Η ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΙΣΗ – Η ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

Μεγάλη η χαρά της Κυβέρνησης, που θα δώσει επιδόματα σε περισσότερους φτωχούς, και όσο επιδοτεί τη φτώχεια και τη μιζέρια, τόσο αυτή αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.

            Η υπερφορολόγιση (φόροι και ασφαλιστικές εισφορές) και η ύφεση που τη συνοδεύει, οδήγησαν και οδηγούν χιλιάδες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις στο λουκέτο.

            Αποτέλεσμα , χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά και οι εργαζόμενοί τους να βρεθούν στο δρόμο.

Μεγάλη η χαρά της Κυβέρνησης, που θα δώσει επιδόματα σε περισσότερους φτωχούς, και όσο επιδοτεί τη φτώχεια και τη μιζέρια, τόσο αυτή αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.

            Η υπερφορολόγιση (φόροι και ασφαλιστικές εισφορές) και η ύφεση που τη συνοδεύει, οδήγησαν και οδηγούν χιλιάδες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις στο λουκέτο.

            Αποτέλεσμα , χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά και οι εργαζόμενοί τους να βρεθούν στο δρόμο.

            Πάρα πολλοί απ’ αυτούς αναγκάζονται να βγουν στην μαύρη εργασία. Είτε σαν ελεύθεροι επαγγελματίες χωρίς βιβλία, χωρίς ΦΠΑ, χωρίς φόρους, είτε σαν εργαζόμενοι, πάντα στη μαύρη.

            Έτσι όλοι αυτοί, αφού οδηγήθηκαν εκτός της νόμιμης παραγωγικής διαδικασίας, αφού έχουν χάσει την οικονομική τους ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια, έχουν απλώσει το χέρι στην «φιλεύσπλαχνη κυβέρνηση».

            Πεινασμένοι και αγανακτισμένοι, που σπρώχθηκαν στο περιθώριο, τώρα αντεπιτίθενται στην Κυβέρνηση και την κοινωνία, περνώντας από τη νόμιμη στη μαύρη εργασία.

            «Δουλεύω μόνο μαύρα, και αν θέλεις, χωρίς τιμολόγια και βιβλία αλλά πιο φθηνά. Δουλεύω αν θέλεις μεροκάματο στο χωράφι σου ή στην επιχείρησή σου αλλά δεν θέλω ένσημα γιατί παίρνω κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, αλλιώς δε με συμφέρει», ακούγεται όλο και πιο συχνά στην αγορά.

            Έτσι, ενώ μπορεί να βγάζουν 5-10 χιλιάδες Ευρώ το χρόνο από τη «μαύρη» δουλειά τους, δεν δηλώνουν εισοδήματα στη δήλωση εισοδήματός τους. Βλέποντας η «φιλεύσπλαχνη κυβέρνηση», μηδέν εισόδημα, τρέχει σε βοήθεια και δίνει με τα διάφορα επιδόματα (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, Κάρτα Σίτισης, κοινωνικό μέρισμα, επίδομα για τα παιδιά, μειωμένη ΔΕΗ, νερό και επιδόματα κάθε λογής) άλλες 5-10χιλιάδες Ευρώ.

            Κυνηγά η Κυβέρνηση τη Μαύρη Εργασία εργατών και μαύρων επαγγελματιών αλλά παρά τα τσουχτερά πρόστιμα, αυτή αντί να περιορίζεται γιγαντώνεται, καθώς ότι επιδοτείται αναπτύσσεται. Έτσι αντί να αναπτύσσεται η υγιείς οικονομία, γιγαντώνεται η παραοικονομία, η εισφοροδιαφυγή και η φοροδιαφυγή.

            Χιλιάδες μικροεπαγγελματίες, χτίστες, ελαιοχρωματιστές, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, κομμώτριες, κλπ, κλπ με τα μικροεργαλεία τους στην τσάντα τους, παίρνουν με τη σειρά τα σπίτια και δουλεύουν στη μαύρη, ανταγωνιζόμενοι αθέμιτα τους τέως συναδέλφους τους. Έτσι είναι θέμα χρόνου να κλείσουν και οι υπόλοιποι ελάχιστοι νόμιμοι επαγγελματίες και να βγουν και αυτοί στη μαύρη οικονομία.

            Από την άλλη, οι εργάτες και υπάλληλοι στον ιδιωτικό τομέα, στον αγροτικό, κλπ. δεν θέλουν να βάλουν ένσημα, αφού έτσι κι αλλιώς έχει χαθεί κάθε έννοια ανταποδοτικότητας των εισφορών τους με την όποια σύνταξη θα πάρουν αν θα πάρουν ποτέ. Έχει χαθεί έτσι κάθε εμπιστοσύνη των εργαζομένων στο ασφαλιστικό σύστημα.

            Τις τελευταίες μέρες, η Κυβέρνηση διαλαλεί και πάλι τη φιλευσπλαχνία της, με το κοινωνικό μέρισμα, που θα μοιράσει λέει από το υπερπλεόνασμα. Τώρα, πώς υπάρχει πλεόνασμα, όταν εκατοντάδες χιλιάδες συντάξεις δεν δίνονται επί μήνες, και χρόνια, όταν χιλιάδες προμηθευτές του Δημοσίου μένουν απλήρωτοι , όταν έχουν σχεδόν μηδενιστεί οι δαπάνες για δημόσια έργα που θα έσωναν ζωές και περιουσίες, όπως στην τραγική περίπτωση στη Μάνδρα Αττικής, κλπ.

            Εμείς πιστεύουμε ότι αντί η κάθε Κυβέρνηση να επιδοτεί την ανεργία και τη μιζέρια, πρέπει επιτέλους να επιδοτεί την εργασία και τη δημιουργία νέων θέσεων. Να επιδοτεί την επιχειρηματικότητα, ώστε να δημιουργούνται νέες βιώσιμες επιχειρήσεις, που θα δίνουν δουλειά στους νέους μας. Βέβαια εργαζόμενοι νέοι σημαίνει ανεξάρτητοι νέοι, και αυτό ασφαλώς δεν βολεύει τους πολιτικούς, που με ένα κοινωνικό μέρισμα 500 Ευρώ  το χρόνο, θέλουν να εξαγοράσουν ψήφους.

            Ελπίζω ότι ο «σοφός ελληνικός λαός» δε θα φάει και πάλι το κουτόχορτο της φιλεύσπλαχνης Κυβέρνησης, που με ξένα κόλλυβα ψηφοθηρεί, προσπαθώντας να εξαγοράσει τους πεινασμένους έλληνες που υπήρξαν θύματα της αλλοπρόσαλλης πολιτικής της ίδιας, αλλά και των προηγούμενων που σκόρπαγαν τα λεφτά στην υπερκατανάλωση και την επίπλαστη ευημερία των νεοελλήνων.

                                                           

Για τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης

                                                                                                    Κομνηνός Γεώργιος

                                                                               Οικονομολόγος   

                                                                            Παρχαρίδης Βασίλης

                                                                               Οικονομολόγος     

                                                 

Εάν συμφωνείτε με τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης  ενώστε τη φωνή σας μαζί μας και ενταχθείτε σε κάποια Ομάδα Δράσης για να αγωνιστούμε μαζί για την λύση των προβλημάτων που ταλανίζουν την κοινωνία.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail:okd2010@hotmail.com ή στο facebook: Ομάδες Κοινωνικής Δράσης (Omades Kinonikis Drasis).

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία. Περιμένουμε τις ιδέες και τις απόψεις σας. Ευχαριστούμε.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button