Την Ελλάδα επισκέπτεται από 16 μέχρι 20 Μαΐου 2011 η Ομάδα Φιλίας Γερμανίας-Ελλάδας του Γερμανικού Κοινοβουλίου μετά από πρόσκληση της Βουλής των Ελλήνων. Στα πλαίσια της αποστολής αυτής οι Γερμανοί Βουλευτές θα επισκεφθούν και τη Θράκη από 18 ως 20 Μαΐου 2011. Η αντιπροσωπεία θα αφιχθεί στο Αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης την Τετάρτη 18.05.2011 στις 18:50, όπου θα την υποδεχθεί ο Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, κύριος Wolfgang Hoelscher-Obermaier, ο επίτιμος Πρόξενος της Γερμανίας στη Θράκη, κύριος Σταμάτης Κουρούδης, και ο Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας Γερμανίας και μέλος της Βουλής των Ελλήνων, κύριος Χρήστος Μαγκούφης.

  Την Ελλάδα επισκέπτεται από 16 μέχρι 20 Μαΐου 2011 η Ομάδα Φιλίας Γερμανίας-Ελλάδας του Γερμανικού Κοινοβουλίου μετά από πρόσκληση της Βουλής των Ελλήνων. Στα πλαίσια της αποστολής αυτής οι Γερμανοί Βουλευτές θα επισκεφθούν και τη Θράκη από 18 ως 20 Μαΐου 2011.


  Η αντιπροσωπεία θα αφιχθεί  στο Αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης την Τετάρτη 18.05.2011 στις 18:50, όπου θα την υποδεχθεί ο Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, κύριος Wolfgang Hoelscher-Obermaier, ο επίτιμος Πρόξενος της Γερμανίας στη Θράκη, κύριος Σταμάτης Κουρούδης, και ο Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας Γερμανίας και μέλος της Βουλής των Ελλήνων, κύριος Χρήστος Μαγκούφης.


  Επ’ ευκαιρία της επίσκεψης αυτής διοργανώνεται από το Γενικό Προξενείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σύσκεψη με θέμα


Το δυναμικό


 της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης


 στους τομείς της οικονομίας και του τουρισμού,


την Τετάρτη 18 Μαΐου 2011 και ώρα 7.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο “Θράκη Παλλάς”, στην Αλεξανδρούπολη


   Στη σύσκεψη εκτός των Γερμανών βουλευτών και της Περιφέρειας, θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι τοπικών αρχών και αρμόδιων για τα παραπάνω θέματα φορέων, όπως δήμαρχοι, εκπρόσωποι Βουλής, πρόεδροι επιμελητηρίων, το Ελληνογερμανικό Ε.Β.Ε., εκπρόσωποι Συνδέσμων Ξενοδόχων της περιφέρειας Α.Μ.Θ., ο Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, κύριος Wolfgang Hoelscher-Obermaier και ο επίτιμος Πρόξενος της Γερμανίας στη Θράκη, κύριος Σταμάτης Κουρούδης.


Την Πέμπτη 19 Μαΐου η αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί τον Βόρειο Έβρο και την Πανεπιστημιακή Κλινική Αλεξανδρούπολης, ενώ στις 20 Μαΐου θα αναχωρήσει για την Αθήνα και στη συνέχεια για τη Γερμανία.


 


Η Γερμανική αποστολή αποτελείται από τα παρακάτω 8 μέλη του Γερμανικού Κοινοβουλίου:


Annette Groth (DIE LINKE), Πρόεδρος


της Ομάδας Φιλίας Γερμανίας- Ελλάδας


Michael Hennrich (CDU/CSU)


Elke Ferner (SPD)


Dr. Erwin Lotter (FDP)


Kai Gehring (BUNDNIS 90/ DIE GRUNEN)


Jurgen Klimke (CDU/CSU)


Steffen Bilger (CDU/CSU)


Heinz-Joachim Barchmann (SPD)