“ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ”

O Νέος πρόεδρος του νέου Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας και αλληλεγγύης ζητά συναίνεση στους κόλπους του ΔΣ προκειμένου να φέρουν σε πέρας την κοινωνική πολιτική του δήμου Ξάνθης.

   Το ΚΑΠΗ δήμου Ξάνθης, οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, το πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι”, το Ιατροκοινωνικό κέντρο του Δροσερού και οι αντίστοιχες δομές του πρώην δήμου Σταυρούπολης αποτελούν πλέον με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου το νέο Νομικό Πρόσωπο του δήμου Ξάνθης. Αυτή η απόφαση  θα ισχύσει όταν  δημοσιευθεί στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης.


   Το Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζει ένα ενδεκαμελές σχήμα που έχει επτά δημοτικούς συμβούλους. Οι πέντε είναι από τη συμπολίτευση και οι δύο της μείζονος αντιπολίτευσης. Πρόεδρος είναι ο κ. Παπασταματίου, Αντιπρόεδρος ο κ. Θεοδωρίδης και οι κ.κ. Φιλίππου, Καραγιανίδου και Γιαγτζόγλου. Από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης οι κ.κ Καλογερής, Χουσείνογλου Τιμούρ και από την πλευρά των πολιτών είναι ο κ. Σερραίος Ευστράτιος, η κ. Τσεσμετζή και η κ. Εμμανουήλ. Λείπει ο αιρετός εκπρόσωπος των εργαζομένων ο οποίος σύμφωνα με τον Καλλικράτη που προβλέπει τη συμμετοχή του στο ΔΣ θα προκύψει από τις εκλογές που θα γίνουν μετά τη δημοσίευση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου στο ΦΕΚ.


  Όπως αναφέρει ο κ. Παπασταματίου, πρόεδρος του ΔΣ, το σχήμα είναι πολύ δυνατό, γιατί τα μέλη του έχουν εμπειρία και αποτελείται από τρείς γιατρούς, τέσσερις πρώην προέδρους των επιμέρους τμημάτων και τρείς γυναίκες.


ο κ. Παπασταματίου τονίζει ότι θα ζητήσει ευρεία συναίνεση και ζητά όλες οι αποφάσεις αν είναι δυνατόν να παίρνονται ομόφωνα και θέλει να μείνει η πολιτική αντιπαράθεση έξω από τη διοίκηση. “Όλοι μαζί θα βαδίσουμε για το καλό του νομικού προσώπου. Άλλωστε είναι ένα καλό κομμάτι του δήμου που είναι ο κοινωνικός τομέας και οι πολιτικές αντιπαραθέσεις είναι πολυτέλεια”.


   Σχετικά με τον προϋπολογισμό του Νομικού Προσώπου ο κ. Παπασταματίου αναφέρει ότι από τους απολογισμούς των επιμέρους τμημάτων όπως αυτά λειτουργούσαν κατά το παρελθόν είναι εύκολο να προϋπολογιστούν οι δαπάνες τους λέγοντας πώς εκείνο που προέχει είναι να γίνει κοινή προσπάθεια για να είναι επιθυμητό το αποτέλεσμα.


εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το δήμαρχο για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο του και διαβεβαίωσε ότι θα εργασθεί με όλες του τις δυνάμεις για να μπορέσει να λειτουργήσει  το νομικό πρόσωπο με το σκεπτικό ότι κανένας δεν θέλει αυτές τις δομές να υπολειτουργούν. “Αποτελούν το βασικό μοχλό της κοινωνικής πολιτικής του δήμου και πιστεύω ότι όλο το συμβούλιο θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό. Βέβαια όλοι γνωρίζουμε ότι η χώρα διέρχεται κάποιες σοβαρές οικονομικές δυσκολίες και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να  γίνεται αναθεώρηση  κάποιων  χρηματοδοτήσεων”.


   Στη συνέχεια ο κ Παπασταματίου ανέφερε ότι μέχρι τώρα οι κοινωνικές δομές στηριζόταν από το Γ ΚΠΣ, όμως τώρα τα δεδομένα άλλαξαν γιατί η Ε.Ε. στηρίζει την ανεργία και αυτός ήταν ο  λόγος που κάποιοι έβαλαν την οδηγία οι ανήμποροι για να στηριχθούν θα πρέπει μέλος της οικογενείας τους να έχει κάρτα ανεργίας όμως υπήρξαν πολλές αντιδράσεις από δημάρχους και από στελέχη της διοίκησης και έτσι η Κυβέρνηση θα βρει τρόπο να στηρίξει το Βοήθεια στο Σπίτι. “Δεν μπορούσε αυτή η διάταξη να υλοποιηθεί γιατί δεν είναι δυνατόν κάποιος ανήμπορος να εξυπηρετηθεί έχοντας κάποιο μέλος της οικογενείας του άνεργο, αυτό δεν είναι σοβαρό. Είναι πολύ σημαντικό πολίτης ο οποίος έχει ανάγκη να έρχεται η πολιτεία και να του χτυπά την πόρτα”.


  Είναι γεγονός πώς το έργο του προέδρου του Νομικού Προσώπου κάτω από τις παρούσες συνθήκες είναι δύσκολο και αυτός είναι ο λόγος που ο κ. Παπασταματίου ζητά συναίνεση μέσα στο ΔΣ, αν αυτό το καταφέρει θα κριθεί εκ του αποτελέσματος.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ


ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ


Σχετικά Άρθρα

Back to top button