“Από τις μεγαλύτερες σχολές τερματοφυλάκων η SKODA ΞΑΝΘΗ”

Τρίτη χρονιά στην SKODA ΞΑΝΘΗ για τον Μιχάλη Ζαρόπουλο που συμπλήρωσε 50 συμμετοχές με την ομάδα Νέων στο αντίστοιχο πρωτάθλημα. Ο 20χρονος ταλαντούχος τερματοφύλακας που δουλεύει σκληρά στις προπονήσεις μιλά στο www.skodaxanthifc.gr για τις φιλοδοξίες του και την ξανθιώτικη ομάδα…

Τρίτη χρονιά στην SKODA ΞΑΝΘΗ για τον Μιχάλη Ζαρόπουλο που συμπλήρωσε 50 συμμετοχές με την ομάδα Νέων στο αντίστοιχο πρωτάθλημα. Ο 20χρονος ταλαντούχος τερματοφύλακας που δουλεύει σκληρά στις προπονήσεις μιλά στο www.skodaxanthifc.gr για τις φιλοδοξίες του και την ξανθιώτικη ομάδα…



Φέτος ήταν η πρώτη σου χρονιά που προπονήθηκες με την επαγγελματική ομάδα. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου;


Ήταν διαφορετικές οι εμπειρίες κι ένα ανώτερο επίπεδο απ’ ότι οι προπονήσεις με την ομάδα Νέων. Φαίνεται πως είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα για να ανταπεξέλθεις. Και γι’ αυτό χρειάζεται δουλειά και υπομονή.



Η σαιζόν τελείωσε. Κοιτώντας το πρωτάθλημα τώρα θα μπορούσες να απομονώσεις κάποιες ξεχωριστές στιγμές;


Σίγουρα αυτό που χαράχθηκε στις μνήμες μας ήταν ο χαμός του Αντεφέμι. Πρόκειται για ένα από τα χειρότερα γεγονότα που έχω βιώσει στη ζωή μου.


Αναφορικά με το αγωνιστικό κομμάτι, νομίζω πως ο πανηγυρισμός απ’ όλους μας μετά τη νίκη στη Ν. Σμύρνη επί του Πανιωνίου στο κέντρο του γηπέδου ήταν κάτι πολύ όμορφο αφού αποδείξαμε ότι ήμασταν μια ομάδα. Προσωπικά, αξέχαστη θα μου μείνει η στιγμή που ήμουν στην αποστολή με την ξανθιώτικη ομάδα στο Καραϊσκάκη. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα.



Όταν ήταν εφικτό – λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων με τους Νέους -παρακολουθούσες από την κερκίδα τις αναμετρήσεις της ομάδας. Θα ήθελες να πεις δυο λόγια για τον κόσμο της SKODA ΞΑΝΘΗ;


Σίγουρα οι φίλαθλοί μας θέλουν συνέχεια να κερδίζουμε, όπως κι εμείς φυσικά. Τα παιδιά νομίζω ότι έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν στον αγωνιστικό χώρο. Κι εμείς, ακόμη κι απ’ έξω, συμμετείχαμε – έστω και νοητά – στις προσπάθειές τους.


Ο κόσμος μας βοήθησε αρκετά και στα εκτός έδρας παιχνίδια στα οποία βρέθηκε κοντά μας. Θα κάνουμε το παν για να έρθουν ακόμη περισσότεροι φίλαθλοι στο γήπεδό μας.



Με την ομάδα Νέων αγωνίστηκες 27 φορές στο αντίστοιχο Πρωτάθλημα και ήσουν ο 2ος παίκτης σε συμμετοχές με την ομάδα του Κώστα Μπεδρελή. Η SKODA ΞΑΝΘΗ τερμάτισε στην 7η θέση…


Για την ομάδα Νέων ήταν μια δύσκολη και ιδιαίτερη χρονιά. “Κατεβαίναμε” παιδιά από την μεγάλη ομάδα και βλέπαμε τους συμπαίκτες μας ουσιαστικά μόνο στον αγώνα κι όχι στις προπονήσεις. Ωστόσο, είχαμε έναν πολύ καλό πρώτο γύρο αλλά η συνέχεια λόγω προβλημάτων είχε σαν αποτέλεσμα να αποδυναμωθεί το ρόστερ κι έτσι η ομάδα τερμάτισε στην 7η θέση.



Μεγάλος ο ανταγωνισμός στη θέση του τερματοφύλακα στην ξανθιώτικη ομάδα…


Η SKODA ΞΑΝΘΗ αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες σχολές τερματοφυλάκων στην Ελλάδα και είμαι πραγματικά χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Σίγουρα είναι τεράστιος ο ανταγωνισμός και ιδιαίτερα για μένα που είμαι νέος. Διαθέτουμε πολύ καλούς τερματοφύλακες οι οποίοι με βοηθάνε καθημερινά για να βελτιωθώ. Σίγουρα ρόλο παίζει και η παρουσία του προπονητή Αλέκου Μαλαδένη η οποία είναι πολύ σημαντική κι αυτό φαίνεται και από την πορεία των τερματοφυλάκων που έχει δουλέψει μαζί τους.



Ένας νέος παίκτης όπως είσαι εσύ, βλέποντας όλα αυτά που συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο το τελευταίο διάστημα, πόσο αισιόδοξος μπορεί να είναι για το μέλλον του ποδοσφαίρου μας και κατ’ επέκταση για το δικό του;


Όλες αυτές οι εικόνες – βίας και καταγγελιών – δεν βοηθάνε κανέναν και ιδιαίτερα εμάς που ασχολούμαστε και βρισκόμαστε στον χώρο. Νομίζω πως υπάρχουν οι αρμόδιοι που μπορούν να αλλάξουν τις καταστάσεις αυτές. Δικός μας ρόλος είναι να δουλεύουμε για να γινόμαστε καλύτεροι και να μην ασχολούμαστε με θέματα που δεν είναι στην αρμοδιότητά μας.



Ποιο θεωρείς μεγαλύτερο προσόν για έναν τερματοφύλακα;


Το καθαρό μυαλό μέσα στο παιχνίδι. Η ψυχραιμία βοηθάει πολύ.



Προσωπικές σου φιλοδοξίες και τερματοφύλακα που θαυμάζεις;


Να παίξω στην SKODA ΞΑΝΘΗ και κάποια στιγμή να καθιερωθώ ως πρώτος τερματοφύλακας και μέσα από αυτό να βοηθήσω την ομάδα να πάει ψηλότερα.


Αυτός που θαυμάζω αυτή τη στιγμή είναι ο Βαντ Ντε Σαρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γιατί μπορεί και αποδεικνύει ότι μέσα από σκληρή δουλειά ακόμη και σ’ αυτή την ηλικία μπορείς να αγωνίζεσαι σε κορυφαίο επίπεδο.


Σχετικά Άρθρα

Back to top button