Πωϊνές ώρες της Δευτέρας στην Ξάνθη, ένας 30χρονος ημεδαπός για άγνωστη αιτία και χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι με μήκος λεπίδας 19 cm, προκάλεσε επικίνδυνες σωματικές βλάβες, χτυπώντας στα χέρια και στο λαιμό έναν 33χρονο ημεδαπό (γαμπρό) του και στη συνέχεια ετράπη στη φυγή.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΔΡΑΣΤΗ


ΓΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΛΑΒΗ


Πωϊνές ώρες της Δευτέρας στην Ξάνθη, ένας 30χρονος ημεδαπός για άγνωστη αιτία και  χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι με μήκος λεπίδας 19 cm, προκάλεσε επικίνδυνες σωματικές βλάβες, χτυπώντας στα χέρια και στο λαιμό έναν 33χρονο ημεδαπό (γαμπρό) του και στη συνέχεια ετράπη στη φυγή.


Ο δράστης αναζητείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης που διενεργεί την προανάκριση.


 ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ


ΜΕ ΣΟΒΑΡΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ


Βραδινές ώρες της Κυριακής στο Σούνιο Ξάνθης, δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε 15χρονη ημεδαπή ανετράπη με αποτέλεσμα να τραυματισθεί σοβαρά η ανωτέρω οδηγός καθώς και συνομήλικη συνεπιβάτισσα της.


Τραυματισθείσες διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης για παροχή νοσηλευτικών – ιατρικών υπηρεσιών. Η οδηγός του δικύκλου στερείτο άδειας ικανότητας οδηγήσεως ενώ αμφότερες οι επιβαίνουσες δεν έφεραν προστατευτικό κράνος.


Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Ξάνθης.


 


 ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΔΙΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ


ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ –


ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΚΛΟΠΗ – ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ


Την Πέμπτη και ώρα 06.00′ στον Α/Κ Αγίου Σίλα Καβάλας καθώς και στον Α/Κ Βαφέικων Ξάνθης επί της Εγνατίας Οδού, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης, ένας 42χρονος αλλοδαπός πολίτης Συρίας κάτοχος δελτίου αιτήσαντος ασύλου, ο οποίος ως οδηγός κλεμμένου οχήματος ιδιοκτησίας εταιρείας Αθηνών, κατελήφθη να μεταφέρει πέντε αλλοδαπούς λαθρομετανάστες (τέσσερις στην καμπίνα του οχήματος και ένα στο χώρο αποσκευών), πολίτες Αφγανιστάν και Ιράκ, στερούμενους νομίμων διατυπώσεων εισόδου και παραμονής χώρα μας, τους οποίους παρέλαβε από άγνωστη τοποθεσία του Νομού Έβρου με πρόθεση να τους μεταφέρει στην Αθήνα.


Ο οδηγός διακινητής δεν ακινητοποίησε το όχημα ως όφειλε σε συνεχή φωτεινά και ηχητικά σήματα ενστόλων αστυνομικών, προσπάθησε να διαφύγει ακολουθούμενος από ικανή απόσταση από περιπολικά και στον Α/Κ Αγίου Σίλα εξετράπη της οδού και προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες χωρίς να τραυματιστεί κάποιος από τους επιβαίνοντες. Στη συνέχεια αντιστάθηκε στη σύλληψή του χωρίς αποτέλεσμα.


Επιπλέον στον Α/Κ Βαφέικων Ξάνθης, συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί πολίτες Ιράκ, επιβαίνοντες σε ΙΧΕ αυτοκίνητο το οποίο λειτουργούσε ως προπομπός ενημερώνοντας για πιθανούς αστυνομικούς ελέγχους κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Κατασχέθηκαν: παραπάνω εμπλεκόμενα οχήματα, πέντε κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό διακοσίων δεκαπέντε (215) Ε που βρέθηκαν στην κατοχή του πρώτου διακινητή. Ανωτέρω δράστες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης που διενεργεί την προανάκριση θα προσαχθούν ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ξάνθης.


 ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΝΟΣ ΑΤΟΜΟΥ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ


Την Παρασκευή και ώρα 02.15′ στην Ξάνθη, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης, ένας 30χρονος ημεδαπός ομογενής ο οποίος εντός καταστήματος bar αφήρεσε με πρόθεση να ιδιοποιηθεί παράνομα από 42χρονη ημεδαπή, μια τσάντα που περιείχε ένα πορτοφόλι, το ποσό των 50 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα άλλα προσωπικά είδη παθούσας.


Ο δράστης με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης που διενεργεί την προανάκριση θα προσαχθεί ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ξάνθης.