Συναινετικό Δ.Σ. για Αναπτυξιακή ζητά ο Φώτης Καραλίδης

Σε διακοπή της Γενικής Συνέλευσης της Αναπτυξιακής Ξάνθης και συνέχισή της την ερχόμενη Πέμπτη 21 Απριλίου συμφωνήσαν οι μέτοχοι της εταιρίας που συνήλθαν το πρωί της Τετάρτης με μοναδικό θέμα την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Παράλληλα, υπάρχει δέσμευση των εκπροσώπων των Δήμων Ξάνθης ότι θα συναντηθούν το απόγευμα της Δευτέρας με τον Αντιπεριφερειάρχη Φώτη Καραλίδη προκειμένου να προκύψει συναίνεση ως προς τα πρόσωπα που θα προταθούν για το νέο Δ.Σ.

  Σε διακοπή της Γενικής Συνέλευσης της Αναπτυξιακής Ξάνθης και συνέχισή της την ερχόμενη Πέμπτη 21 Απριλίου συμφωνήσαν οι μέτοχοι της εταιρίας που συνήλθαν το πρωί της Τετάρτης με μοναδικό θέμα την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.


   Παράλληλα, υπάρχει δέσμευση των εκπροσώπων των Δήμων Ξάνθης ότι θα συναντηθούν το απόγευμα της Δευτέρας με τον Αντιπεριφερειάρχη Φώτη Καραλίδη προκειμένου να προκύψει συναίνεση ως προς τα πρόσωπα που θα προταθούν για το νέο Δ.Σ. Η απόφαση αυτή, μετά από πρόταση του Φώτη Καραλίδη περιλαμβάνει και δέσμευση της διοίκησης της εταιρίας ότι τη Δευτέρα θα έχει παραδώσει στους εκπροσώπους των μετόχων αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα με τα ακριβή οικονομικά στοιχεία της εταιρίας.


  Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση, στην οποία προήδρευσε ο Φώτης Καραλίδης, εκπροσωπήθηκε το 97 % των μετόχων  καθώς απουσίασε η ΤΕΔΚ Ξάνθης και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, όπως και ο Θανάσης Ξυνίδης.



Επιμένουν  σε διαχειριστικό έλεγχο


 οι νέοι “ισχυροί”  μέτοχοι


Όπως έκανε γνωστό ο Φώτης Καραλίδης, η Περιφέρεια θα εκχωρήσει το ποσοστό της  στους Δήμους, όταν θα διεξαχθεί η Τακτική Γενική Συνέλευση. Μέχρι τότε, όμως, ανέφερε ότι πρέπει να υπάρξει ενδελεχής οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος της εταιρίας.


Ο Δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης εξέφρασε την απορία γιατί το απερχόμενο Δ.Σ. πήγε την εταιρία σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, ενώ σε δύο μήνες είναι η τακτική.  Ο Γιώργος Παραστατίδης, εκπροσωπώντας το Δήμο Αβδήρων, πρότεινε να υπάρξει διακοπή της Γενικής Συνέλευσης και να επανέλθουν σε μία εβδομάδα έχοντας τα οικονομικά στοιχεία που απαιτούνται, όπως και έγινε τελικά.



Να φύγουν


τα ΜΜΕ  ζήτησε


ο Απ. Αγκόρτζας


Την απομάκρυνση των Μ.Μ.Ε. από τη Γενική Συνέλευση της Αναπτυξιακής Ξάνθης ζήτησε στην έναρξη ο Απόστολος Αγκόρτζας, ο οποίος εκπροσωπεί στην κρίσιμη Συνέλευση μέρος των μετοχών του Δήμου Ξάνθης.  Την πρόταση του Απόστολου Αγκόρτζα υποστήριξαν ο Δημήτρης Μπένης, ο Αντώνης Δαδαλιάρης και ο Πασχάλης Λύρατζης, απερχόμενος Πρόεδρος του Δ.Σ.


Την πρόταση απέρριψε ο Προεδρεύων της Γενικής Συνέλευσης και μεγαλομέτοχος Φώτης Καραλίδης


ΓΣ

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button