Ένα ακόμη επεισόδιο στην κρίση και την πλήρη απαξίωση του Επιμελητηρίου Ξάνθης αποτελεί η παραίτηση (δεύτερη σε λίγο διάστημα) του Γραμματέα του Δ.Σ. Ζήση Κατσαρίκα, την οποία γνωστοποίησε με επιστολή του, κατηγορώντας την υπάρχουσα κατάσταση για ανευθυνότητα, λαϊκισμό, αυτοπροβολή, στοιχεία ξένα σε σχέση με το δικό του «όραμα» για το φορέα.

Ένα ακόμη επεισόδιο στην κρίση και την πλήρη απαξίωση του Επιμελητηρίου Ξάνθης αποτελεί η παραίτηση (δεύτερη σε λίγο διάστημα) του Γραμματέα του Δ.Σ. Ζήση Κατσαρίκα, την οποία γνωστοποίησε με επιστολή του, κατηγορώντας την υπάρχουσα κατάσταση για ανευθυνότητα, λαϊκισμό, αυτοπροβολή, στοιχεία ξένα σε σχέση με το δικό του «όραμα» για το φορέα.


 


Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ένα στέλεχος της Διοίκησης του Επιμελητηρίου επί δύο θητείες αντιλήφθηκε, παραιτούμενος,  την παρακμή και την οπισθοδρόμηση του φορέα στη λήξη της δεύτερης θητείας του και έχοντας συμβάλλει αποφασιστικά με την ενεργό συμμετοχή του στη σημερινή εικόνα. O Z. Kατσαρίκας προβάλλει ως σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Κάποιοι δεν διστάζουν  να κάνουν λόγο για “θέατρο του παραλόγου”


 


Η επιστολή παραίτησης Κατσαρίκα


Στην ζωή μου ποτέ δεν επεδίωξα τις εύκολες λύσεις και τις δραπετεύσεις. Πίστευα ότι με αγώνα και υπομονή μέσα από οποιοδήποτε όργανο μπορείς να αλλάξεις πράγματα προς όφελος του κοινωνικού συνόλου , μάταιος κόπος.


Συμμετέχω σε ένα όργανο το οποίο θα έπρεπε ειδικά σήμερα,


να καλύψει την ανάγκη φυγής των επιχειρήσεων προς τα εμπρός, ένα όργανο έκφρασης και εργαλείο του κάθε επιχειρηματία, έμπορου, επενδυτή.


Πίστευα ότι πρέπει να υπάρξει μια ομάδα καθοδήγησης με όραμα και δυναμισμό, στρατηγική και προτάσεις , μια νέα ομάδα χωρίς συμβιβασμούς , με διάθεση για δουλειά και με πνεύμα εξωστρέφειας.


Με κάθε ειλικρίνεια θα πρέπει να ομολογήσω ότι όλες οι προσπάθειες και οι παρεμβάσεις για ένα σύγχρονο δυναμικό και αποτελεσματικό Επιμελητήριο, δεν απέδωσαν. Σκόνταψαν πάνω σε ανθρώπους γαντζωμένους στην καρέκλα τους (με λογική καφετέριας) και πάνω σε ανθρώπους οι οποίοι χωρίς καμιά αίσθηση ευθύνης και με περισσή άγνοια προσπαθούν να αποτελέσουν την επόμενη μέρα.


Το ποτήρι ξεχείλισε πια . Οι προτάσεις πέφτουν στο κενό, οι ξερόλες περίσσεψαν, η ανευθυνότητα, ο λαϊκισμός, οι παρεμβάσεις μόνο για αυτοπροβολή (γραμμένες σε εξωθεσμικά διευθυντήρια) κάθε μέρα γίνονται και περισσότερες, θαρρείς και αυτό είναι αυτό που ενδιαφέρει τα μέλη μας , τα οποία δεινοπαθούν, αυτή την ώρα.


Τελευταία προέκυψαν και διάφορα (λαμογάκια) που τους γυάλισαν κάποια ευρώ και προσπαθούν την δική τους ανεπάρκεια να την φορτώσουν σε (οσμές σκανδάλων) κτλ.


Αποτέλεσμα η τελευταία συνεδρίαση του Επιμελητηρίου, όπου εναγωνίως προσπαθούσαμε να συμπληρώσουμε την απαραίτητη απαρτία για να συνεδριάσουμε.


Πραγματικά ντρέπομαι και αγανακτώ.


Σε αυτό το θέατρο του παραλόγου σε αυτή την παρακμή, δεν θέλω να συμμετάσχω, γιατί στην ζωή μου μέχρι σήμερα έζησα με αξιοπρέπεια και σεβασμό στην νομιμότητα και δεν επιτρέπω σε κανέναν να την αμφισβητήσει με κραυγές και ανώνυμες παρατηρήσεις σε ανεύθυνες ιστοσελίδες.


Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τα μέλη τα οποία με τίμησαν στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις και με εξέλεξαν, πιστεύοντας σε μένα. Θέλω ειλικρινά να τους πω ότι δεν τους προδίδω, αλλά αν παραμείνω προδίδω την συνείδηση μου. Τις ιδέες μου και τις προτάσεις μου για την επόμενη μέρα τις έχω καταγεγραμμένες σε ένα πρόγραμμα για το αύριο, που είχα ετοιμάσει (κάτω από καλύτερες συνθήκες για μια νέα προοπτική) και είμαι διατεθειμένος να τις καταθέσω σε όποιον νομίζει ότι μπορούν να του φανούν χρήσιμες, όπως και τις μέχρι τώρα προτάσεις που δεν υλοποιήθηκαν ποτε.


Κύριοι συνάδελφοι της Διοικητικής επιτροπής και του διοικητικού συμβουλίου, αφού δεν μπορεί να γίνει αλλιώς σας υποβάλω την παραίτηση μου.


Με τιμή


Κατσαρίκας Ζήσης