ΠΟΛΥΣ ΘΟΡΥΒΟΣ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ

Πολύς λόγος γίνεται για τα νεκροταφεία όπου η ΔΕΥΑΞ προτίθεται να κατασκευάσει την υδατοδεξαμενή που θα υδροδοτήσει σύμφωνα με τον πρόεδρο της Μ. Τσέπελη ένα κομμάτι της πόλης μας. Το γεγονός ότι βρέθηκε κάποιος σκελετός και κάποια πλάκα με αραβικά στοιχεία δεν σημαίνει απαραίτητα ότι εκεί υπήρχε νεκροταφείο, είτε χριστιανικό, είτε μουσουλμανικό.

ΠΟΛΥΣ ΘΟΡΥΒΟΣ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ


   Πολύς λόγος γίνεται για τα νεκροταφεία όπου η ΔΕΥΑΞ προτίθεται να κατασκευάσει την υδατοδεξαμενή που θα υδροδοτήσει σύμφωνα με τον πρόεδρο της Μ. Τσέπελη ένα κομμάτι της πόλης μας.


Το γεγονός ότι βρέθηκε κάποιος σκελετός και κάποια πλάκα με αραβικά στοιχεία δεν σημαίνει απαραίτητα ότι εκεί υπήρχε νεκροταφείο, είτε χριστιανικό, είτε μουσουλμανικό.


Με αυτή την λογική αυτή σε κάθε σπιθαμή Ελληνικής γης υπάρχουν αρχαία και τάφοι αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τα έργα θα πρέπει να σταματούν.


 



ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΗΣΤΕΙΑ


   Η αίσθηση ότι στα διόδια συντελείται ληστεία είναι διάχυτη στους οδηγούς που τολμούν να ταξιδέψουν από την Θεσσαλονίκη προς το Νότο. Το κόστος των διοδίων αναλογεί περίπου στο 1/3 των καυσίμων που καταναλώνει το αυτοκίνητο από Θεσσαλονίκη για την Αθήνα.


Είναι απορίας άξιο με ποια λογική αυτή η πολιτεία σκέφτεται τους πολίτες της. Σαφώς και υπάρχουν ανάγκες αλλά θα μπορούσαν αυτές να καλυφθούν με λιγότερη αισχρότητα.


 



ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ


   Μετά το Κιλκίς τα σκήπτρα πήρε ο Βόλος αφού η ιερά μητρόπολη σε συνεργασία με το Σύλλογο φαρμακοποιών ίδρυσαν και λειτουργούν το κοινωνικό φαρμακείο.


Πολίτες οι οποίοι χρησιμοποιούν κάποια φάρμακα και γίνονται καλά, τα υπόλοιπα τα δίνουν στο κοινωνικό φαρμακείο, όπου κάποιος φαρμακοποιός σε εθελοντική βάση τα ταξινομεί, ελέγχει τη χρηστικότητα και μετά οι αναξιοπαθούντες συμπολίτες με την απαραίτητη συνταγή του γιατρού πηγαίνουν στο Πνευματικό Κέντρο του Βόλου όπου στεγάζεται το κοινωνικό φαρμακείο και χωρίς να πληρώνουν παίρνουν τα φάρμακά τους για να βρουν την υγειά τους.


Αξίζουν συγχαρητήρια στους εθελοντές φαρμακοποιούς, οι οποίοι βοηθούν τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας και μακάρι αυτό να το δούμε και στη δική μας πόλη…


 



ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ


  Πολλές οι επιτροπές που προβλέπει ο Καλλικράτης και ακόμη μεγαλύτερη η γραφειοκρατία. σύμφωνα με εσωτερική πληροφόρηση, η επιτροπή ποιότητας που  πρόκειται να συνεδριάσει καθυστερεί γιατί είναι εγγεγραμμένο στην ημερήσια διάταξη μόνο ένα θέμα. 


 



ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ “ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ”;


   Μετά από το πυροτέχνημα του Χ. Πούλιου, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης σχετικά με την μη πρόσκληση της παράταξης του για τον Πολεοδομικό Σχεδιασμό του δήμου…έτερον ουδέν.


