ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ κ. ΦΩΤΙΑΔΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Συναντηθήκαμε με τον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Ξάνθης κ.Νίκο Φωτιάδη, μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στο Δημαρχείο και τον ρωτήσαμε διάφορα για θέματα της πόλης μας. -Κύριε Αντιδήμαρχε ένα σχόλιο για την ανάθεση καθηκόντων Προέδρου της ΔΕΥΑΞ πάλι στον κΤσέπελη. Ν.Φ. Όπως παρακολουθήσατε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, η παράταξή μας με πρόταση του κ.Δημάρχου ψήφισε ως πρόεδροτον κΤσέπελη, ο οποίος και την περασμένη τετραετία είχε τα ίδια καθήκοντα.

  Συναντηθήκαμε με τον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Ξάνθης  κ.Νίκο Φωτιάδη, μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στο Δημαρχείο και τον ρωτήσαμε διάφορα για θέματα της πόλης μας.


 


 



  -Κύριε Αντιδήμαρχε ένα σχόλιο για την ανάθεση καθηκόντων Προέδρου της ΔΕΥΑΞ πάλι στον κ.Τσέπελη.


Ν.Φ.  Όπως παρακολουθήσατε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, η παράταξή μας με πρόταση του κ.Δημάρχου ψήφισε ως πρόεδροτον κΤσέπελη, ο οποίος και την περασμένη τετραετία είχε τα ίδια καθήκοντα.                            


Η αντιπολίτευση του κ. Πούλιου πρότεινε να αναλάβει πρόεδρος ο κΔήμαρχος ως   “πλέον ικανός και φερέγγυος” ο ίδιος όμως δεν το δέχτηκε.


Αν ακούσατε, ζήτησα τον λόγο από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και πρότεινα για μια ακόμη φορά να γίνει ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την ΔΕΥΑΞ, ώστε όλες οι αμφιβολίες, οι καχυποψίες, οι φήμες για κακοδιοίκηση – ελλείμματα κλπ να ξεκαθαρισθούν.                               


Θα παρουσιάσει η ΔΕΥΑΞ το οργανόγραμμά της, τα έσοδα- έξοδα, το πρόγραμμα των έργων της και θα επακολουθήσει συζήτηση με ερωτήσεις και θα φύγουν όλες οι αμφιβολίες.


Είναι άσχημο να ακούγονται εκφράσεις “ο μεγάλος ασθενής του Δήμου είναι η ΔΕΥΑΞ”, “χρωστάει πολλά η ΔΕΥΑΞ” και άλλα.


-Ακούγεται Στρατηγέ ότι το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πεζικού στην Σταυρούπολη (το 557 Τ.Π.) θα “κλείσει”. Το γνωρίζετε;


Ν.Φ. Απ’ ότι διάβασα σ τον τύπο ο κ Τσαρτσάρας, σας διαβεβαίωσε (μετά από συνάντησή του με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ.Βενιζέλο) ότι το 557 Τ.Π. θα συνεχίσει τη λειτουργία του.                                             


Γνωρίζω βέβαια  ότι αυτή την ΕΣΣΟ (Μάιος 2011) δε θα καταταγούν Νεοσύλλεκτοι.


Τώρα τι λέει ο κΤσαρτσάρας, τι θα κάνει ο κΥπουργός Άμυνας, τι τελικώς θα συμβεί ίσως το ξέρει η “Τρόικα”.


Εμείς πάντως ως Δημοτικό Συμβούλιο συντάξαμε Ψήφισμα ομόφωνα για αποστολή στον  Υπουργό κ.Βενιζέλο.


Αν έχετε κι εσείς κανέναν γνωστό πιάστε τον να μην “κλείσει” το Στρατόπεδο και “ερημώσει” για τα καλά η Σταυρούπολη μετά την κατάργηση του Σιδηροδρομικού Σταθμού, την κατάργηση του Δήμου, την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας κλπ.!!


