ευρώ ή μια πτώχευση…..


Για αυτό μπορεί ο Λοβέρδος να ζητά ισχυρή πλειοψηφία των 180 βουλευτών για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα του νέου μνημονίου, εγώ προτείνω στο Γιώργο να ζητήσει την ισχυρή πλειοψηφία του λαού…..


Όχι φυσικά μέσω εκλογών, αλλά μέσω ενός δημοψηφίσματος….


Αφού θέλει καθαρές λύσεις και πανεθνική στρατιά να ένας δρόμος για μάθει τι τελικά θέλει ο κόσμος και αν είναι πρόθυμος να συνεχίσει τον πόλεμο….


Γιατί η αλήθεια είναι ότι εδώ και ένα χρόνο ο λαός πολέμα , θυσιάζεται, τα πυρομαχικά εξαντλούνται και αλλαγή στο τοπίο δε βλέπει….ίσα-ίσα περισσότερη καταχνιά…..


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button