Όρισμός νέου Δ.Σ. του ΤΣΜΕΔΕ

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Παναγιώτης Σγουρίδης μαζί με άλλους συναδέλφους του βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε στις 19-11-2007 ερώτηση προς τον Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας με το εξής περιεχόμενο: Όρισμός νέου Δ.Σ. του ΤΣΜΕΔΕ

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Παναγιώτης Σγουρίδης μαζί με άλλους συναδέλφους του βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε στις 19-11-2007 ερώτηση προς τον Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας με το εξής περιεχόμενο: 


 Όρισμός νέου Δ.Σ. του ΤΣΜΕΔΕ 


Τον Ιούλιο του 2007 το Υπουργείο Απασχόλησης ζήτησε από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας να υποδείξει τους εκπροσώπους των φορέων που θα μετέχουν στο νέο Δ.Σ. του ΤΣΜΕΔΕ.


 Το ΤΕΕ απέστειλε με επιστολή του (Αρ. Πρωτοκόλλου: 21566/21-8-07) τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη που αποφάσισε η Διοικούσα Επιτροπή του στις 31 Ιουλίου 2007. Ωστόσο δύο μήνες αργότερα το Υπουργείο Απασχόλησης με νέο έγγραφο (Φ10043/ οικ.26033/2548/2-10-07) και ζητά τον ορισμό διπλάσιου αριθμού εκπροσώπων, καθυστερώντας τη διαδικασία. 


Δεδομένου ότι η κυβέρνηση εδώ και αρκετούς μήνες διαπραγματεύεται την πώληση της Τράπεζας Αττικής και μεγάλος αριθμός του σημερινού Δ.Σ. του ΤΣΜΕΔΕ είναι και μέλη του Δ.Σ. της Τράπεζας Αττικής, η καθυστέρηση της διαδικασίας έχει προκαλέσει την εύλογη ανησυχία των μελών του ΤΕΕ. 


Επειδή η αδικαιολόγητη παραμονή του παλαιού Δ.Σ. έχει επιφέρει την αναστολή πολλών δραστηριοτήτων του Ταμείου, δυσλειτουργίες και καθυστερήσεις με προφανείς συνέπειες για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους του ΤΣΜΕΔΕ, 


Ερωτάται ο κ. Υπουργός


1. Ποιος ο λόγος της καθυστέρησης του ορισμού του νέου Δ.Σ. του ΤΣΜΕΔΕ; 


2. Για ποιο λόγο το Υπουργείο Απασχόλησης ζητά τον ορισμό διπλάσιου αριθμού εκπροσώπων; 


3. Πως συνδέεται η επιχειρούμενη πώληση της Τράπεζας Αττικής, μ’  αυτή τη μεθοδευμένη καθυστέρηση όταν μεγάλος αριθμός του σημερινού Δ.Σ. του ΤΣΜΕΔΕ είναι και μέλη του Δ.Σ. της Τράπεζας Αττικής;”

Σχετικά Άρθρα

Back to top button