-Πληροφορηθήκαμε από τον Τύπο ότι ο συμπατριώτης μας Υπουργός κΣωκράτης Ξυνίδης δικαιώθηκε στα δικαστήρια και κέρδισε από αγωγή στον ΄΄ Ελεύθερο Τύπο,, 50 χιλιάδες Ευρώ. Θέλουμε το σχόλιό σας.


Ν.Φ. Τον Σωκράτη Ξυνίδη τον γνωρίζω “παιδιόθεν” είναι άτομο σοβαρό, εκπροσωπεί στο Κοινοβούλιο ένα μεγάλο ποσοστό συμπολιτών μας και ασφαλώς κάθε είδους λασπολογία στο πρόσωπό του (όπως και για άλλους  πχ Αλέξανδρος Κοντός κλπ) είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα.                               


Έτσι λοιπόν παθαίνουν όσοι δίχως δεοντολογία, δίχως αποδείξεις, δίχως “αιδώ” όπως έλεγε ο Καβάφης κατηγορούν κάποιους.


Άς είναι και για σας όλους αυτό ένα μάθημα, γιατί ακούω ότι και άλλοι Ξανθιώτες ετοιμάζουν αγωγές για άλλους συναδέλφους σας.


-Η καταδίκη του Περιφερειάρχη κΨωμιάδη σας ξάφνιασε;


Ν.Φ.  Ο κΨωμιάδης δεν είναι Ξανθιώτης, μου είπατε ότι θα με ρωτήσετε για “τοπικά” θέματα.


Παρά ταύτα όμως, επειδή τον γνωρίζω, εκτιμώ ότι δεν είχε δόλο η ενέργειά του να μετριάσει το πρόστιμο του παραβάτη.


Έδειξε μεγαλοψυχία όπως και σε άλλες περιπτώσεις, όμως η απόφαση του Δικαστηρίου είναι απόφαση και δε σχολιάζεται.


-Η καθημερινότητά σας στην Δημοτική Αστυνομία κΑντιδήμαρχε;


Ν.Φ. Όπως ξέρετε έχω την ελεγχόμενη στάθμευση, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (συν το νέο φρούτο που λέγεται απαγόρευση καπνίσματος) και το παζάρι.


Είμαι δηλαδή “Σερίφης”, “Τροχονόμος”, “Εισπράκτορας” και ότι άλλο βάλει ο νούς σου. Ζωή καθημερινά κόλαση!!


Δεν έρχεται κανείς στο Γραφείο μου για καλό σκοπό. Ή για “γράψιμο” ή για “πρόστιμο,, ή για “πονεμένη ιστορία” στο παζάρι..                


Τελευταία μας βγήκε κι άλλο φρούτο με το παραεμπόριο (Κινέζοι, Μαύροι κλπ όπως συνήθως τους αποκαλούν οι συμπολίτες μας), εγώ τους λέω “αλλοδαπούς”, ή “έγχρωμους” ή “γιαλαμαντζήδες” πιο δημοκτατικά και πιο κομψά, αλλά και για αυτούς εφαρμόζουμε τον Νόμο, άσχετα εάν εσείς νομίζετε ότι ολιγορούμε.


– Μια ευχή Στρατηγέ για το Πάσχα που έρχεται.


   Ν.Φ. Οι ευχές Αλέξανδρε άν έπιαναν δε θα τις είχαμε ανάγκη. Όλοι εύχονται “υγεία”, “ειρήνη” “πλούσια τα ελέη του Θεού” και βλέπετε πως πεθαίνουν καθημερινά οι άνθρωποι σαν τα κοτόπουλα, βλέπετε πόσοι συνάθρωποί μας σκοτώνονται από τα πυρά των όπλων και των αεροπλάνων, βλέπετε τι φτώχεια και  δυστυχία υπάρχει γύρω μας, ιδιαίτερα τώρα με την κρίση(κρίση οικονομική αλλά κυρίως κρίση ηθική).


Εύχομαι  λοιπόν Ανάσταση Σώματος και Ψυχής και το ανέσπερο φώς να φωτίσει τους ανεγκέφαλους που διοικούν εμάς και όλο τον κόσμο !!!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button