ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ;

“Αν πουληθεί η ΣΕΚΑΠ εγώ θα παραιτηθώ” αυτή η δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού και Ξανθιώτη Βουλευτή Σωκράτη Ξυνίδη φαίνεται πώς ήταν η αιτία ο πρόεδρος των εργαζομένων της καπνοβιομηχανίας Κώστας Γαβριηλίδης να υποβάλλει την παραίτηση του από τα κομματικά όργανα της Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης.

  “Αν πουληθεί η ΣΕΚΑΠ εγώ θα παραιτηθώ” αυτή η δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού και Ξανθιώτη Βουλευτή Σωκράτη Ξυνίδη φαίνεται πώς ήταν η αιτία ο πρόεδρος των εργαζομένων της καπνοβιομηχανίας Κώστας  Γαβριηλίδης να υποβάλλει την παραίτηση του από τα κομματικά όργανα της Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης.


  Σύμφωνα με τον ίδιο τον Κώστα Γαβριηλίδη η αιτία της παραίτησης του είναι ότι το κυβερνών κόμμα κωφεύει στα πολλαπλά προβλήματα στης βιομηχανίας και στην πρόθεση να πουληθεί η ΣΕΚΑΠ με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους τους εργαζομένους.


  Οι προαλειφόμενες εξελίξεις που δρομολογεί η Αγροτική τράπεζα με απόφαση της Κυβέρνησης δεν βρίσκει σύμφωνο το συνδικαλιστή του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος τουλάχιστον περίμενε τη στήριξη από τη Νομαρχιακή και τους τοπικούς βουλευτές, η οποία όπως δείχνουν τα πράγματα δεν ήρθε ή αν ήρθε ήταν υποτονική και αυτή τη στιγμή δρομολογούνται, όπως τουλάχιστον αναφέρουν οι πληροφορίες, εξελίξεις οι οποίες δεν διασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας κάτι που είναι η πάγια θέση των εργαζομένων.


  Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι πολλά στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ προσπάθησαν να τον κάνουν να αλλάξει γνώμη αλλά ο ίδιος θεωρεί ότι το κόμμα που υποστηρίζει τόσα χρόνια και που αγωνίστηκε δεν στάθηκε στο πλευρό της επιχείρησης και πιστεύει ότι με την παραίτηση του θα πιέσει περισσότερο τα κομματικά και κοινοβουλευτικά όργανα του κόμματος στην Ξάνθη προκειμένου  να πιέσουν και αυτά περισσότερο την Αθήνα,  προκειμένου τα αποτελέσματα των εξελίξεων να μην είναι τόσο οδυνηρά για τους εργαζόμενους και την περιοχή.


  Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο γραμματέας της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Α. Τσαρτσάρας τόνισε ότι επίσημη παραίτηση δεν υπάρχει στα γραφεία της Νομαρχιακής επιτροπής εκτός από μία επιστολή του ιδίου του κομματικού στελέχους.


  Ο γραμματέας της νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ προφανώς περιμένει επίσημα την παραίτηση του για να αποφανθεί σχετικά με την αποδοχή ή όχι αυτής. Όπως διευκρίνισε ο κ. Τσαρτσαρας θεωρεί τον  Κώστα Γαβριηλίδη ένα από τα σημαντικά στελέχη του κόμματος στην Ξάνθη και σίγουρα δεν θα ήθελε να βάλλει το κομματικό όργανο του νομού στη διαδικασία εξέτασης της παραίτησης του.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button