Να πει κανείς ότι δεν υπάρχουν θέματα να αναδειχθούν;


Να πει κανείς ότι οι Ξανθιώτες δεν παραπονιούνται;


Να πει κανείς ότι η δημοτική αρχή δεν δίνει τροφή για αντιπολιτευτική στάση;


 



ΕΔΕΙΡΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΛΕΓΧΟ


  Άλλο και τούτο. σταμάτησαν συμπολίτη μας αστυνομικοί και εκείνος τους επιτέθηκε στέλνοντας τον έναν στο νοσοκομείο.


Δεν ξέρω αν είναι σημεία των καιρών αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτές οι καταστάσεις σίγουρα δεν βγάζουν σε καλό.


 



ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ


ΜΕ ΟΛΙΓΟΜΕΛΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ


Για να αλλάξει η κατάσταση στη χώρα μας, η οποία βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, ο Παναγιώτης Σγουρίδης μας είπε: “Αν δεν αλλάξει η νομοθετική δομή του κράτους που ότι δεν απαγορεύεται από τον νόμο επιτρέπεται και δεν γίνει μικρό και ευέλικτο και το οποίο θα πρέπει να διοικείται από ολιγομελές υπαλληλικό προσωπικό, δεν πρόκειται η χώρα αυτή να προχωρήσει. Μοιραία αυτή η κατάσταση οδηγεί στην γραφειοκρατία και εξώθηση τον πολιτών στο λάδωμα. το θέμα της μείωσης των βουλευτών είναι κάτι που προβλέπεται από το Σύνταγμα και είναι καθαρά θέμα πολιτικής βούλησης”.


 



ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ


ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥΣ


Στο ίδιο μοτίβο και ο κ. Τσουκάλ δήμαρχος Μύκης. Όπως ο κ. Χατζηευαγγέλου, έτσι και ο δήμαρχος Μύκης ενημερώνει τους δημοσιογράφους, όποτε θέλει, αν θέλει και σε όποιους θέλει…


Να θυμίσουμε στον κ. Τσουκάλ ότι είναι υποχρεωμένος σύμφωνα με τον Καλλικράτη να ενημερώνει τους συνδημότες του μέσω της ιστοσελίδας του δήμου. Η ένδειξη ότι η σελίδα είναι υπό κατασκευή είναι αναρτημένη από τότε που ανέλαβε τη διοίκηση του δήμου.


Θα πρέπει να γνωρίζει ο δήμαρχος Μύκης ότι μπορεί να μην επιθυμεί να μιλά στους δημοσιογράφους της Ξάνθης αλλά είναι υποχρεωμένος να αναρτά τις αποφάσεις του δήμου στο διαδίκτυο.


 


ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ ΚΟΝΤΡΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ!


Το περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης, ως μοναδικός διοργανωτής RWYB στην Βόρεια Ελλάδα, διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη φορά το ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ ΙΙΙ στο αεροδρόμιο του Δήμου Αβδήρων στην Ξάνθη, στις 14 και 15 Μαΐου 2011.


Το ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ είναι η μοναδική διοργάνωση πανελληνίως στην οποία μπορούν να συμμετέχουν συμβατικά αυτοκίνητα και να πραγματοποιήσουν κόντρες στα 400 μέτρα, με απόλυτη ασφάλεια και εμπρός σε χιλιάδες θεατές και με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό χρονομέτρησης των οχημάτων. Οι συμμετοχές έχουν κλείσει αφού ξεπεράσαν πολύ γρήγορα το όριο των 120! Αξιοσημείωτο είναι πως υπάρχουν οδηγοί από διάφορα μέρη της Ελλάδος, όπως Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη, Άρτα, Κέρκυρα αλλά και Αθήνα!


Η διοργάνωση γίνεται με την υποστήριξη του Δήμου Αβδήρων, την συνεργασία της ΑΛΕΞ, του ΣΟΑΒΕ και την έγκριση της ΕΘΕΑ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button