Και άλλη επιστολή του βουλευτή Αλέκου Κοντού προς τον Πρόεδρο της Βουλής

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε, Στην επί της αρχής συζήτηση στη Βουλή του Νομοσχεδίου του Υπ. Δικαιοσύνης που τροποποιεί το νόμο περί ευθύνης υπουργών, τέθηκε από εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης και κυρίως της Νέας Δημοκρατίας και του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού το θέμα της αίτησης, που από την 20η Ιανουαρίου 2011 σας έχω υποβάλλει, με την οποία ζήτησα από την Ελληνική Βουλή την ενεργοποίηση του άρθρου 86, παρ.5 του Συντάγματος για την σύσταση Ειδικής Επιτροπής, από ανώτατους δικαστικούς, προκειμένου να ελεγχθεί στην ουσία της η ανυπόστατη, αβάσιμη και ψευδής κατηγορία που μου αποδόθηκε από την Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Βατοπεδίου και να διαπιστωθεί η αυταπόδεικτη αθωότητά μου.

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,


Στην επί της αρχής συζήτηση στη Βουλή του Νομοσχεδίου του Υπ. Δικαιοσύνης που τροποποιεί το νόμο περί ευθύνης υπουργών, τέθηκε από εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης και κυρίως της Νέας Δημοκρατίας και του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού το θέμα της αίτησης, που από την 20η Ιανουαρίου 2011 σας έχω υποβάλλει, με την οποία ζήτησα από την Ελληνική Βουλή την ενεργοποίηση του άρθρου 86, παρ.5 του Συντάγματος για την σύσταση Ειδικής Επιτροπής, από ανώτατους δικαστικούς, προκειμένου να ελεγχθεί στην ουσία της η ανυπόστατη, αβάσιμη και ψευδής κατηγορία που μου αποδόθηκε από την Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Βατοπεδίου και να διαπιστωθεί η αυταπόδεικτη αθωότητά μου.


Όμως, για πρώτη φορά, μετά από τρεις μήνες που σας έχω υποβάλλει το ανωτέρω αίτημα, πληροφορήθηκα ότι, στη διάρκεια της σχετικής συζήτησης, τόσο εσείς προσωπικά, όσο και ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χ. Καστανίδης επικαλεστήκατε ως κώλυμα για την ικανοποίηση του, την πρόβλεψη του Συντάγματος, όπου αναφέρει ότι στην εν λόγω Ειδική Επιτροπή “δύναται να μετέχουν και ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί” αλλά και, κυρίως, τον Κανονισμό της Βουλής, ο οποίος συγκεκριμένα προβλέπει την τοποθέτηση προεδρεύοντος στην εν λόγω Ειδική Επιτροπή ενός εκ των αντιπροέδρων της Βουλής.


Λαμβάνοντας υπόψη τις τοποθετήσεις σας και με δεδομένο ότι προσωπικά προσέφυγα στο άρθρο 86 του Συντάγματος όχι χάριν εντυπώσεων, αλλά με ειλικρινή και αταλάντευτη αποφασιστικότητα να αποκατασταθεί η αλήθεια σε ότι αφορά στο πρόσωπό μου, σας επαναφέρω την πρότασή μου, δηλώνοντας πως αποδέχομαι την τοποθέτηση στη θέση του προεδρεύοντος της εν λόγω Ειδικής Επιτροπής ενός εκ των αντιπροέδρων της Βουλής, με την εύλογη και αυτονόητη προϋπόθεση αυτός να επιλεγεί μέσα από κλήρωση.


Με τον τρόπο αυτό καλύπτεται πλήρως και ο Κανονισμός της Βουλής αλλά και το γράμμα της σχετικής πιο πάνω διατάξεως του Συντάγματος, αφού στην Ειδική Επιτροπή θα μετέχουν αφενός ως Προεδρεύων, Αντιπρόεδρος της Βουλής, αφετέρου δε τα υπόλοιπα μέλη της θα είναι αποκλειστικά και μόνο Ανώτατοι Δικαστικοί λειτουργοί, οι οποίοι όπως αναφέρω στο προηγούμενο αίτημα μου θα επιλεγούν με κλήρωση.


Κατά συνέπεια επαναφέρω το αίτημα μου για την σύσταση της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 86 παρ.5 του Συντάγματος με τη σύνθεση που προανέφερα και σας παρακαλώ όπως ενεργήσετε ώστε αυτό να γίνει αποδεκτό από την ελληνική Βουλή το συντομότερο δυνατό.


Άλλως, σε περίπτωση δηλαδή που για μία ακόμη φορά δεν προωθηθεί προς ψήφιση στη Βουλή αυτούσιο το αίτημά μου, ή προωθηθεί πρόταση η οποία δεν διασφαλίζει το αδιάβλητο της διερεύνησης της μοναδικής κατηγορίας που μου αποδόθηκε, δηλαδή μια πρόταση συμμετοχής, αντί ανώτατων δικαστικών, πολιτικών προσώπων, οι οποίοι είναι προφανές ότι θα προσεγγίσουν την υπόθεση με πολιτικά ή κομματικά κριτήρια, τότε σας δηλώνω πως είμαι αναγκασμένος να μη συμφωνήσω με διαδικασίες οι οποίες αντί να ρίξουν άπλετο φως θα συσκοτίσουν περισσότερο την υπόθεση. Δεσμεύομαι, δε, στην περίπτωση αυτή να επαναφέρω το αίτημα όταν οι συνθήκες επιτρέψουν τη δίκαιη, αμερόληπτη και αντικειμενική αξιολόγηση του.


Συνεπώς, σας ζητώ την ικανοποίηση του αιτήματος μου, που σαφώς εντάσσεται στα πλαίσια όσων ορίζουν το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής, έτσι ώστε να μην αφαιρεθεί το δικαίωμα από έναν βουλευτή, που επί τρία χρόνια κατασυκοφαντήθηκε με τον χειρότερο τρόπο, να διεκδικήσει την αποκατάσταση της αλήθειας, προκειμένου να προασπίσει την προσωπική και οικογενειακή του τιμή αλλά και την απάλειψη έστω και της ελάχιστης σκιάς από την απόλυτα διαυγή και έντιμη πολιτική του διαδρομή, απευθυνόμενος στο φυσικό του Δικαστή, όπως έχει δικαίωμα ο κάθε Έλληνας πολίτης .             Με Εκτίμηση


Αλέξανδρος Κοντός


Βουλευτής Ξάνθης


Σχετικά Άρθρα

Back to top button