Ξεκινά η Διαβούλευση για το νέο Πολεοδομικό του Δήμου Ξάνθης

Με αφορμή την προγραμματισμένη διαβούλευση στις 3 Μαΐου του 2011 με θέμα “διαβούλευσης μεταξύ του Δήμου των Υπηρεσιών και των φορέων που εμπλέκονται με το σχεδιασμό του ρυθμιστικού σχεδίου για την πόλη της Ξάνθης” ο ΑΓΩΝΑΣ συνομίλησε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο του δήμου Ξάνθης Χρήστο. Μούρκα, ο οποίος όπως ανέφερε, ο δήμος τήρησε την υπόσχεσή του και εδώ και ένα χρόνο δρομολόγησε τον Γ.Π.Σ. πλην οικισμών του τέως δήμου Σταυρούπολης.μετά το ΓΠΣ του αστικού ιστού θα προχωρήσει στις μελέτες τις πολεοδομικές όπου θα προσχωρήσουν οι οικισμοί του πάλαι ποτέ Καποδιστριακού δήμου Ξάνθης.

   Με αφορμή την προγραμματισμένη διαβούλευση στις 3 Μαΐου του 2011 με θέμα “διαβούλευσης μεταξύ του Δήμου των Υπηρεσιών και των φορέων που εμπλέκονται με το σχεδιασμό του ρυθμιστικού σχεδίου για την πόλη της Ξάνθης” ο ΑΓΩΝΑΣ συνομίλησε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο του δήμου Ξάνθης Χρήστο. Μούρκα, ο οποίος όπως ανέφερε, ο δήμος τήρησε την υπόσχεσή του και εδώ και ένα χρόνο δρομολόγησε τον Γ.Π.Σ. πλην οικισμών του τέως δήμου Σταυρούπολης.μετά το ΓΠΣ του αστικού ιστού θα προχωρήσει  στις μελέτες τις πολεοδομικές όπου θα προσχωρήσουν οι οικισμοί του πάλαι ποτέ Καποδιστριακού δήμου Ξάνθης.


Ο υπό διαβούλευση ΓΠΣ περιλαμβάνει το Εύμοιρο, τα Κιμμέρια και γενικά όλους τους οικισμούς Παλιά Χρύσα και Παλιά Μορσίνη, τονίζοντας όμως ότι θα πάρει την τελική μορφή μετά τη διαβούλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαΐου στο “Π” και σύμφωνα με την πρόταση της μελετητικής ομάδας  που η μελέτη ανατέθηκε από το δήμο  πριν από ένα έτος.


 Μετά από την διαβούλευση την τελική απόφαση θα την πάρει το δημοτικό συμβούλιο.


Αναφερόμενος σχετικά με το ΓΠΣ των οικισμών του πρώην δήμου Σταυρούπολης ανέφερε ότι έγινε πρόταση ένταξης οριοθετήσεων πολεοδομικών σχεδίων στο πρόγραμμα “Ροδόπη” ύψους 2 εκ ευρώ.


 


ΘΑ “ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙ” ΤΟ 18ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ 4ο ΛΥΚΕΙΟ;


Παράλληλα δρομολογήθηκε και η λύση για την μετεγκατάσταση του 4ο Λυκείου όπου μετά από πολλές προσπάθειες για εξεύρεση χώρου, αυτός ήδη έχει εντοπιστεί και δρομολογούνται οι διαδικασίες για το χαρακτηρισμό του με σκοπό αυτή η ενέργεια να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.


παράλληλα ευελπιστεί να ολοκληρωθεί ο έλεγχος νομιμότητας για το οικόπεδο του 18ου δημοτικού σχολείου στην Κυψέλη.


Όπως ανέφερε ο κ. Μούρκας  στις 31 Ιανουαρίου ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Σηφουνάκης υπέγραψε την απόφαση παραχώρησης του οικοπέδου, όμως δεν τελείωσε ακόμη ο έλεγχος νομιμότητας από το ΣτΕ με αποτέλεσμα να καθυστερεί το σχετικό προεδρικό διάταγμα για την έκδοση οικοδομικής άδειας και ένταξη στο ΕΣΠΑ.


Ο κ. Μούρκας ευελπιστεί ότι αυτό θα γίνει στο 2ο τρίμηνο του 2011 χωρίς να χαθεί από το ΕΣΠΑ και στο οικόπεδο που βρίσκεται δίπλα από την ΔΕΥΑΞ να σχεδιαστεί το αντίστοιχο τοπικό ρυμοτομικό και να ανεγερθεί ένα νέο σχολείο.



ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ


ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ


Σχετικά Άρθρα

Back to top button